tion.ro Web analytics

Pensionarii, elevii și alți beneficiari de gratuități trebuie să-și încarce cardurile STPT pentru transportul public pe 2021

De Roxana Deaconescu

Pensionarii, elevii și alți beneficiari de gratuități trebuie să-și încarce cardurile STPT pentru transportul public pe 2021

foto: arhivă
Reactualizat la:
Societatea Metropolitană de Transport Timișoara îi pune pe drumuri pe beneficiarii de gratuități pe mijloacele de transport în comun. Pentru încărcarea titlurilor de călătorie, aceștia trebuie să meargă fizic la cele 20 de puncte STPT. Pensionarii și elevii doar în luna ianuarie, iar restul categoriilor în fiecare lună. Nu s-a găsit o soluție pentru încărcarea acestora online.
Scris de Roxana Deaconescu - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara îi pune pe drumuri pe beneficiarii de gratuități pe mijloacele de transport în comun. Pentru încărcarea titlurilor de călătorie, aceștia trebuie să meargă fizic la cele 20 de puncte STPT. Pensionarii și elevii doar în luna ianuarie, iar restul categoriilor în fiecare lună. Nu s-a găsit o soluție pentru încărcarea acestora online.

„În urma adresei nr. 107/18.12.2020 transmisă de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Societatea Metropolitană de Transport Timișoara» către Societatea de Transport Public Timișoara, în conformitate cu «Regulamentul privind facilitățile acordate unor categorii de cetățeni și entități la transportul public prestat cu tramvai, troleibuz, autobuz și vapoare în aria de competență a Societății Metropolitane de Transport Timișoara» (aprobat de adunarea generală a SMTT – n.r.), toți beneficiarii de gratuități pe mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara se pot prezenta la punctele de vânzare de pe raza municipiului și din localitățile Ghiroda și Dumbrăvița, pentru încărcarea titlurilor de călătorie pentru anul 2021”, transmit reprezentanții STPT.

Zeci de mii de oameni, trimiși la 20 de puncte STPT

Elevii, studenții, pensionarii și cetățenii români care au împlinit vârsta de 70 de ani și nu au calitate de pensionari sunt așteptați la toate punctele de vânzare STPT, 20 la număr, iar restul beneficiarilor, inclusiv „personalul entităților” (filarmonică, teatre) trebuie să meargă la Centrul de eliberare gratuități de pe Bd. Dâmbovița 67.

Punctele de vânzare ale STPT sunt următoarele: Piața Traian, Piața 700, Piața Bălcescu, Calea Buziașului – AEM, Gara de Nord, Torontalului, Calea Șagului, Calea Lipovei, str. Cluj, Bd. Dâmbovița, toate cu program de la 6 la 21.30; Centrul de gratuități din Bd. Dâmbovița 67 cu program 8-16; T. Grozăvescu – Poșta Mare, Modern, Muzeul Corneliu Miklosi, toate cu program 6-21.30; Ghiroda – primărie, Dumbrăvița – primărie, ambele cu program de la 7 la 15, Calea Girocului, Județean – Mc. Donald’s, Piața Mărăști și Catedrala Mitropolitană cu program de la 6 la 21.30.

Reprezentanții SMTT (condusă de Ioan Goia, fost director STPT – n.r.) și cei ai STPT nu spun de ce nu s-a găsit o soluție pentru ca oamenii să nu mai fie puși în fiecare lună pe drumuri, în plină pandemie de coronavirus. Potrivit SMTT, pensionarii și elevii trebuie să meargă să-și încarce cardurile doar în luna ianuarie, iar restul categoriilor trebuie să facă acest lucru lunar. Până acum, pensionarii nu mai trebuiau să-și încarce titlurile de călătorie în fiecare an. Ei își puteau ridica un card STPT în momentul în care au ieșit la pensie, iar pe baza acelui card puteau circula gratuit toată viața.

Culmea însă, conform regulamentului de pe site-ul SMTT, „titlurile de călătorie eliberate se vor încărca lunar, în scopul de a verifica calitatea de beneficiar și în scopul utilizării, respectiv validării acestuia în rețeaua de transport pe aria de competență a Societății Metropolitane de Transport Timișoara”.

În luna noiembrie a anului trecut, STPT a acordat gratuități pentru aproximativ 75.000 de beneficiari, din care 55.000 pensionari.

STPT ne transmite că, pentru mai multe informații cu privire la regulamentul prin care se acordă gratuitățile, călătorii trebuie să sune direct la Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, la numărul de telefon 0356.881.343.

Articole pe aceeași temă:

Gratuitățile STPT, luate la puricat. Fritz: Plătim foarte multe subvenții fără un beneficiu clar, calitatea a scăzut

13 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cata says:

  Pai cand era vorba de garaje spunea Fritz ca nu mai vrea sa puna oamenii pe drumuri si va face contracte pe 3 ani. Desi n-a gasit o solutie nici atunci ci numai a scaldat-o, acum mi se pare de-a dreptul penibil ca in plina pandemie sa nu vi cu o solutie viabila, de genul: prezentare carnet de elev, cupon de pensie etc. Macar pe durata acestei perioade dificile.

  • Sicman says:

   Pe langa ca e gratuit, mai vreti si sa vi-l aduca acasa. Ba, dar nu va arde para focului de lenesi pomanagii? Tot astia care stau cu palma intinsa la teren gratuit?? Astia cu 3 conturi in 3 monede diferite?

  • Daniel says:

   1 nu Fritz i-a pus pe drumuri postacule
   2 daca au timp sa stea aiurea-n tramvai, au timp sa stea si la coada

 2. John says:

  Hahahaa. Ce scrieti voi parca e articol din timesnewroman :)) Sa va dau si alt subiect…si ca sa foloseasca mijloacele de transport in comun, cei enumerati de voi trebuie sa se duca fizic in statii (acolo unde sunt si punctele unde sa isi incarce cardurile, de altfel). Nu pot sa calatoreasca online. Inadmisibil asa ceva! Sa se ia masuri ca toate calatoriile cu transportul in comun sa se poata face online, sa nu mai fie obligati bietii oameni sa se duca in statii, sa se inghesuie in autobuze etc.

  • Cristi says:

   Atat doar ca statii sunt mai mult de 20 in tot orasul, la care pot merge tot anul, nu doar in ianuarie. Toata ideea era sa nu cheme batranii acum in pandemie sa stea la cozi in fata ghiseelor STPT.
   In final este vorba tot despre digitalizare si sincronizarea informatiilor intre institutii: daca Gigel cu CNP-ul cutare apare in baza de date de la Casa de Pensii ca fiind pensionar cu domiciliul in Timisoara si acelasi Gigel apare in baza de date a STPT ca fiind posesor al unui card emis de ei, atunci acel card poate sa fie considerat valabil si i se poate acorda gratuitatea lui Gigel automat cand il valideaza intr-un tramvai. Pare complicat? In zilele noastre m-as astepta sa fie simplu de realizat…

 3. Ionel says:

  Pai unde sa va tot plimbați atât pe gratis!
  Doar e Pandemie pe planeta ,oameni buni!

 4. Paul says:

  Pentru ce să le ”încarce”? Că oricum nu le folosesc (din lene?) ca să valideze călătoria.

 5. Radu says:

  “Nu s-a găsit o soluție pentru încărcarea acestora online.”

  Daca nu s-a schimbat de acum cativa ani, solutia asta nu exista pentru ca sistemul are un design prost. Nu stiu daca-i vine sa creada cuiva, dar informatiile despre abonament sunt stocate pe card, efectiv (probabil pentru ca n-au vrut sa conecteze fiecare autobuz la internet, ca sa poata stoca datele pe un server). Asta inseamna ca daca vrei sa modifici un abonament, sold ..etc, este nevoie sa un cititor de carduri, un soft si cardul fizic. Cum lumea nu are p-acasa cititoare de card-uri, nu se poate face operatia online. Ar putea sa faca o aplicatie pe telefon (pt. ca alea au NFC) iar daca-mi amintesc bine ceea ce folosesc ei e compatibil cu NFC. Partea de securitate e f complexa in cazul asta.

  In orice caz, e un exemplu bun despre cum o decizie nu foarte inspirata, luata acum multi ani, are impact azi.

 6. Balint Gyongyi says:

  Buna ziua! Astazi , 8.01.2021,am fost sa incarc cardul de calatorie gratuita la punctul din Calea Sagului Pod. STPT.ne spune ca ” Pensionarii și elevii doar în luna ianuarie, iar restul categoriilor în fiecare lună” .Spre surprinderea mea, doamna de la ghiseu stie altceva si anume ca trebuie sa ne incarcam cardurile in fiecare luna. M-a anuntat ca trebuie sa revin in data de 6.O2.2021, adica dupa 30 de zile calendaristice. Avem o varsta, avem boli, este pandemie de covid, este iarna si sant cozi la ghiseu, cred ca nu meritam asa ceva dupa atatia ani , sa revenim la stat le cozi. Sper ca primim o informatie favorabila tuturor pensionarilor, si sa fim lamuriti dupa care sa ne luam ? Va multumesc, astept raspuns. Cu respect, D-na Balint Gy. din Timisoara.

 7. Izsak Gabi says:

  Am fost astăzi cu cuponul de pensie si cartea de identitate si cardul a fost încărcat cu 30 de zile! (Asa scrie si pe bonul primit). Nr. de telefon SMTT pare desfiintat, daca vrei sa scrii – la “contact” da eroare.

 8. Elvis Termopan says:

  Nicolae Robu, acest Putin al Institutului Politehnic Timisoara, in funcția lui de primar al urbei nu a fost capabil in niciun fel sa îmbunătățească sistemul public informatic. Acest individ, cu un curriculum vitae impresionabil in domeniul informaticii si automatizării, s-a dovedit incapabil de a-si aplica calitățile profesionale scrise in practica pentru comunitate. Cu acest individ bine coafat Timisoara nu are posibilitatea de a avea servicii online inclusiv acesta de actualizare a cardurilor de calatorii pentru pensionari.
  In locul lui Nicolae Robu, putea fi numit ca primar al Timișoarei frizerul acestuia, măcar frizerul se putea mândri cu coafura impecabila a lui “Putin” de la Institutul Politehnic Timisoara, ceva ce ii atesta calitățile profesionale… :o))))

 9. gheorghe says:

  Am 69 de ani si sunt pensionar am fostt asyazi si am incarcat cardul de calatorie cu tramvaiu .Aprimit un bon care dovedeste ca 93 de lei ar fi costul. intrebarea mea este de ce asa .PENTRU CA EU SI SOTIA MEA SI MAI CUNOSC INCA VREO 8+ 10 PERSOANE CARE NU FOLOSIM TRANVAIU MAI MUL DE 2-3 ori pe luna mi se pare ca ceva nu este in regula . Tot asa cum nu sunt regula nici acele cupoane de caltorie cu trenul .pe care le primesc si nuam nevie de ele de 20 DE ANI !!

 10. PAULA says:

  Buna ziua sunt pensionara si folosesc si eu poate de maxim 7 ori travaiu la an si pentru asta trebuie sa merg in fiecare luna sa il validez deoarece nu stiu cind am nevoie si daca ma urc de la banatu sau alta statie unda nu este punct de validare se intimpla neplaceri , Cine a fost acea persoana care nu a gindit nici cit o gaina si ne pune pe drumuri fara rost nu pot sa cred ca se va inbogati RA T T . Atitea ani sa putut valida in tranvai si acuma nu se mai poate oare in ROANIEA asta nu mai gindeste nimeni

 11. Cele mai noi știri

  România

  Bugetul de stat pentru 2021 a fost adoptat

  Ştiri din Timiș

  Curs gratuit pentru viitorii asistenți maternali profesioniști, la DGASPC Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cum să economisești până la 60% când cumperi software second-hand, cu Forscope

  Ştiri din Timiș

  Dan Vîrtosu de la PNL a fost ales viceprimar în Giroc, la cinci luni de la alegerile locale

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Dumbrăvița și Șandra, încă 7 zile în carantină. Plus Dudeștii Vechi. La Timișoara nu e cazul

  Ştiri din Timiș

  Fă rai din ce ai! O primărie din Timiș împarte femeilor semințe de flori de 1-8 martie

  Ştiri din Timiș

  Cât de mult a scăzut numărul turiștilor în pandemie. Timișul, pe locul 10 la înnoptări în ianuarie 2021

  Ştiri sportive

  FOTO. Campioni ai României, profesori de sport pentru o zi, la LPS Banatul

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 trece de 3 la mia de locuitori în 39 de localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria explică parțial poluarea din Timișoara: „Arderea deșeurilor vegetale este interzisă, plătim colectarea”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici