tion.ro Web analytics

Nu ti-ai platit amenda, poti face munca in folosul comunitatii! Actul a fost aprobat de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna aceasta, un proiect de lege ce prevede aprobarea unei Ordonanţe a Guvernului emisă anul trecut şi care prevede obligarea persoanelor fizice care nu îşi plătesc amenzile la muncă în folosul comunităţii. În Timişoara, noua prevedere legislativă ar putea rezolva problema miilor de somaţii trimise în fiecare an de municipalitate cerşetorilor, prostituatelor şi altor contravenienţi care nu îşi plătesc amenzile.
Scris de B.A.M - Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna aceasta, un proiect de lege ce prevede aprobarea unei Ordonanţe a Guvernului emisă anul trecut şi care prevede obligarea persoanelor fizice care nu îşi plătesc amenzile la muncă în folosul comunităţii. În Timişoara, noua prevedere legislativă ar putea rezolva problema miilor de somaţii trimise în fiecare an de municipalitate cerşetorilor, prostituatelor şi altor contravenienţi care nu îşi plătesc amenzile.

Deputatul PSD de Timiş Cătălin Tiuch a anunţat că, săptămâna aceasta, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2014 prin care se modifica regimul juridic al contravenţiilor.

Mai exact, această prevedere legislativă dă posibilitatea organelor de executare, cum ar fi executorii judecătoreşti, să solicite instanţei de judecată transformarea amenzii primite de o persoană fizică în activitate în folosul comunităţii.

„Proiectul vizează doar contravenienți persoană fizică, deci nu e nevoie de schimbări organizatorice în cadrul instituțiilor în care funcționează organele de executare. Procesele și cererile de transformare a amenzii în muncă în folosul comunității vor fi soluționate de către instanță, conform dispozițiilor legale în vigoare la data pornirii lor”, a anunţat deputatul PSD.

Noua prevedere legislativă va permite, cel puţin în teorie, Serviciului de Colectare şi Executare Silită a Amenzilor din cadrul Primăriei Timişoara să ceară instanţelor de judecată înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii. În anii trecuţi, acest serviciu avea pe rol peste 70.000 de dosare şi emitea, anual, peste 15.000 de somaţii rău-platnicilor.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au recunoscut, de mai multe ori, că le este practic imposibil să colecteze banii din amenzile date mai ales prostituatelor şi cerşetorilor, deoarece aceste categorii de persoane nu au bunuri pe numele lor. În aceste condiţii amenzile rămâneau neplătite, iar cerşetorii şi prostituatele se întorceau „la muncă” în fiecare zi, chiar sub nasul poliţiştilor.

Recordul la amenzi este însă deţinut de o familie din Timişoara care vinde ilegal mâncare pe stradă. Potrivit poliţiştilor locali, familia Topliceanu, care vinde diverse produse alimentare în faţa Parcului Copiilor, a primit în ultimii ani zeci de amenzi, în valoare totală de aproape 90.000 de lei, care au rămas neplătite. Acum, însă, totul s-ar putea schimba.

Fost senator condamnat la munca in folosul comunitatii pentru mită

Tot săptămâna trecută, în baza Ordonanţei Guvernului, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat definitiv pe fostul senator PNL de Caraş-Severin Iosif Secăşan la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, deoarece a primit mită 200 de euro de la un bărbat care dorea să iasă mai devreme la pensie. Banii au ajuns la un medic de la Casa de Pensii Caraş-Severin, însă pe fir a intrat DNA care l-a pus pe fostul senator sub acuzare. Decizia instanţei este definitivă.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici