tion.ro Web analytics

Investitii in scolile Timisoarei, in 2017: se fac primele renovari majore la CNB, Moisil si Gen. 30 vor avea corpuri noi

Investitii in scolile Timisoarei, in 2017: se fac primele renovari majore la CNB, Moisil si Gen. 30 vor avea corpuri noi

<p>Tion: Investitii in scolile Timisoarei, in 2017</p>
Reprezentanții Primăriei Timișoara vor investi în continuare sume frumoase de bani în școlile orașului și cu speranța că, într-o bună zi, elevii vor face ore doar de dimineață. În 2017, pe lista de priorități a municipalității se află Colegiul Național Bănățean, Liceul Moisil, Școala Generală nr. 30 din Soarelui, precum și Școala Generală nr. 16.
Scris de Roxana Deaconescu - Reprezentanții Primăriei Timișoara vor investi în continuare sume frumoase de bani în școlile orașului și cu speranța că, într-o bună zi, elevii vor face ore doar de dimineață. În 2017, pe lista de priorități a municipalității se află Colegiul Național Bănățean, Liceul Moisil, Școala Generală nr. 30 din Soarelui, precum și Școala Generală nr. 16.

În noul an se vor face investiții serioase în Colegiul Național Bănățean, după ce consilierii locali au decis ca primăria să cumpere campusul CNB de la Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, contra sumei de 4,6 milioane de euro, banii urmând să fie dați în rate, pe durata a trei ani.

Pentru alte instituții școlare vor fi ridicate corpuri noi: Moisil, Școala Generală nr. 30, Școala Generală 16 sau chiar CNB, care va avea un bazin de înot în locul fostei Grădinițe PP14.

„Sunt foarte multe lucruri care urmează să se întâmple în 2017. Avem câteva extinderi, pentru a elibera din presiunea uriașă pe care o avem pe zona școlilor centrale de foarte bună calitate și unde, din cauza legislației, este o mare aglomerație de copii și unde investim, dar avem în continuare proces educațional în două schimburi. Vorbim despre extinderi, în continuare, la Moisil, în zona Doja, unde mai construim niște corpuri, pentru că nu facem față presiunii părinților și copiilor, avem reabilitarea completă a Școlii gimnaziale din Piața Bălcescu, la Moisil, liceul este într-o stare bună, mai avem și extindere la Școala Generală 30, cu două corpuri, este foarte aglomerată, dar și extindere la Școala Generală nr. 16, pe care o vom face din buget local și care intră în curând în licitație, cu încă un corp de P+2. Avem, de asemenea, de îndată ce semnăm contractul cu Episcopia, intervenții de investiții la Colegiul Bănățean, pe care trebuie să le realizăm într-un timp relativ scurt. Acolo avem deja în licitație pentru proiectare un bazin de înot pe fosta Grădiniță PP14 și o sală multifuncțională, este fosta grădiniță de lângă CNB”, a explicat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Acestea sunt, potrivit autorităților locale, cele mai importante intervenții programate pentru 2017, însă investiții vor fi făcute în toate școlile și în toate grădinițele din oraș, susține edilul.

„Noi continuăm programul de reabilitare a școlilor și vom insista din nou foarte mult pe școala duală și pe promovarea școlii profesionale în cel puțin două centre importante, în care am investit mult și în 2016: în Liceul Electrotimiș și în Liceul Ferdinand. La Electrotimiș am renovat mare parte din școală, vom renova și căminul, cantina este și ea refăcută. La Ferdinand am investit în 2016 în cantină și în renovarea școlii și este în licitație de execuție atelierul școală pe care îl realizăm împreună cu câteva companii foarte mari din Timișoara, multinaționale. Este un model care va deveni bună practică în întreaga Românie”, a completat Diaconu.

În noul an s-ar putea face și pași importanți pentru ridicarea Campusului Lenau din zona Oituz, dar și pentru reabilitarea Liceului Ungureanu.

„Sunt foarte multe lucruri care urmează să se întâmple în 2017. Ele țin puțin și de cazul în care linia de fonduri europene aferente va fi deschisă. Noi avem câteva proiecte importante, de mare valoare. Vorbim despre Campusul Lenau din zona Oituz, în valoare de 10 milioane de euro, care are SF și PT realizate, cred că are și autorizație de construcție. Mai trebuie să se deschidă linia de finanțare. Conform ghidului, atât cât avem noi acces la el, este un proiect eligibil pentru finanțare europeană. Avem, de asemenea, reabilitarea Liceului Ungureanu – 5 milioane de euro, mergem tot în zona de bani europeni”, a conchis viceprimarul Timișoarei.

Articole pe aceeași temă:

Consiliul local a decis: primaria plateste rate pentru Colegiul Banatean. Prima e de aproape 400.000 de euro

E oficial! Primaria Timisoara cumpara Colegiul National Banatean

Primaria Timisoara a cumparat campusul Colegiului National Banatean, cu aproape 5 milioane de euro

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici