tion.ro Web analytics

Încă o licitație pentru Palatul Culturii. Ministerul dă peste 300.000 de euro pentru studii

Încă o licitație pentru Palatul Culturii. Ministerul dă peste 300.000 de euro pentru studii

Timișoara e mai aproape de vestul Europei, dar degeaba! Vom fi Capitală Culturală Europeană în 2021 și este greu de crezut că vom avea spații culturale decente în care să putem desfășura evenimente. Despre o sală polivalentă nici nu mai are rost să vorbim. Deocamdată, avem doar documentații pentru infrastructura culturală. Ultima: pentru alte studii privind interiorul Operei Române, cu un termen de patru ani (!) doar pentru proiectare.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișoara e mai aproape de vestul Europei, dar degeaba! Vom fi Capitală Culturală Europeană în 2021 și este greu de crezut că vom avea spații culturale decente în care să putem desfășura evenimente. Despre o sală polivalentă nici nu mai are rost să vorbim. Deocamdată, avem doar documentații pentru infrastructura culturală. Ultima: pentru alte studii privind interiorul Operei Române, cu un termen de patru ani (!) doar pentru proiectare.

Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 la jumătatea lunii septembrie a anului 2016, adică în urmă cu puțin peste trei ani. De atunci nu s-a făcut mai nimic pentru spațiile necesare culturii, deși în Dosarul de candidatură se află o listă de câteva obiective mărețe. Pe hârtie arată bine reabilitarea operei, a filarmonicii, centre culturale, săli pentru teatre șamd.

Despre reabilitarea Palatului Culturii, monument istoric care adăpostește patru instituții de stat: Opera Română, Teatrul Național, Teatrul German și Teatrul Maghiar. Lucrările ar fi trebuit să înceapă deja, după o poveste de peste trei ani și jumătate, cu proiect refăcut, avize peste avize și lucrări amânate. Noul contract cu firma Alex-Dia Construct a fost semnat în urmă cu aproximativ două săptămâni. În șase luni, fațada Operei Române ar trebui să arate ca nouă.

Detalii, AICI!

Tot pentru operă a promis bani și ministrul Culturii, Daniel Breaz. Aflat zilele trecute la Timișoara, reprezentantul guvernului a anunțat că ne dă bani să schimbăm mocheta și îmbrăcămintea scaunelor din Opera Română.

Detalii, AICI!

Ei bine, Institutul Național al Patrimoniului a lansat o licitație pentru „prestări servicii de proiectare pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, respectiv studii de fundamentare, studii acustice și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru monumentul istoric Teatrul Naţional azi Palatul Culturii (Corpul Vechi)”.

Vorbim, practic, despre proiectarea lucrărilor interioare în Palatul Culturii. Suma estimată nu este mare, 1,6 milioane de lei cu TVA cu tot, peste 300.000 de euro, dar timpul destinat contractului este uriaș: 48 de luni, adică exact patru ani. Probabil și pentru că „autoritatea Contractantă își rezervă dreptul de a condiționa semnarea contractului de alocarea creditelor bugetare, de către ordonatorul principal de credite – Ministerul Culturii și Identității Naționale”, după cum scrie în anunțul publicat pe SEAP. Ofertele pot fi depuse până în 13 noiembrie, ora 15.

Articole pe aceeași temă:

Ministrul Culturii ne dă bani să schimbăm mocheta și îmbrăcămintea scaunelor din Opera Română

Șantier de cel puțin un an la Opera Română din centrul Timișoarei, cu 1 milion de euro

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Moromete says:

  Întregul complex al vechiului abator, restaurat și modernizat, ar putea constitui punctul de pornire al unui adevărat mall cultural. Cred că ar exista suficient spațiu și pentru ridicarea, în aceeași incintă, a unei săli polivalente mari, destinată exclusiv concertelor și spectacolelor.

 2. u76456456 says:

  Pana in 2025 tot “studii” o sa se tot faca. Cladirea trebuia deja terminata, la fel ca si pavajul din centru.

  Incompetentilor

 3. AD007 says:

  Sper ca unii sa ajunga sa scrie o carte in puscarie pentru a-si usura sentinta: “Cum sa faci studii de fezabilitate si documentatii tehnice care costa cat un apartament”.

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici