SALUBRIZARE TIMIȘOARA SRL va avea un administrator-director general, un director tehnic și un director economic. În birouri vor mai fi un angajat de management al calității, unul de relații publice, trei pe achiziții publice, un IT-ist, trei în departamentul tehnic și de tarifare, unul pe juridic, unul pe audit intern, trei pe control intern, doi pe resurse umane, cinci la secretariat, cinci pe contabilitate, trei pe aprovizionare și cinci pe dispecerat.
Posturi de conducere vor mai fi câte unul la Departamentul Financiar – Contabilitate și Compartimentul Aprovizionare.
În Departament Salubrizare, Deszăpezire Și Activitate Curățenie Interioară găsim un șef de departament – singurul post de conducere de aici –, opt șefi de formație, 160 de lucrători pentru salubrizare și 35 de conducători auto.
În plus, la „Gestionare, întreținere și reparații utilaje”, mai găsim doi mecanici auto și câte un inginer mecanic, logistician, maistru mecanic, revizor tehnic, lăcătuș, electrician, sudor și strungar.

foto: anexă proiect
Proiectul a fost aprobat cu 17 voturi „pentru”, cinci împotrivă și o abținere, fără vreo discuție.
Licitația anulată, implicarea SDM-ului și schimbarea de planuri
Vă reamintim, primăria a anunțat că dorește să preia serviciul pe cont propriu pentru că nu a găsit firmă care să îndeplinească toate cerințele pe care le are. Contractul încheiat cu Brantner de fosta administrație a expirat, teoretic, în februarie 2023, dar a fost semnat unul provizoriu cu același operator.
În paralel, s-a lucrat la documentația în baza căreia să fie lansată licitația pentru un nou contract pentru salubrizarea stradală și deszăpezire, pe opt ani. Procedura cu valoare estimată de 218 milioane de lei, fără TVA, a fost lansată în martie 2024. Au fost depuse două oferte: de la BRANTNER SERVICII ECOLOGICE – operatorul din prezent – și de la POLARIS M. HOLDING. Prima a depus și trei contestații. Acestea au fost respinse, dar licitația tot a ajuns anulată, pentru că niciuna dintre cele două oferte nu a fost admisibilă.
Ulterior, în primă fază, conducerea primăriei a vrut să înființeze o nouă firmă prin intermediul Societății de Drumuri Municipale (SDM). Pe 17 ianuarie, consilierii locali și votaseră două proiecte de hotărâre: unul de aprobare a studiului de oportunitate privind gestionarea serviciului printr-o firmă înființată de SDM și altul privind mandatarea reprezentanților primăriei din SDM în vederea înființării firmei.
Deși proiectele au fost votate fără emoții, au fost critici vizavi de intenție, venite din partea liberalului Dan Diaconu și social-democratei Roxana Iliescu. Mai exact, „capitalul social trebuie să fie dat de către unitatea administrativ-teritorială, adică autoritatea publică locală”, a spus Diaconu, idee reluată ulterior și de Iliescu. Nici două săptămâni mai târziu, pe 28 ianuarie, a venit o nouă hotărâre de consiliu local, de înființare a firmei SALUBRIZARE TIMIȘOARA S.R.L., care să fie în directa subordonare a Consiliului Local Timișoara.
Trimite articolul
XNu ne dezicem de metehnele vechi!
Asadar la 4 care lucreaza unul este cu mapa!
De asta rezultatele sunt nule!