tion.ro Web analytics

Inca 25 de blocuri din Timisoara vor fi reabilitate. Lista completa

O nouă cerere de finanţare, a cincea, depusă de Primăria Timişoara pentru obţinerea de fonduri europene necesare reabilitării termice a blocurilor, a fost aprobată. În total, prin acest nou proiect, 25 de blocuri din municipiu vor fi reabilitate din fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la 16,5 milioane de lei. Vedeţi în continuare lista blocurilor aprobate pentru a fi reabilitate termic prin acest proiect.
Scris de B.A.M - O nouă cerere de finanţare, a cincea, depusă de Primăria Timişoara pentru obţinerea de fonduri europene necesare reabilitării termice a blocurilor, a fost aprobată. În total, prin acest nou proiect, 25 de blocuri din municipiu vor fi reabilitate din fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la 16,5 milioane de lei. Vedeţi în continuare lista blocurilor aprobate pentru a fi reabilitate termic prin acest proiect.

Primarul Nicolae Robu a declarat că de acest proiect, care are o valoare de 16.504.856,17 lei, din care 9 milioane reprezintă valoarea finanţării nerambursabile, vor beneficia 908 familii din Timişoara cu venituri medii sub 350 de euro pe lună. Acesta este şi cel mai mare proiect de finanţare pentru reabilitarea blocurilor din Timişoara semnat până acum.

Lista blocurilor ce vor fi reabilitare:

 • Calea Şagului nr. 21, nr. 31-33, nr. 54 – bl 17A şi nr. 55 A.
 • Bulevardul Liviu Rebreanu 1/1-1/2, 1/3 – scara A + B, nr. 132/A, nr. 134/A şi nr. 142.
 • Strada Venus nr. 27 şi nr. 23.
 • Calea Martirilor 1989 nr. 35, scara A+B, nr. 29, nr. 60, scara A+B, nr. 70, scara A+B, nr. 72, nr 78 – bl. 12, şi nr. 42, scările A+B+C.
 • Bulevardul Take Ionescu nr. 31.
 • Calea Sever Bocu bl. B56.
 • Calea Aradului nr. 22, nr. 30, bl. 7, scările A+B şi nr. 32, scările A+B.

„Mă bucur că iată programul nostru ambiţios de a eficientiza energetic municipiul timişoara prinde contur. (…) Vom trece imediat la organizarea licitaţiei. Şi, la primăvară, când vremea va fi prielnică, sperăm să avem contractele de execuţie ale reabilitării semnate şi să putem începe lucrările propriu zise. Dincolo de eficientizarea energetică, aceste proiecte vor aduce şi o faţă nouă Timişoarei. Încetul cu încetul, griul acesta apăsător pe care îl avem în oraş va fi înlocuit de culori blânde, pastelate, frumoase care să ne lase o imagine frumoasă nouă şi vizitatorilor Timişoarei”, a mai spus Robu.

În total, prin cele cinci proiecte aprobate spre finanţare până acum, vor fi reabilitate 51 de blocuri, totalizând 2379 de apartamente. Valoarea totală a celor cinci proiecte este de aproape 10 milioane de euro, din care 5,6 milioane de euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Reabilitarea tuturor acestor blocuri va începe, potrivit oficialilor Primăriei Timişoara, în primăvara anului viitor şi se va încheia tot anul viitor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici