tion.ro Web analytics

Ora Pamantului 2015 – Timisoara a stins lumina. Spectacol cu foc si concerte in Piata Victoriei

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Timişoara a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, iluminatul public şi arhitectural a fost stins, o ocazie bună pentru timişoreni pentru a admira evenimentele pregătite pentru ei în Piața Victoriei.
Scris de Valentin Rusu - Timişoara a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, iluminatul public şi arhitectural a fost stins, o ocazie bună pentru timişoreni pentru a admira evenimentele pregătite pentru ei în Piața Victoriei.

Timişoara este, de altfel, şi Capitală Earth Hour România, titlu câştigat în 2013. Iluminatul arhitecural al Operei din Timişoara a fost oprit, la fel şi luminile altor instituţii din urbea de pe Bega. Evenimentul dedicat Orei Pământului la Timişoara a început la ora 19, cu concertele Pragu’ de Sus şi Box Office.

Între orele 20.30 – 21.30 a fost stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara şi în Parcul Central. Cu ocazia Orei Pământului a avut loc şi un spectacol cu foc intitulat „Trei”, susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş şi organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Spectacolul a fost bine primit de publicul prezent în centrul Timişoarei şi aplaudat la scenă deschisă. Scopul acţiunii „Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Prima ediţie Earth Hour a avut loc în 2007, cu un singur oraş participant – Sydney. Acum s-a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 152 de ţări la acest eveniment. Aproape două miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Primăria Timişoara a lansat provocarea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Timişoara, ca în data de 28 Martie 2015, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de Municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin.

Valentin Rusu

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici