tion.ro Web analytics

Managerul companiei Intel în România și coordonatorul dosarului de candidatură Timișoara-Capitală Culturală, noii consilieri ai lui Fritz

De Bogdan Marta

Managerul companiei Intel în România și coordonatorul dosarului de candidatură Timișoara-Capitală Culturală, noii consilieri ai lui Fritz

Simona Fiț și Val Mureșan, doi dintre cei șase consilieri personali ai primarului
Reactualizat la:
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, vineri, doi noi consilieri personali. Este vorba de Simona Fiț, care a coordonat procesul de elaborare a dosarului de candidatură Timișoara – Capitală Culturală Europeană, și Val Mureșan, manager pe România al companiei Intel.
Scris de Bogdan Marta - Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, vineri, doi noi consilieri personali. Este vorba de Simona Fiț, care a coordonat procesul de elaborare a dosarului de candidatură Timișoara – Capitală Culturală Europeană, și Val Mureșan, manager pe România al companiei Intel.

„Încă doi consilieri personali s-au alăturat echipei, Simona Fiț și Valentin Mureșan. Le mulțumesc că au acceptat să fie în serviciul Timișoarei în următorii ani. O misiune grea dar cu o recompensă pe măsură: mândria că au contribuit și ei la împlinirea potențialului extraordinar al orașului nostru. Am ales doi profesioniști care s-au implicat ani de zile, din mediul ONG, pentru binele semenilor și în proiecte mari pentru comunitate”, a scris Fritz pe Facebook.

Simona Fiț se va ocupa de domeniul cultural al orașului, având în vedere experiența sa anterioară.

„Simona Fiț a fost profesor asociat la Masterul Politici Publice şi Advocacy din cadrul UVT. Toată viața ei a susținut proiecte de politici publice și i-a învățat și pe alții cum să le susțină în fața unor finanțatori sau autorități publice. A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală și a făcut parte din echipa de susținere a candidaturii în fața juriului european, pentru etapele de pre-selecție și selecție și pentru prima etapă de monitorizare. Am convingerea că în 2023 Simona va avea cu ce să se mândrească și ce le povesti celor doi băieți ai ei. A mai coordonat Fondul Științescu derulat de Fundația Comunitară Timișoara, prin care s-au finanțat proiecte educative pentru mii de copii. A fost și managerul programului național de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanți, reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și organizațiilor non-guvernamentale. A fost implicată activ în proiectele și campaniile organizației ca cercetător, expert curricula, lector, coautor manuale, expert audieri publice și consultant în transparența decizională”, a prezentat-o Fritz.

Val Mureșan este un expert în management și IT, dar a coordonat și mai multe proiecte sociale.

Val Mureșan este un inovator, a co-fondat startup-uri IT care au creat concepte și softuri revoluționare. Nu de mult timp procesorul Myriad2, una din soluțiile create de echipa coordonata de el a ajuns în spatiu cu satelitul PhiSat-1, lansat de către Agenţia Spaţială Europeană. După terminarea studiilor la Universitatea Politehnică din Timişoara, a plecat la doctorat în Irlanda și a rămas acolo timp de 10 ani. A predat la Universitatea din Dublin şi a lucrat în cercetare. În Irlanda a fondat Movidius, un startup de procesoare și softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone și smartcity. S-a întors în Timișoara în 2005 și a deschis primul birou Movidius. Movidius a fost cumpărat în Noiembrie 2016 de Intel pentru că reușiseră să inventeze ceva ce gigantul internațional își dorea foarte mult: un procesor care putea să ghideze fără pilot dronele, astfel încât să evite obstacole şi în acelaşi timp să se focuseze pe obiectiv. Ulterior achiziției Val a devenit manager pentru România al companiei Intel, dar nu s-a mulțumit să fie un IT-ist și un manager de succes. A dorit să se implice și să susțină financiar, cu experiența sa și cu networking-ul dobândit în coordonarea de proiecte internaționale în emanciparea sectorului cultural și creativ local precum este noul centru cultural Faber. Este co-fondator al Fundației Comunitare din Timișoara și co-inițiator în nenumărate proiectele socio-culturale sau civice: Timotion, Grădinescu, CetățeanTM, Team2121, și Creativa. Val este alergător amator, crede ca sportul de masă este una din soluțiile la multe probleme și este membru al echipei Alergotura. Val are și el doi baieti care îl motivează. Mândru de așa echipă!”, a mai scris Fritz.

Cei doi se alătură astfel echipei de consilieri ai primarului Dominic Fritz, din care mai fac parte economista Loredana Pintea și arhitectul Rudolf Gräf. În total, primarul Timișoarei a anunțat că va avea șase consilieri personali.

Articole pe aceeași temă:

Fritz și-a anunțat primii consilieri: un economist și un arhitect

46 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Unu says:

  Bravo , asa da echipa .

  • Andrei says:

   Sa vedem acum ce consilieri isi alege Alin Nica.
   Daca continua traditia PNL-ista a lui N Robu care a avut consilieri alesi pe spraceana cu carnet PNL, unul si unul ca I Nasleu, S Grebla, C Iapa (zis si trepied) si R Kristof vor face treaba buna pentru timiseni.

   Mincinosul de Nica duce PNL in jos si trebuie sa-l “ajutam” sa nu ajunga seful PNL Timis.
   Daca parasutatii de la Bucuresti nu prind un locuri la senat si camera deputatilor atunci zboara si Nica de la sefia filialei PNL Timis.

 2. Emilian says:

  Un fiu de familie de securiști, o nulitate tehnica, un exploatator de studenți și pupincurist la mai marii din universitate și din firmă. Da, mare profesionist, Dr. Val ăsta. Timișoara, tot Timișoara, chiar și cu alt primar. Baftă tuturor!

  • drs says:

   sper ca tu sa realizezi mai multe in viata

  • Matei says:

   @Emilian
   Tu esti tatal sau bunicul lui emiluț ?
   Care sunt consilierii lui Nica?

   • Vreau o țara ca afară ! NORMALĂ says:

    Dar CE a produs pina acum mereu invocata ECHIPA MEA, a lui Fritz?! Decat vorbe goale ?! Mai stiti cum îl lăuda de tare pe Lațcău, cel plin de solutii pe țeavă… Iaca acum stăm in frig de cât denpricepuți sunt expertii dinnechipa lui Fritz. Așa m-am SĂTURAT DE LAUDAROSENILE ASTEA INFANTIL-PENIBILE 💪

    • Blitz says:

     Fritz e ca un bob de grâu semănat în pământ. Tu vrei ca bobul să scoată spice sărind peste etapele acumulării, încolțirii, creșterii, maturizării și coacerii recoltei. Tu tragi de iarbă ca să crească mai repede. O vei rupe. Ai bre răbdare că omul abia acum s-a instalat la Primărie. Până va avea viziunea reformării întregului aparat administrativ, până își va crea frâiele conducerii, etc. va trebui să mai multă răbdare de acum în colo => “Ușurel cu fata popii la măritat”. “Langsam”, cum zice neamțul 😉

     • velu says:

      Cu tot respectul insa Fritz este deja instalat de peste o luna si jumate la primarie. Tot asta aud de la tot felul de useristi ca sa avem rabdare. Avem insa sunt lucruri stringente cum ar fi caldura in imobilele racordate de Colterm si aici nu putem avea rabdare. Fritz sa faca bine si sa rezolve problema caldurii de la Colterm si sa nu o ia langsam ci schnell ca in acest caz nu avem rabdare.

  • Costel says:

   Emilut, ai mai crescut in organigrama?

  • sosoTM says:

   Oricum sant mai buni ca predecesorii…
   Și nu prea cred ca e nulitate… a răzbit destul de bine in domeniul privat, a creat o firma și a vândut-o la INTEL… eu cred ca totuși astea înseamnă ceva…
   Și despre fiu… ce vina are el…!

  • Neamțu de Banat says:

   Te rog detaliaza aderența lui Vlad cu securitatea. Doamna Simona e o abonată la sacii de bani publici, mai nou europeni, care a girat pina acum Asociatia Capitala Culturala care A TOCAT MILIOANE DE EURO ptr mai nimic, așa cum a remarcat atit presa cat si oamenii de cultură ca Hollandet.

  • Blitz says:

   @emilian Uite ce frumos spune DEX-ul despre urâciunea pe care ai emanat-o din urâciunea interioară din tine: “Calomnie = Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire.” Ce ai făcut tu e o demonizare care se practică de către descreierații, perfizii și dezaxații ceaușiști, securiști, bolșevici, vadimiști, pesediști, etc. Ai avut o zvâcnire de a scuipa cu urâciunea din tine. Urât trebuie să-ți fie sufletul, iar cu el și în el tu viețuiești => Urâtă trebuie să-ți fie înfățișarea interioară și viața.

 3. Moise says:

  Pai ce ne facem? Unde mai angajam rudele acum? Se obisnuiesc oamenii prost si dupa va fi mai greu sa acceptam vanzatori de bauturi alcoolice ca Sef la Directia Apelor (vezi cazul recent al PNL-ului).

  Bineinteles ca acum urmeaza si postacii de servici sa ne zica cum nu e nevoie de consilieri, ca de ce nu e Fritz destul etc. Trebuie sa fie grea perioada asta pt multi …

 4. emilut says:

  Mai discutăm după patru ani când se vor vedea “realizările” unor astfel de “profesioniști”.

 5. schnapps says:

  Doamna Simona, sper ca nu mai vedem pe bani publici loredana, smiley sau traistariu and co. la TM, esti bun =spectacol cu bilet
  succes

 6. Dominik Spritz says:

  Managerul Intel mai are timp pentru așa ceva ? Mă gândesc că face tot pro bono, sau?

 7. Tibi says:

  Ce e aia Academia de Advocacy și Masterul Politici Publice și Advocacy?

  Cine le-a numit așa, trei cuvinte românești și unul englezesc?

  Advocacy! Cu ce se se mănâncă, pe pâine, cu muștar, fără?

  Care e legătura lor cu realitatea că de activiști de partid suntem sătui.

  Ce de consilieri, bine că are Primăria bani din banii noștri!

 8. mecmesin says:

  Daca oamenii astia reusesc sa intrerupa 30 de ani de jaf din banul public, cumetrii si promisiuni desarte, si vor pune Timisoara pe o traiectorie ascendenta. e un mare pas inainte, pentru ca schimbarea mentalitatii oamenilor e cel mai greu lucru uneori durand o generatie.
  Drumul nu e usor pentru ca cei insurubati la banul public nu se dau invitati la o parte, ci vor face orice pentru a redobandi controlul asupra primariei, iar aici e de urmarit atitudinea PNL in perioada urmatoare. Pentru Fritz e urgenta o inventariere a bunurilor primariei, mobile si imobile, si un audit clar in privinta concesiunilor acesteia ca si un audit general care sa spuna ce s-a furat si de unde se porneste cu noua echipa.

 9. Nicu says:

  TION!!! Totusi….s-ar fi putut face si fotografii individuale fara masca la acest articol, nu? Daca toti vom fi mascati cum ne vom mai recunoaste când masca nu va mai fi obligatorie?!

 10. george says:

  Dar ce ne facem cu viceprimarul USR Ruben Latcau care in august a comis fapte de natura penala si acum tace malc? Si ce ne facem cu candidatul USR la Senat, Raoul Trifan care nu a absolvit nici macar facultatea, si se da mare expert in digitalizare in conditiile in care nici studiile si nici experienta nu il recomanda pentru o asemenea titulatura? Parca USR ne promitea alt fel de politica si de oameni, nu nulitati????

 11. GeoTM says:

  Deci poza e de pus in cartile cu povesti depsre talhari,pirati samd.
  WTF are you doing? Chiar in halul asta am ajuns?
  Simona e superfaina, si sa aiba un astfel de debut in tion?

 12. shagun says:

  @george: lasa ca au terminat toti limbricii vostrii din psd si pnl facultati si academii de carton. Uite si eu am terminat o politehnica, crezi ca stiu sa fac ce am terminat? Nu, eu traiesc scriind cod de ultima generatie. Asa ca fata de tine George inclin sa cred ca sunt expert in digitizare/digitalizare. Georgel asa-i ca tu stii sa spargi seminte in fata blocului?

  • Dreyss says:

   Rămâi acolo unde esti si digitalizeaza ce vrei. In administrarea orasului asteptam fapte palpabile, vizibile si nu povesti despre asa zisi experti. La fel, povesti despre greaua mostenire si acomodari peste acomodari nu mai sunt la moda, sunt chestiuni pe care ti le asumi atunci cand candidezi. Orașul nu are timp de povesti….

  • liviu says:

   Prietene, daca ce a scris George este adevarat atunci nu te deosebesti cu nimic de un activist de partid. Iar aia cu lauda de sine las-o mai incet ca macane. Faptul ca stii ceva JS (de ultima generatie- lol) nu te face programator. Adevarati programatori in Timisoara sunt putini si tu nu te numeri printre ei. Foamea celor de la HR din companiile de profil, pentru a isi indeplini targeturile, a facut sa fii angajat pe un oarecare post de a saptea roata la caruta. Cat despre aia cu digitalizarea:)) aici nu ma pot abtine sa nu rad…trebuie sa ai cel putin aptitudini de architect software ca sa pretinzi asa ceva. Nu ai, crede-ma:) mai ales ca si declari ca ai “terminat” o alta facultate si nu de profil. Din cei care “termina” facultati de profil cam 10% ajung buni programatori…restul…sunt doar mana de lucru. Si iti spun toate astea dintr-o perspectiva foarte avizata daca ma intelegi.

   • John Doe says:

    @liviu Si tu prin acest comentariu, vrei sa ne arati ca ai habar de domeniul IT pentru a te evidentia printre comentarii ca fiind lead software architect sau nu mai stiu eu ce grad ocupi in multitudinea de corporatii triste de pe mapamond. Chill, e plina lumea de IT-isti – nu trebuie sa ne “mai laudam” cu meseria asta cool care a devenit la fel de vanata precum tigaile reduse de Black Friday. Lasa omul sa isi spuna parerea, indiferent ca stie doar JS, HTML sau CSS (asa s-au cladit afacerile care astazi domina piata – cu un design slabut la inceput). Te asteptam sa iti rupi din timpul liber pentru digitalizarea serviciilor publice, asa pentru binele societatii – daca tot te pricepi la toate si ai raspuns pentru orice problema. Cunosc personal oameni fara facultate care stiu programare cu mult mai bine decat unul care a sters bancile facultatii doar pentru a sta plecat de acasa. Totul tine de pasiune, asa ca nu mai descuraja omul, lasa-l sa fie mandru de ceea ce stie. Pace!

 13. Doru says:

  Problema celor de la USR si PLUS este ca au foarte multi membri adepti ale miscarilor progresiste din vest. Ei vor cu adevarat sa schimbe in bine romania dar sunt un cal troian pe termen lung mai ales ca oameni noi pe care ii aduc ei vor face politica cand cu experianta lor ar trebui sa se limiteze la functii in administratie asa cum au avut in corporatii .

  • Gheorghe says:

   Cal troian? Mai degrabă un antivirus! Numa’ bun de pus pe rana creata de PSD, pnl sau alte infecții din ultii 30 de ani.

   • Doru says:

    cautati pe you tube despre political corect , problemele din universitatile americane , safe spaces , micro-aggression. Aceste lucruri fac parte din noua ideologie care o gasim si la foarte multi membri usr si plu. Cautati si probleme in canada legate de modificarea legilor in favoarea minoritatiilor si ce probleme s-au creat mai ales cu noile pronume.

 14. Jhon Marascu says:

  Fritz ce e cu tablourile alea cu gay in piata rosie ? ai inceput deja cu “normalitatea” , numa cu mizerii ai inceput, carantina, gay, toate rebuturile au votat USR,PNL,PSD

  • Doru says:

   cautati despre problemele create de political corect in sua si canada ca sa intelegeti de ce usr si plus sunt un cal troian pe termen lung , ei sunt solutia sa schimbam romania dar pe termen lung putem vedea in vest la ce probleme ajungem din cauza ideologiei care creaza noul om si uniformizarea societatii.

  • Doru says:

   uitativa la noile criterii de la oscar, in administratia corporatiilor sau institutelor publice din multe tari vestice , uitativa la filmele americane cum femeia devine independeta si puternica si barbatii se comporta ca niste adolescenti si devin slabi , in noul desene spiderman el este un om negru , in lanterna verde este gay si saruta barbati , in timisoara deja unde este desenata catendrala pe diverse afise la evenimente ea nu are cruce mai nou si multe altele.

 15. Spitz says:

  Fiț a devenit consiliera lui Fritz , asta este azi
  stirea de senzatie din Timisoara…

 16. tot Io (dar nu Io Han Nis) says:

  Nu aveați niște poze mai acătării? Dacă continuăm așa, primarul va părea că este Ali Baba înconjurat de cei 40 de hoți.
  Făceați niște poze individuale de la distanță și era rezolvată treaba. Chiar trebuia să ne arătați că vă supuneți noii ordini? (Nouă ordine care oricum este clădită pe minciună și tot ce e clădit pe minciună nu rezistă.)

 17. frant says:

  Am schimbat o administratie de fapte cu una de vorbe.Intr-o luna de activitate la Primarie, nu am vazut nici o problema rezolvata.Orasul e murdar, lumea ingheata de frig. asta in timp ce Frit vorbeste frumos si face analize.
  Specialistii pe care-i flutura Frit vor face si ei strategii si analize ca de muncit , tot “incompetentii” din Primarie vor munci .
  In plus strategiile si analizele lor ne vor costa peste 100000 lei pe luna, 1200000 lei pe an!!!!
  Nici un primar nu cred ca si-a permis asa ceva.

 18. shagun says:

  ai dreptate

 19. Axinte says:

  Chestii precum Academia de Advocacy si Masterul Politici Publice şi Advocacy sunt dezbateri despre nimic- taca, taca, taca… Cand ma gandesc ca sunt fraieri care dau bani ca sa faca un asa master ma apuca rasul.
  Nu gaseste Fritz pe nimeni care stie practic cum se organizeaza un asa eveniment?

 20. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Pregătiri la CRAFT pentru Maratonul Vaccinării. Voluntarii ajută la programări

  Ştiri din Timiș

  Protecția Consumatorilor, sfaturi pentru cumpărăturile de Paște

  Eveniment

  Prinși când spărgeau „de plăcere” geamurile unui imobil din Piața Unirii

  Eveniment

  Zeci de migranți afgani luați de poliție după crima de la Gara de Nord

  Imobiliare Vanzari - 3 camere

  Proprietar vand apartament 3 camere, confort 1, decomandat, etaj 1/ 4 74 mp, model mare, in zona Steaua, 73000 euro, 0256215015

  Imobiliare Vanzari - Terenuri

  VAND TEREN SAT GIARMATA MARE 700 MP, CU TOATE FACILITATILE SI CER 24000 E, 0738250900

  Prestari Servicii

  Tamplar autorizat execut reparatii reconditionari, vopsit lacuit si la client acasa, confectionez usi geamuri mobilier pal melaminat, montez usi geamuri yale usa, 0723615128

  Prestari Servicii

  EXECUTAM ACOPERISURI, IZOLATII, POLISTIREN, ZIDARIE FAIANTA, GRESIE, CASE LA ROSU, DEMOLARI, ETC, 0771679929

  Eveniment

  Accident mortal în Timiș. Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina

  Auto

  Vând Ford Focus tdci 1,6 l motorină 168000 km stare excelentă, suplimentar roți pentru iarnă, unic proprietar 3500 euro negociabil, 0733914729

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici