tion.ro Web analytics

Ordin cu măsurile pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și activităților afterschool: Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare

De Adrian Panduru

Ordin cu măsurile pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și activităților afterschool: Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare

A fost emis un Ordin comun care stabilește măsurile necesare pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și activităților afterschool. Ordinul a fost trimis luni, 15 iunie, spre publicare în Monitorul Oficial.
Scris de Adrian Panduru - A fost emis un Ordin comun care stabilește măsurile necesare pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și activităților afterschool. Ordinul a fost trimis luni, 15 iunie, spre publicare în Monitorul Oficial.

Conform Ministerului Educației, începând de luni, 15 iunie, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele ori unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene și transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene și pe site-urile acestora.

Ordinul comun este emis de Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Prin acest Ordin se stabilesc măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și activităților de tip afterschool pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

În Ordinul comun se specifică că materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual, iar jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program.

„În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare”, transmite Ministerul Educației.

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici