tion.ro Web analytics

Fritz și-a anunțat primii consilieri: un economist și un arhitect

De Bogdan Marta

Fritz și-a anunțat primii consilieri: un economist și un arhitect

Reactualizat la:
Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat luni, pe Facebook, primii doi consilieri personali. Este vorba despre Loredana Pintea, economistă și Rudolf Gräf, arhitect. În total, spune el, vor fi șase.
Scris de Bogdan Marta - Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat luni, pe Facebook, primii doi consilieri personali. Este vorba despre Loredana Pintea, economistă și Rudolf Gräf, arhitect. În total, spune el, vor fi șase.

La fel ca predecesorul său, Fritz preferă să comunice în principal pe Facebook, acolo unde a și făcut anunțul primilor consilieri care i se alătură.

„Le-am spus bun-venit în cabinetul meu de primar al Timișoarei, primilor consilieri personali. Doi profesioniști independenți, fără nicio afiliere politică, care cred în misiunea serviciului public. Loredana Pintea și Rudolf Gräf, sunt oameni cu viziune și cu rezultate în spate. Lor li se vor alătura, curând, alți 4 consilieri, cu profiluri similare – biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate. Obiectivul cabinetului meu este să pornească motoarele Primăriei după principii manageriale moderne pentru ca instituția să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă”, a scris Fritz.

Noul primar o caracterizează pe Pintea drept un profesionist în management, care a condus o fabrică de 700 de angajați.

„Loredana Pintea este economistă cu peste 20 de ani de experiență în management. A creat sau reformat organizații care au ajuns să facă performanță în România și în procesele industriale globale și vrea să aducă principiile manageriale adevărate în administrația publică. A construit de la zero și condus Fabrica Sogeco din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, o firmă de producție cu peste 700 angajați. În ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult, poziție din care a sprijinit planuri pentru relocare și investiții directe în România. A fondat Clubul Lions din Deva și este mama a unei fetițe de 12 ani. Locuiește în cartierul Soarelui”, o caracterizează noul primar.

În ceea ce îl privește pe Gräf, acesta este un expert în urbanism și management al spațiului public.

„Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. A fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România. Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni. Rudolf Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara. A fost implicat în elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega. Timp de patru ani, între 2016 și 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014. Locuiește, ca și mine, în Iosefin, este biciclist, practică sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică. Loredana Pinta și Rudolf Gräf s-au apucat de muncă, de azi”, concluzionează Fritz.

 

41 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. TamTam says:

  Nu suna rau deloc.

  Si nu pot sa nu-mi aduc aminte de purtatorii de stativ ai nenumitului. Marile lor realizari erau ca facusera parte din ligi ale studentilor si ca pupau mana stapanului.

 2. Mitica says:

  Asta nu era arhitectul care se ocupa ca subcontractant de PUG-ul Timisoarei si care in 10 ani nu a facut nimic. Si care doreste postul de Arhitect Sef. Incepem sa ne lamurim si cu Dominic. Vorbeste mult fara sa faca nimic.

  • gicu says:

   Face ce trebuie. Sa vadem pentru cine…

  • George says:

   Pe bune, la ce te așteptai?

  • seth says:

   mitic….ule ,hai sa-i dam credit 1 an(zic),dupa care poti arunca cu laturi cat vrei…hm!

   • N-am says:

    Nu- i nevoie, multi cunoastem apropriatii noului primar care sunt impinsi in fata.
    Ei nu realizeaza ca multi am votat doar sa nu mai fie Robu si dupa vom vota sa nu mai fie ei.
    Ii stim, sunt copii parintilor ca Robu, comunisti, plini de scuze parveniti.

    • neutru says:

     Din ce am impresia toti scriu mesaje doar din plictiseala…

     • N-am says:

      Ai doar impresia. Multi cunoastem personal (lucrat) cu aia cei i impinge (inclusiv vicele) , crede- ma. Sunt o cloaca de incapabili. Robu este unicul motiv pentru care au castigat. Votul majoritar nu a fost USR, ci `Nu Robu` . Simplu, baiete.

  • robert says:

   El este cel care lucreaza la PUG ul Timisoarei. In fond un abonat perpetuu la contracte cu statul.

  • Ion says:

   Mamă, ce oameni deștepți avem printre noi! Nici n-a fost confirmat bine primar și deja v-ați ”lămurit”. Trebuie că e record mondial. Ce bine că nu l-ați votat pe Fritz, nu?

   Aflu că ocazia asta că ditamai subcontractantul a boicotat PUG-ul Timișoarei. Interesant. Eu tot am crezut că a fost femeia de serviciu. Pesemne că acest subcontractant conducea totul din umbră.

  • Alex says:

   Ai dreptate…. Asta e primar de 4 zile și chiar nu făcut nimica. :))))

 3. Colporto says:

  Oh oh. Doi acoperiti ai serviciilor secrete straine. Orbilooorrr…
  Vae victis…vai Timisoarei…

 4. pink says:

  Parca Robu avea 3 consilieri personali. Donimic a anuntat 6 (ca sa intre toti prietenii, nu-i asa?). Daca asta e eficientizarea germana… Dupa cum isi pune consilierii personali ne vom putea da seama de cine sta in umbra neamtului. Cu doamna economista ne dam seama ca era o datorie de platit spre cluburile Lions&Rotary pentru sustinere, iar cu arhitectul ca era o datorie de platit pentru ordinul arhitectilor din TM care au “atacat” orice facea pletosul. Nimic nou sub soare!

  • Mircea says:

   Avea 2 consilieri. Frit va angaja si un city manager. Cel mai bun din sud -vestul Europei. Serdeane , te bagi?? Hai ca tu cunosti problemele ! L -ai heitarit de l-ai rupt pe Robu ! Acum de ce esti cuminte ? Iti place si tie cum canta Frit?

  • Ion says:

   Păi, Robu nu avea nevoie de mulți consilieri. El din start știa foarte multe. Nu prea aveau cu ce să-l consilieze. Robu e om foarte deștept. A spus-o chiar el.

  • Ilie says:

   Poate e o coincidenta de nume dar daca nu e, doamna a condus o firma in care s-a tinut contabilitate dubla.

 5. Vlad says:

  Frumos!!!!!! 6 onsilieri personali!!!! Asta da efeicientizare!! De fapt la cat e de pregatit Frit, are nevoie de consleri !!!
  Chiar nu se plange nimeni ca astia mananca o groaza de bani ?? Sau la Frit nu se pune ! El poate sa angajeze fara numar .El vorbeste frumos!

  • Neamtzu says:

   sincer… decat 2 fraieri ca a lui Robu care au frecat-o ani de zile si nu stiau decat sa ingenunchieze sub biroul primarului, mai bine 6 care sper sa faca treaba. Eu as spune sa asteptam cum se misca lucruriile si dupa aceea sa comentam daca este nevoie. 90 la suta din comentarii sunt pro sau contra USR/Fritz si nu au nici un fel de baza.

   • jack says:

    deja ne comparam cu robu?robu a fost un idiot chiar nu e nimic de comparat cu la dar asteptam de la fritz oamni integri nu evazionsiti penali!

 6. Vlad says:

  Frumos !!! 6 consilieri personali!!!
  Chiar nu se plange nimeni ca astia mananca o groaza de bani??? Sau la Frit nu se pune ca el are nevoie ,la cat de pregatit e!
  Norc ca legea nu i permite mai multi.Asta da eficientizare

 7. un contribuabil says:

  Sper ca vor ‘indruma’ spre Calitate’… nu Cantitate… de santiere anapoda si investitii pe termen scurt. ar fi benefic un HCL care sa impuna o garantie de minin 15 ani pentru “”santierele”organizate de firme” cu 2-3 angajati …. de prin cine stie ce coltz al Romaniei!!! Sanatate tuturor!!!

  • Ali says:

   Nu ar ajuta acea garantie atata timp cat firmele obscure pot fi oricand bagate in insolventa iar ulterior faliment. Nu ar mai avea de unde sa fie recuperat prejudiciul. Vezi exemplu cu sala de la baza 2 unde e a doua firma in insolventa

 8. Popescu says:

  Cam multi 6, nu credeti?Parcă am un deja vu…

  • alt cetatean says:

   Poa’s-aduca 10,dar sa faca treaba.Iti spun sigur ca sunt o gramada din cei 600 de angajati,care plimba cate o hartie prin primarie si mai mult pe langa,pe bani foarte multi.

 9. Misu 68 says:

  Salutare
  Aplica metoda Bolojan de la primaria Oradea si vei catiga simpatia Timisoarei si totodata vei pastori Timisoara mult timp de aici incolo..
  Incompetentii si puturosii sa lucreze in privat nu pe BANI publici..
  Vreau ca acest oras sa redevina mica Viena..
  Stima un cetatean care te-a votat..

 10. Victor says:

  Pana acum am avut primar care se pricepea la toate.Rezultatele se vad.Omul inteligent se înconjoară de oameni pricepuți si se bazează pe sfaturile lor.Lucruri elementare pana la urma.

 11. Ion says:

  Șase consilieri personali??? Incredibil, pentru ce? Un city manager, doi vice-primari, directori zeci, sefi de serviciu zeci, sefi de birou zici, sefi de compartiment zeci, si functionari sute?? Pe bune asta ii schimbarea facuta in Timisoara de Fritz???

 12. Moise says:

  Comentarii pe tion:
  – Robu face numai de capul lui, nu asculta de nimeni, crede ca se pricepe la toate, etc.

  Tot de pe Tion:
  – Isi ia prea multi consilieri Fritz, de ce are nevoie de specialisti cand ar trebui sa le stie pe toate ca Robu.

  Calmati-va odata ca e penibil. Cititi o carte, iesiti afara la plimbare si intoarceti-va dupa vreo 4-6 luni.

 13. Kroko says:

  6 consilieri ? … Prima concluzie dupa turul primariei,a lui fritz,a fost ca ii trebuie un spatiu mai mare pt sediul primariei.
  Peste 4 ani sper sa vina Bolojan sa candideze si in Tm. Useritii astia,pe xare i.am votat,numai gargara fac.

 14. Timisorean says:

  Orasul Timisoara a suferit tare din cauza lui micRobu si a robulienilor pe 3 directii: finante, constructii si mediu. Ilegalitatiile din aceste domenii au fost scoase la iveala de-a lungul vremii de institutiile aferente: Curtea de conturi, Inspectoratul de stat in constructii si Garda de mediu.
  Daca Fritz nu isi angajeaza 3 consilieri din aceste institutii sau 3 oameni care au lucrat cu aceste institutii tot aici in linia ilegalitatiilor ramanem si nu va fi cu nimic diferit de robu!
  Daca te dor dintii te duci la un dentist, nu te duci la un ortoped doar ca e si el tot doctor. Deci trebuie specialist exact pe problema, nu doar din acelasi domeniu!

 15. Hocus-focus says:

  Nu mi se pare normal ca un primar sa-si trimita comunicatele via Facebook. Nu toti folosim aceste retele sociale si cred ca ar trebui gasita o alta cale mai accesibila si oficiala de comunicare

  • RaduD says:

   Ești singurul care a zis ceva aici! Așa e! Robu nu era în stare să comunice direct (foarte rar) ci doar pe feisbuci (foarte des). Dacă Fritzi o ia pe urmele lui tot acolo ajunge!

 16. Leu la cub says:

  Primaria Timisoara devine o cloaca globalista intesata de agenti ai serviciilor secrete straine, masoni, evrei bolsevici si alte panarame sub bagheta tovarasului Samuel.

 17. Cele mai noi știri

  România

  Bugetul de stat pentru 2021 a fost adoptat

  Ştiri din Timiș

  Curs gratuit pentru viitorii asistenți maternali profesioniști, la DGASPC Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cum să economisești până la 60% când cumperi software second-hand, cu Forscope

  Ştiri din Timiș

  Dan Vîrtosu de la PNL a fost ales viceprimar în Giroc, la cinci luni de la alegerile locale

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Dumbrăvița și Șandra, încă 7 zile în carantină. Plus Dudeștii Vechi. La Timișoara nu e cazul

  Ştiri din Timiș

  Fă rai din ce ai! O primărie din Timiș împarte femeilor semințe de flori de 1-8 martie

  Ştiri din Timiș

  Cât de mult a scăzut numărul turiștilor în pandemie. Timișul, pe locul 10 la înnoptări în ianuarie 2021

  Ştiri sportive

  FOTO. Campioni ai României, profesori de sport pentru o zi, la LPS Banatul

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 trece de 3 la mia de locuitori în 39 de localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria explică parțial poluarea din Timișoara: „Arderea deșeurilor vegetale este interzisă, plătim colectarea”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici