tion.ro Web analytics

Examenul profesorilor: o singură medie de 10, în Timiș, la Definitivat

De Adrian Panduru

Examenul profesorilor: o singură medie de 10, în Timiș, la Definitivat

Reactualizat la:
Au fost publicate rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020. În Timiș, procentul de promovare, înainte de contestații, trece de 70%. Un singur cadru didactic a obținut media 10 în Timiș.
Scris de Adrian Panduru - Au fost publicate rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020. În Timiș, procentul de promovare, înainte de contestații, trece de 70%. Un singur cadru didactic a obținut media 10 în Timiș.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro. Cadrele didactice care promovează examenul vor avea dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Procentul de promovare la Definitivat în Timiș, înainte de contestații, este de 72,68%, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. În anul 2019, procentul de promovare înainte de contestații a fost de 70,59%, în Timiș.

Din cei 264 candidați înscriși în Timiș la Definitivat, 226 s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceștia, 9 s-au retras din examen și unul a fost eliminat. Au mai rămas 216 candidați cărora le-au fost transmise lucrările către centrele de evaluare. În urma corectării lucrărilor, în Timiș au promovat examenul 157 candidați: 97 cu medii între 8 și 8,99, 59 cu medii între 9 și 9,99 și un candidat cu media 10.

Au „picat” examenul 39 de candidați, cei mai mulți cu medii între 7 și 7,99 (35 de profesori) .

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aristotel says:

  La cât de aiurea sunt subiectele. Nici măcar nu te întâlnești cu asa ceva în predare. Eu am avut la literatura, cu ani in urma, sa scriu despre Marguerite Yourcenar. Unde se învață în școlile românești despre ea? La facultate nu s-a făcut decât în treacăt. Am cautat materiale și despre ea, când m-am pregătit. Examenele sunt, ca în România, neadecvate și inutile, părerea mea.

 2. Sănătate

  Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-Cov2, în Timiș
  Controale în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au verificat aproape 60 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a coronavirusului. Au fost date amenzi celor care nu au purtat mască.

  Eveniment

  22 de polițiști de la IPJ Timiș, infectați cu coronavirus
  Număr tot mai mare al polițiștilor infectați cu coronavirus, în județul Timiș. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă șase teste pozitive, numărul total al celor infectați ajungând sâmbătă la 22. 3

  Sănătate

  Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele din Timiș. Focarele din județ
  În Timiș sunt peste 200 de pacienți cu Covid-19 internați în spitale, dintre care 20 sunt la terapie intensivă. În județ sunt nouă focare active, aflate în supraveghere.

  Sănătate

  Timiș: 76 de cazuri noi de Covid-19 și trei decese, în ultimele 24 de ore. România, înaintea pragului de 70.000 de persoane infectate, de la începutul pandemiei
  În Timiș au apărut 76 noi cazuri de Covid-19, în doar 24 de ore. Trei oameni cu coronavirus au murit în Timiș, de vineri până sâmbătă. La nivel național s-au înregistrat 50 de decese în ultimele 24 de ore, iar România se află înaintea pragului de 70.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei. 4

  Eveniment

  Fată de 13 ani căutată de poliție după ce a plecat de acasă, în județul Timiș
  Anchetă a polițiștilor timișeni de la Serviciul de Investigații Criminale. Oamenii legii au intrat în alertă după ce au fost anunțați că o fată de 13 ani a plecat de acasă.

  Ştirile judeţului Timiş

  Lucrări la centura Timișoara Sud, în zona Utvin. Descoperiri arheologice de pe ultimul sit
  În această săptămână, lucrările la centura Timișoara Sud au fost concentrate, conform Direcției Regionale de drumuri și Poduri (DRDP), în zona Utvin. La ultimul sit arheologic de pe centură, cercetătorii au scos la iveală un schelet și alte descoperiri.

  Sănătate

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19. Oamenii nu știu ce să facă, tocmai pentru că nu există un ghid oficial „de acțiune”, iar atunci intervin nelămuriri și „bâlbâieli” chiar din partea celor care ar trebui să-ți ofere căi concrete de acțiune. Doi actori din Timișoara se confruntă cu virusul, în diferite feluri, iar răspunsurile la întrebările pe care le au spun că nu le-au găsit acolo unde trebuie. 8

  Ştirile judeţului Timiş

  Planul lui Moș pentru deponeul de la Ghizela al cărui miros se simte în nouă localități din Timiș
  Candidatul USR/PLUS la președinția Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, a ajuns la Belinț, în această săptămână, unde cea mai mare problemă a oamenilor este mirosul degajat de deponeul ecologic de la Ghizela. Deranjat și el de mirosul insuportabil, Moș susține că are un plan pentru a rezolva această problemă. 8

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.