tion.ro Web analytics

Firmele au la dispozitie 20 de milioane de euro pentru extinderea activitatii

Firmele au la dispozitie 20 de milioane de euro pentru extinderea activitatii

<p>foto: arhiva</p>
Suma de peste 20 de milioane de euro este disponibilă pentru firmele mici şi mijlocii din zona de Vest a României pentru dezvoltarea şi extinderea activităţii. Depunerea cererilor pentru obţinerea banilor a debutat în această săptămână.
Scris de Marcel Hoster - Suma de peste 20 de milioane de euro este disponibilă pentru firmele mici şi mijlocii din zona de Vest a României pentru dezvoltarea şi extinderea activităţii. Depunerea cererilor pentru obţinerea banilor a debutat în această săptămână.

Prin intermediul Programului Operaţional Regional pentru Regiunea Vest 2014-2020 au fost alocate 20,36 milioane de euro fonduri nerambursabile accesibile în cadrul Priorității de investiții 2.2 „Sprijinirea creării și extinderea capacității avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Companiile private care pot să beneficieze de aceste fonduri nerambursabile trebuie să fie societăți sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici sau a celor mijlocii. Prima zi de depunere a cererilor a fost 23 februarie, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este data de 23 august 2017, la ora 12.

Depunerea cererilor se va putea face exclusiv prin intermediul aplicației electronice MySMIS. Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finanțare în funcție de punctajele obținute în cadrul etapelor de evaluare și în limita alocării financiare pentru Regiunea Vest, adică 20,36 milioane euro. Finanțarea nerambursabilă acordată vizează construirea, modernizarea şi extinderea spațiilor de producție sau prestare de servicii; dotarea cu active corporale (echipamente), necorporale (licențe, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de comercializare on-line. Această componentă este finanțată prin Ajutorul de Stat Regional. De asemenea, se poate finanţa implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale), iar această componentă este finanțată prin Ajutorul de Minimis.

Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 200.000 euro și nu poate depăși 1 milion de euro. Contribuția solicitantului de finanțare, din valoarea eligibilă a proiectului, diferă în funcție de componenta prin care se acordă finanțare, precum și în funcție de forma de organizare este de 45% pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, respectiv 55% pentru întreprinderile mijlocii la proiecte finanțate prin componenta Ajutor de Stat Regional. Pentru proiecte finanțate prin componenta Ajutor de Minimis cofinanţarea din partea beneficiarului este de 10% pentru toate tipurile de solicitanți.

ADR Vest, organismul care se ocupă de implementarea finanţării în Regiunea Vest, organizează joi, 2 martie 2017, începând cu ora 10, un seminar online în cadrul căruia se vor prezenta și discuta secțiunile cererii de finanțare din cadrul aplicației electronice MySMIS. Seminarul este gratuit, dar participarea se face doar în baza unei înscrieri prin accesarea acestui link.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici