tion.ro Web analytics

Pavajul nou de pe trotuarele din centrul Timișoarei, numai bun de jucat șotron. Pista de biciclete va fi cu plăci negre. UPDATE

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Pavajul nou de pe trotuarele din centrul Timișoarei, numai bun de jucat șotron. Pista de biciclete va fi cu plăci negre. UPDATE

foto: TION
Reactualizat la:
A venit mult-așteptatul pavaj pentru trotuarele din centrul orașului, iar primele plăci au fost montate deja, pe lângă Bastion. Timișorenii au avut un șoc când le-au văzut, dar specialiștii primăriei susțin că va arăta foarte frumos. UPDATE. DJC oprește lucrările! UPDATE 2. Robu vine cu explicații.
Scris de Roxana Deaconescu - A venit mult-așteptatul pavaj pentru trotuarele din centrul orașului, iar primele plăci au fost montate deja, pe lângă Bastion. Timișorenii au avut un șoc când le-au văzut, dar specialiștii primăriei susțin că va arăta foarte frumos. UPDATE. DJC oprește lucrările! UPDATE 2. Robu vine cu explicații.

S-a așteptat câteva luni bune după dalele care urmează să fie așezate pe trotuarele din interiorul Inelului I. Acestea au fost cumpărate de SDM, care a pregătit patru modele, în funcție de lățimea trotuarelor. Primăria are și aviz pentru lucrările din interiorul Inelului I.

Sorin Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură a făcut public avizul pentru lucrările la trotuare eliberat de instituția pe care o conduce, alături de două fotografii cu noul trotuar și de comentariul „Frumos ca la Timișoara! Inspirat ca nuca-n perete”. Și timișorenii au criticat alegerea specialiștilor pe Facebook.

În documentația DJT scrie că lucrările trebuie să țină cont de Planul Urbanistic General al Timișoarei și că „se vor subordona ambianței urbanistice generale”.

„Se acceptă folosirea materialelor moderne de pavaj (elemente prefabricate din beton natur sau colorat, plăci mozaicate etc.). Se va descuraja folosirea asfaltului pentru trotuare. În zona centrală se încurajează folosirea pietrei naturale, cu condiția ca trotuarele să aibă proprietăți antiderapante. Se va studia aspectul tratării diferențiate a trotuarelor în funcție de gradul de reprezentabilitate al zonei, confortul pietonilor, frecvența circulației sau pentru marcarea diferitelor funcțiuni (ex. stații pentru transportul în comun, locuri de odihnă etc.)”, se arată în avizul Direcției de Cultură.

Robu mai așteaptă să… evalueze

Dacă oamenii nu sunt foarte încântați de ce a ieșit, reprezentanții primăriei spun că au încredere în muncitori, care se străduiesc să așeze pavajul. Drumarii au început să lucreze pe lângă Palatul Dicasterial, iar marți dimineață au trecut în fața Continental, de unde încep să amenajeze, tot cu dale, traseul special pentru bicicliști. Pista va fi neagră și va fi delimitată de trotuar cu o bordură albă. „Va fi foarte frumos”, ne-au dezvăluit specialiștii PMT.

Primarul Nicolae Robu nu pare decis încă de varianta aleasă de specialiști, așa că așteaptă să vadă cum arată în realitate.

„Sunt puse pentru evaluare, nu sunt fixate. Se vor face câteva modele și apoi vom decide, pentru că una este pe hârtie/ calculator și alta este în realitate. Și probabil vor fi modele diferite în diferite locuri/ contexte. Aștept să văd și o zonă cu pista de biciclete (și acolo nu e nimic bătut în cuie). Așa e modelul propus nr. 1: cu pista neagră și bordura albă delimitatoare, pusă la același nivel cu pista și cu trotuarul. Se vor face și celelalte modele pe teren, pentru evaluare”, a declarat edilul-șef pentru TION.

Primarul spunea că trotuarele din interiorul Inelului I vor fi amenajate „cu plăci mari de pavaj, cu plăci netede și o să arate foarte frumos”. SDM a cumpărat pavajul de la o firmă din județul Alba, cu maximum 3,8 milioane de lei cu tot cu TVA, bani în care intră inclusiv montajul.

Cele patru modele propuse sunt următoarele:

UPDATE: Direcția pentru Cultură oprește lucrările

Experimentul drumarilor de la SDM va fi oprit de Direcția pentru Cultură. Potrivit reprezentanților instituției, Societatea de Drumuri Municipale mai avea nevoie de un aviz pentru detalii, dar nu s-au mai dus după el, astfel că DJC oprește lucrările.

„Există un aviz, dar există un aviz general. Ei, ca să ia autorizație de construire, mai aveau nevoie de un aviz pentru detalii. Și pentru detalii le-am pus niște condiții. Și nu au mai venit. Vom opri lucrările până când vor veni cu planurile de detaliu”, susține Predescu.

Rămâne de văzut dacă PMT va reuși să treacă lucrările de acum drept un experiment, pentru că pavajul încă nu a fost fixat pe trotuarele din Inelul I.

UPDATE 2. Primarul Robu, despre trotuarele-șotron: Eu zic că este foarte frumos, nu va fi același model peste tot

Specialiștii au ales modelul de trotuar care se amenajează în interiorul Inelului I din Timișoara. Vor fi mai multe modele, de fapt, în funcție de lățimea trotuarului, așa cum TION informa încă de marți dimineață. Primarul Nicolae Robu spune că el a fost pe teren și apreciază munca drumarilor.

„Unii fac și alții încearcă să-i împiedice să facă. Asta o simt de 8 ani. Ce concluzie putem trage? Evident, totul se întâmplă datorită adversității politice. Sunt indivizi, în diverse poziții, unii puși chiar de mine la început. Servilismul politic la unii se manifestă din plin și s-au comportat pe parcurs conform ordinelor politice primite. Cu nerușinare au încercat să boicoteze tot ce am făcut în oraș. Nu s-a reușit, numai că ni s-a îngreunat nouă viața. Până la urmă tot am făcut lucrurile”, a explicat primarul.

„Eu răspund până la urmă”

Edilul-șef susține că pista de biciclete este delimitată nu cu vopsea, ci tot cu piatră, dar de culoare neagră.

„Modelul de trotuar este făcut de specialiști și cine răspunde optează. (…) Nu va același model peste tot, pentru că și lățimea trotuarului este diferită. Acolo unde avem piste de biciclete și o lățime de 2 metri, acolo vom merge pe modelul de la Hotel Continental. Unde avem trotuar mai îngust, modelul se modifică. Eu am cerut ca, dincolo de ce vedem pe hârtie sau pe ecranul calculatorului, să se amenajeze, că este foarte simplu să fie puse niște plăci, fără să fie prinse, cu puțină manoperă, câteva tronsoane. Se fac modele pe tronsoane așa, de câte zece metri. Vedem la fața locului și decidem. Mă consult cu mai mulți colegi, care alături de mine poartă răspunderea. Sigur, eu răspund până la urmă. Eu mă mândresc cu ce am decis până la ora actuală”, a completat Robu.

„Eu zic că este foarte frumos acest trotuar. Punct”

Primarul Timișoarei spune că nu mai stă la discuții cu nimeni și că timișorenii vor aprecia până la urmă tot ceea ce face în oraș.

„Nu-s frumoase aceste trotuare pe lângă Continental? Totul este cu piatră, special fabricată, nu știu eu să vă spun rețeta, dar cu o rugozitate foarte bună, și groasă, rezistentă. Pista de bicicletă este delimitată nu cu vopsea, este piatră de anumită culoare (…) Să zicem că avem alb și trei nuanțe de gri. Sunt convins că timișorenii cei mulți le vor aprecia. Evident că așa cum unde au fost fântâni cu lumini colorate, și-au permis să spună că e kitsch, vor spune unii și că asta este kitsch. Nu e nicio problemă, să fie fericiți, că asta îi face pe ei fericiți să epateze, crezând că cineva chiar îi consideră importanți și mai ales culți”, a mai precizat edilul-șef.

Ca și concluzie, primarul spune că nu-i ia în seamă pe cei care sunt împotrivă.

„În fine, nu-i luăm în seamă, dar trebuie să comentăm, că uite eu zic că este foarte frumos acest trotuar. Punct”, a conchis Nicolae Robu.

Edilul nu a putut preciza dacă cele patru variante prezentate de TION încă de marți dimineață rămân bătute în cuie sau nu.

Întrebat ce se întâmplă dacă Direcția pentru Cultură a Județului Timiș oprește lucrările, Robu a aruncat cu critici în conducerea acestei structuri. S-a limitat în a spune că fiecare instituție va da socoteală.

53 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Trif says:

  Mie imi plac.

  • Robert says:

   Si mie imi plac, chiar sunt faine. Si par mai rezistente decat clasicele dale. In sfarsit ceva fain din partea lui Robu.

   • Gigi says:

    Fain de nu se poate. Luate separat da, dar in zona si pe langa cladirile care permit.

   • sah says:

    robertino esti dus cu pluta, de cand se potriveste un asemenea model in fata unei cladiri din perioada interbelica? Doar niste cretini din jurul lui Lae, tractoristul din Bocsig, ”specialisti” cu carnet de partid pot impune un asemea kitsch. Daca tie iti place sa-ti montezi asta in sufrageria ta!

  • Andrei says:

   Lucrari facute “in dezvoltare in forta” dar de fapr sant in bataie de joc:
   1.Bordurile, pe partea exterioara trotuarului, sant betonate pana sus si nu mai este loc pentru un strat de pamant pentru iarba. Se va pune covor de gazon direct peste beton si in cateva saptamani gazonul se va usca. Asa au fost facute majoritatea trotuareleor noi in Timisoara… este o banda de 30-50cm de iarba uscata langa bordura trotuarului.
   2. Trotuarele sant mai sus si gazonul este in panta spre carosabil si la fiecare ploaie apa de ploaie va spala praful si pamantul din “zona verde” care vor ajunga pe carosabil. Astfel acest praf si pamant va fi raspandit in aer de catre masinile care circula pe noile strazi largite cu viteza si de acolo ajunge in plamanii timisorenilor si sigur nu ajuta la curarenia orasilui ba din contra in face mai murdar.

   3.Arata cum arata, acum cat sant noi, dar dalele pavajului vor fi miscate si ridicate, devenind un risc de impidicare pentru piettoni, de radacinile copacilor care au fost “ingesuiti” pe o fasie ingusta intre trotuar si carosabil. Vor trebui reasezate destul de des deci alta distractie si alti bani cheltuiti.

   Sant bune in zonele extinse cum sant Piata Operei sa Piata Libertatii dar nu pentru trotuare langa zone verzi si carosabil. Totul dupa principiul “Noi muncim noi nu gandim”

 2. tibi says:

  Ba robulache, tu ai fost scapat in cap de multe ori cand erai mic

 3. USL says:

  Ar fi frumos ca in Timisoara sa existe un singur tip de trotuar, cosuri de gunoi, banci etc.

 4. timisorean_ says:

  pavaj modern intr-o zona istorica…unde sunt arhitectii acestui oras?..daca oamenii nu se pricep, de ce nu se cere si parerea autoritatilor din alte orase vechi europene…ne-am gasit noi sa redescoperim roata…tiganului

  • Alina says:

   Arhitectii acestui oras sunt ignorati! LA fel si specialistii adevarati (vezi ASoP, OAR, etc). Conteaza doar ce ii place ilustrului lider. Foarte bine ca Monumentele au oprit lucrarile! Trebuiau sa duca la monumente un proiect tehnic pentru obtinerea ultimului aviz, la fel ca orice alta persoana ce trebuie sa isi obtina Autorizatie de construire. E groaznic trotuarul…..

 5. Cristi says:

  De ce va plangeti, e chiar ok, merge bine cu igrasia de pe cladiri, precum si cu asfaltul sau cu un “palat” din marmura alba.
  E ideal, eu zic ca au ales bine, mai putin ca ar trebui sa le puna dupa ceva pattern (sablon) dar ce sa le ceri la muncitorii banateni cu sefi olteni !
  Am vazut pavaje de 100x mai naspa, roz ,verde, imitatie marmura, etc !

  • Mihai says:

   Stai sa vezi cum vor arata dupa ce trece o iarna peste ele. Vorbin atunci, si nu la 2 ore de la montaj.
   Naspa sa fie , stim si noi! Nu-ti fa griji ca nu putem.

 6. Timisoara2020 says:

  Nu are nicio legatura acest pavaj cu zona istorica a orasului. Deci sa le schimbe ca vom fi de rasul plansului, este jalnic ce face omul asta.Oameni ca si el sunt cei care l au influentat.

 7. Mihai says:

  Distractia vine dupa prima ploaie

 8. pieton says:

  No hat! Nemaivazut !

 9. Oarecare says:

  Iarasi “lucrari de arta” cu multa manopera si pietre scumpe.
  Are cumva cineva o firma de vanzare a pavelelor?
  Peste cateva luni vor fi plene pavelele alea curesturi de guma, cu scuipati, cu urne de grafitti, ca pe zidul de langa

 10. Hug says:

  Ideea nu e rea, materialul e ok, doar ca in zona aia arata ca naiba. Se potriveste intr-o zona cu sticla, fier, ceva modern. E ca si cum ai pune termopane la o cladire istorica. Chiar nu putem copia din strainatate, daca tot nu duce capul pe unul de aici??? In cazul asta nu te acuza nimeni de plagiat.

 11. Darius says:

  Chiar este un pavaj frumos!!

 12. Marius says:

  Arată ca tot ce face Robu, adica un kitsch.

 13. Voicu says:

  “Frumos” sau “urât” este o chestie subiectiva. Tie-i place, mie nu, sau invers. DAR, exista anumite norme de estetica urbana care implica discretie, culori neutre sau forme care nu bruscheaza ochiul. Privind trotuarul din fotografie, daca “specialistii” spun ca va “arata foarte frumos”, eu as zice ca este o prostie sa sustina astfel de apreciere. Desigur un “specialist” nu poate aprecia propria sa lucrare în alt mod. Si ma întreb, oare cine sunt acesti “specialisti”?! Ce educatie, diplome, masterate si diverse învataturi prin lume ar avea ei? Daca nu au “simt estetic” înascut, degeaba cu diplomele si posturi la primarie. Mai sunt unii pe acolo care au nenumarate hârtii stampilate cu tampoane exotice dar care nu fac doi bani în realizarile practice si concrete….Problema este însa ca aceste trotuare vor ramâne zeci si zeci de ani si aspectul lor va apasa din ce în ce mai mult asupra psihicului trecatorilor. Poate Directia pentru Cultura sa se trezeasca si sa modifice proiectul “specialistilor”.

 14. nelu says:

  Acest individ pe langa lipsa totala de bun simt dovedeste si o lipsa de bun gust omul suporta multe ma intreb cat pot sa mai suporte timisorenii? Individul trebuie alungat cu pietre din oras!!!!

 15. Va Urasc says:

  Eu nu-i inteleg pe aia de la Cultura de ce se mai opun Robului si planurilor sale. In loc de padurea din 700 acum sunt 7 blocuri(CBC+ANAF), in loc de livada aerisita de la antene acum sunt zgarie-nori(Iulius), in loc de o fabricuta, un bazin cu apa termala si terenuri de sport acum exista bloace hidoase (ISHO), in loc te terenuri de tenis cu zgura acum avem service Dacia si magazine(Auto EUROPA+LIDL). De ce se mai streseaza ca e o lupta pe care am pierdut-o cu totii de multa vreme. Noua Timiosara este un oras industrial predispus migratiei, fara suflet, fara peisaje blande, fara respect pentru absolut nimic. Asta e, nu mai avem ce sa facem. Dar cui sa-i pese? Analfabetilor de pretutindeni? Hai sa declaram ca a murit orasul si s-a nascut altul in loc, ce e asa mare lucru. RIP Timisoara, Traiasca platforma industrial financiara de tip nou, fara suflet, arta si bun simt!

  • Vlad says:

   Ai perfecta dreptate… Probabil ca trebuie sa incepem sa protestam si la nivel de oras pentru ca se pare ca doar banul dicteaza… facem mizerii din care pana la urma ca si cetateni avem de pierdut pe termen lung. E de neconceput cat de urat ne putem purta cu propria tara si oras…

 16. timisorescu says:

  Pavaj negru tata, sa absoarba cat mai multa caldura in verile urmatoare, care vor fi din ce in ce mai calde. Sa nu se mai poata supravietui vara in oras. S-au gandit mult astia, ce sa zic.

 17. king_not_gipsy says:

  daca incep serios sa spreyeze strazile din oras in sfarsit va arata totul curat. sunt foarte multe avantaje de pe urma epidemiei. sa vedem partea plina a paharului

 18. Critic says:

  urat, urat!

 19. Ubor says:

  Dar unde au pus “Alba Neagra” asta? Este cladirea Disneyland?!
  Parca este un Lego de prost gust. Baai, voi nu mai aveti simt estetic chiar deloc?

  Mai Robule, ce te mai gandesti? Cu vaporasul nu se potriveste, niciuna din ele.
  Chiar in halu asta de incompetenta sa va bateti joc?!

  Ce dra… era calculatorul ala alb negru? Sau terminat culorile “calde” la vopsitorie? Unde v-ati uitat cand le-ati ales, daca se potriveste, in pamant (sub pamant)?

  Generatiile astea de “specialisti vizuali” din pacate majoritatea nu prea sunt deschisi la minte si neumblati (sau nu ii duce capul chiar deloc) … Mai mergeti si voi prin “orasele vechi” din lumea asta si luati ceva frumos de acolo, nu mai mergeti prin Aqualand-uri si Disneyland-uri
  … da-o dra … de treaba.

  Parca este zona de unde se ridica gunoaiele din Timisoara. Parca este inchisoarea de care vor avea parte cei ce merg la Tribunal si Diicot in zona … Chiar asa …

  Maaaai, of of.

 20. Vasi says:

  O să fie foarte frumos, atunci când o să fie polei. Sa vedem cine o sa mai circule pe asemenea trotuare. Acest tip de pavaje sunt foarte alunecoase atunci când sunt ude sau inghetate.

 21. Poli 21 says:

  Oare cit o sa il mai suportam pe acest cretin bolnav psihic, care ne duce incet incet sa admiram Bocsig Gara ( locul unde vietuiesc tiganii ce descarca vagoane).

 22. Dan A. says:

  Prostul gust la superlativ.

 23. ubor says:

  Trebuia s afie tot de culoare deschisa pentru a evita incalzirea

 24. Maria says:

  De un cras prost gust,pe omul asta nu-l cenzureaza nimeni?Astea sa si le puna la el in curte,daca ii plac asa mult.Oribil

 25. tzz says:

  Aparent noul pavaj de pe trotuarele din Timisoara seamana izbitor cu cel instalat pe Bulevardul Decebal din București. Poate verificati putin daca e asa si care e firma aia atat de competitiva..

 26. Radu says:

  Pfui, ce urat!!! Trotuarul ala se potriveste ca nuca in perete cu cladirea. Daca macar le faceau maro cu bej, costau la fel, si se potriveau. Cat de idiot sa fii sa nu vezi ca strici tot aspectul Palatului Dicasterial. Ar trebui amendati!

 27. Halal says:

  Cui naiba ii arde de pavaje in vremurile astea???

 28. designer says:

  baaaaa fratilor!
  indiferent daca pavajul este fain sau nu e fain, in centrul istoric al orasului nu se potriveste. Peste Punctul dlui Robu pun eu aici un mare SEMN DE EXCLAMARE!!
  Da, pavajul e ok overall dar pentru o cladire de sticla, pentru o zona moderna a orasului, nu pt centrul istoric! Ai un stil renascentist si il combini cu elemente minimaliste moderne, e nuca in perete.

  Ce cauta dl Robu sa isi dea cu parerea acolo unde nu e avizat?

 29. Pegas says:

  In atentia lui uica Lae, pista de biciclete nu se face cu dale pentru ca nu ai dreptul sa scuturi rinichii biciclistilor asa cum a iesit porcaria de trotuar de la Michelangelo – univ. de Vest! Pentru planeitatea suprafetei de rulare nu pot fi acceptate dalele pentru ca nici tu Robule cand iti plimbi posteriorul in mertan nu ai merge pe bulevarde cu piatra cubica

 30. Timisorean says:

  Ce comic e robu: adversitate politica. Pai daca cauti pe google gasesti din plin ca Sorin Predescu, seful de la DJC este LIBERAL! Este liberal dinainte de a fi robu liberal sau primar.
  Numai ca si unii liberali, mai ales cei vechi mai au si cap si isi reneaga noii liberali gen robu care sunt mai rai ca psdistii.

 31. Laszlo says:

  Arata foarte bine

 32. Gigi says:

  Daca ii plac dictatorului, de ce mai comentati? Stie el ce ne place noua.

 33. ajax says:

  Asta s-a intamplat in toti anii in care Robu a fost primar, s-a facut pentru ca-i place lui; Nu a contat parerea specialistilor. Daca ne permitem sa ne dam cu parerea, suntem nerusinati. Sper ca vom incheia acest mod de a fi tratati cu lipsa de respect.

 34. Marcel says:

  Ff frumos,erau mai faine daca erau alb/albastru,ca alb/violet nu se mai simte…DJT de la ce vine?..nu-mi explicati,era o ironie amara.

 35. Martie says:

  Cum zicea ?
  NU armonizeaza cu zona Robule!!!!!!!!

 36. Vlad says:

  Ar fi super daca am mai angaja si noi niste peisagisti…
  Incepe sa arate mai bine Craiova imediat fata de Timisoara.
  Parcuri si spatii verzi JOS, pomi tot mai putini si punem mizerii in loc (cum avem noi 40 de grade si praf pomisorii aia nu tin umbra nici la un pet de bere), autorizatii sa ingramadim locuinte pe terenuri dam (ca deh, nu mai e profit 700% daca lasam de o pista de biciclete sau trotuar normal)… o sa fim un oras la campie adunat de nu o sa putem respira, etc.
  Asa e cand iei un prost si il pui sa faca furmos… iasa kitch :(. Se pare ca avem deja 30 de ani de mers in strainatate dar tot goi la minte ne intoarcem in tara…
  Asta e…

 37. Oliver says:

  dictatorul Lae – tractoristul trece peste orice reguli si norme de bun simt si impune materiale, structuri si design doar dupa cum ii dicteaza neuronii sai virusati. Ar fi cazul sa se interneze la Jebel si sa lase oamenii de specialitate in urbanism si platitorii de taxe si impozite sa decida asupra tuturor problemelor importante pentru oras. Lae nu are dreptul sa faca ce il taie capul pentru ca nu este la stana din Bocsig

 38. Sănătate

  Ordonanța militară nr. 8 - piețele rămân deschise, se interzice exportul de cereale. Despescu: „Dacă veniți în România pentru Paște, îl veți petrece în carantină sau izolare, nu cu familiile dumneavoastră”
  România se află în stare de urgență, iar Ministerul Afacerilor Interne a luat noi măsuri pentru e preveni pandemia de coronavirus, prin Ordonanța militară cu numărul 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise, este permisă circulația persoanelor care au anumite profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  Sănătate

  Poartă pentru decontaminare la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara realizată de voluntari
  O poartă de decontaminare a fost amplasată la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost realizată de voluntari, pe banii lor, și donată spitalului pentru ca doctorii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19 să fie în siguranță.

  Sănătate

  DSP Timiș – reorganizare la Maternitatea Odobescu și teste de coronavirus pentru gravidele care ajung la spital
  DSP (Direcția de Sănătate Publică) Timiș a efectuat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu din Timișoara, locul unde 25 de paciente și cadre medicale, respectiv 10 bebeluși (șapte cu rezultate negative la cel de-al doilea test) au fost depistați cu COVID-19, în ultimele două săptămâni. S-au luat măsuri de reorganizare, iar gravidele care vor ajunge la spital vor fi testate de coronavirus.

  Sănătate

  Două persoane din Timiș infectate cu coronavirus au murit
  În Timiș au fost înregistrate, joi, 9 aprilie, încă două decese din pricina coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 67 de ani și un bărbat de 71 de ani. Ambii aveau și alte boli asociate. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Asfalt nou, în următoarele zile, pe drumul Timișoara-Utvin. CJ Timiș: „Facem drum ca-n palmă”
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș transmit că în următoarele zile toarnă covor asfaltic pe drumul Timișoara-Utvin. Într-o primă fază s-au făcut corecții, urmând să se toarne asfaltul în următoarele zile.

  Sănătate

  Șase ventilatoare pentru terapie intensivă, recondiționate de specialiști de la Universitatea Politehnica Timișoara, vor fi folosite în lupta cu COVID-19
  Lupta împotriva pandemiei de coronavirus se dă pe toate fronturile. Specialiștii din cadrul Universității Politehnica Timișoara pregătesc aparatură pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitale. Au fost recondiționate, până acum, șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, cu care pot fi amenajate trei noi saloane. Urmează să fie finalizat și un stetoscop electronic.

  Sănătate

  Brantner a dezinfectat curtea eroilor din prima linie în lupta cu Covid-19
  Angajații societății de salubrizare Brantner au aplaudat, joi, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș. Au vrut să le mulțumească pentru tot ceea ce fac în lupta cu coronavirusul, după ce le-au dezinfectat curtea.

  Sănătate

  Culoar verde pentru vehiculele care transportă medicamente și echipamente de protecție în vămile Moravița și Nădlac 2, pe timpul pandemiei de coronavirus
  În vămile Moravița și Nădlac 2 au fost montate panouri care indică culoare prioritare pentru vehiculele care transportă medicamente, echipamente de protecție și animale vii prin cele două puncte de trecere a frontierei.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.