tion.ro Web analytics

În vremuri de pandemie, Primăria Timișoara caută constructor pentru reamenajarea Camerei 30. Dă 260.000 de euro

De Roxana Deaconescu

În vremuri de pandemie, Primăria Timișoara caută constructor pentru reamenajarea Camerei 30. Dă 260.000 de euro

Reactualizat la:
Un proiect destul de controversat, reamenajarea Camerei 30 din clădirea Primăriei Timișoara, revine în atenția publică în plină pandemie de coronavirus. Reprezentanții municipalității au lansat zilele acestea licitația pentru investiția care se ridică la aproape 260.000 de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - Un proiect destul de controversat, reamenajarea Camerei 30 din clădirea Primăriei Timișoara, revine în atenția publică în plină pandemie de coronavirus. Reprezentanții municipalității au lansat zilele acestea licitația pentru investiția care se ridică la aproape 260.000 de euro.

Primăria pune la bătaie 1,25 de milioane de lei cu TVA, echivalentul a aproximativ 260.000 de euro, pentru modernizarea Camerei 30 din instituția de pe C.D. Loga, despre care se discută de ceva ani.

Un nou episod în modernizarea Camerei 30 din primărie. Suma pusă la dispoziție constructorului a scăzut puțin față de valoarea aprobată de consilierii locali în luna ianuarie a acestui an, când s-au pus deoparte 1,45 milioane de lei, peste 300.000 de euro. Nu e prima dată când cei din primărie s-au jucat cu suma estimată pentru investiție. Aceasta scăzuse în 2016 la 717.529 de lei, de la 1,26 milioane de lei. Dar a crescut anul acesta, pentru că s-ar fi scumpit materialele de construcții și mâna de lucru.

„În baza contractului vor fi executate lucrări pentru „Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Timișoara, cu respectarea AC nr. 1639/3.12.2019 și a proiectului tehnic 443/2015. Lucrările vor cuprinde suplimentarea cu un nivel intermediar amplasat în cadrul spațiului Camerei 30, având în vedere mărirea necesarului suprafeței alocate numărului de funcționari ce își desfășoară activitatea în spațiul respectiv și optimizarea relațiilor cu publicul”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Ce se face mai exact la camera 30? Se va construi un planșeu care să împartă pe verticală volumul existent, în două volume, se vor recompartimenta spațiile nou rezultate și se va construi o scară de acces, ajungându-se, până la urmă, la dublarea suprafeței de lucru existente.

Proiect din 2015

Avem așadar proiect tehnic încă din anul 2015, iar în 2016 se vorbea despre o încăpere cu o suprafață de 207 metri pătrați, care în urma lucrărilor ar fi trebuit să aibă 352 mp, prin construirea unui planșeu.

„Camera 30, cu caracter actual de sală, se află în aripa est, spre curtea ansamblului istoric de corpuri cu front la străzile 20 Decembrie 1989 și curtea primăriei. Aripa respectiva are un regim de înălțime P+2E, cu parterul sub forma de sală, cu înălțimea de 5.52 m fără compartimentări (…) Intervențiile propuse vor afecta o suprafață construită actuală de 262 mp, la suprafața utilă existentă de 200.85 mp (…) Suprafața utilă actuală a sălii de 207 mp se va reamenaja integral. Având în vedere că indicatorii tehnico-economici la faza D.A.L.I. au fost estimați la nivelul anului 2016, iar proiectul tehnic a fost realizat în anul 2016, este necesară actualizarea unor categorii de prețuri de la materiale, dotări, echipamente și manoperă la nivelul acestui an”, se arată în documentația PMT.

Ofertele pot fi depuse până în 5 mai, la ora 15, iar durata contractului va fi de opt luni. Camera 30 este încăperea în care, în 2015, au descins procurorii DNA care căutau contracte de vânzare-cumpărare încheiate în baza Legii 112. În dosar este trimis în judecată și primarul Nicolae Robu.

Articole pe aceeași temă:

Camera 30 din Primăria Timișoara va fi reamenajată cu peste 300.000 de euro. Dublu față de 2016

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ionionescu says:

  260.000 euro = 5 case/apartamente decente

 2. zâmbetdeprimavara says:

  Din cele de mai sus rezulta ca “camera 30” este un obiect istoric. Deci apartine muzeelor si patrimoniului cultural si ar fi interzis sa fie modificata. Eu propun doar sa se puna o placa comemorativa (cam 500€) pe care sa se scrie fapta absolut istorica citata mai sus.

 3. Eveniment

  Controale la sânge și amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în județul Timiș
  Controale intense ale polițiștilor și jandarmilor în zonele aglomerate, dar și în mijloacele de transport în comun din județ. Oamenii legii au verificat, numai joi, peste 2300 de persoane și le-au dat amenzi de zeci de mii de lei celor care nu au purtat mască.

  Ştirile judeţului Timiş

  UPDATE. Dominic Fritz este învestit în funcția de primar al Timișoarei. Nicolae Robu îi predă ștafeta
  Dominic Fritz devine și în mod oficial primar al Timișoarei, la mai bine de o lună de la alegerile locale pe care le-a câștigat detașat. Din motive de siguranță, ceremonia de învestire a acestuia în funcție, precum și a noului Consiliu Local, nu are loc la Primăria Timișoara, ci peste drum, la Filarmonica „Banatul”. UPDATE. Noul primar a venit la ceremonie pe bicicletă. 1

  Sănătate

  COVID-19, Timiș: Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori în 27 de localități
  Se înmulțesc infectările cu coronavirus în județul Timiș, în 27 de localități rata infectării depășind 3 la mia de locuitori, vineri, 30 octombrie. Care sunt aceste localități.

  Angajari TION

  Agil angajeaza muncitor/muncitoare
  Agil angajeaza muncitor/muncitoare

  Ştirile judeţului Timiş

  Pachete cu produse de curățenie pentru sute de familii din comunități defavorizate din Timiș
  Sute de familii din comunitățile defavorizate din Timiș au beneficiat de sprijin prin proiectul implementat cu asistența unei echipe de voluntari locali - „Acces la resurse de sănătate și educație pentru comunitățile de romi”, cofinanțat de Guvernul României prin Agenția Națională pentru Romi.

  Angajari TION

  Angajam personal pe pe platforma Incontro, Timișoara
  Angajam personal pe pe platforma Incontro, Timișoara

  Ştirile judeţului Timiş

  Se întrerupe apa la Giarmata. Sunt programate lucrări de spălare a conductelor
  Reprezentanții Aquatim transmit că în perioada 2-5 noiembrie, la Giarmata, vor avea loc lucrări de spălare a conductelor. Care este programul.

  Angajari TION

  BV Productions SRL angajeaza in conditii foarte avantajoase
  BV Productions SRL angajeaza in conditii foarte avantajoase

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.