tion.ro Web analytics

Evadare la final de săptămână: traseu de cicloturism prin Zona Mlaștinilor Satchinez

De Adrian Panduru

Evadare la final de săptămână: traseu de cicloturism prin Zona Mlaștinilor Satchinez

foto: ECO Timiș
Reactualizat la:
Soarele strălucește din ce în ce mai intens, iar bicicletele sunt scoase de la „iernat”. Un traseu pe care îl puteți urma într-o plimbare cu bicicleta (și nu numai) este cel din Zona Mlaștinilor Satchinez, care este acum promovată și prin intermediul proiectului european Eco Timiș.
Scris de Adrian Panduru - Soarele strălucește din ce în ce mai intens, iar bicicletele sunt scoase de la „iernat”. Un traseu pe care îl puteți urma într-o plimbare cu bicicleta (și nu numai) este cel din Zona Mlaștinilor Satchinez, care este acum promovată și prin intermediul proiectului european Eco Timiș.

Puteți descoperi lucruri interesante în rezervația naturală ornitologică care se întinde pe 242 de hectare.

„Un traseu de cicloturism le oferă iubitorilor de natură posibilitatea de a descoperi locuri interesante, patru biciclete Eco Timiș se află, gratuit, la dispoziția turiștilor care ajung la Centrul de informare din Satchinez, iar infrastructura creată sperăm să inspire profesorii de Științe ale naturii să țină ore de clasa in aer liber și să ducă elevii mai aproape de frumusețile regiunii”, transmit cei de la Eco Timiș.

Traseul de cicloturism Timișoara- Rezervația Satchinez are 33 de kilometri, iar detaliile sale pot fi găsite aici.

Rezervația Satchinez a fost declarată arie protejată. Acest habitat natural este o reminiscență a vechilor mlaștini care acopereau până la mijlocul secolului al VIII-lea aceste ținuturi.

„Perioada în care pot fi văzute păsările în rezervație este între 15 aprilie – 15 septembrie, dar în toamnele și iernile mai blânde se întâmplă să mai rămână câte un exemplar din păsările migratoare pe aceste meleaguri. Alături de păsările care sunt stăpânul de drept al rezervației au fost văzute o serie de animale sălbatice precum: vulpea, iepurele, căprioara, porcul mistreț. Vegetația luxuriantă existentă în perimetrul rezervației propriu- zise constituie un excelent camuflaj pentru cuibărit și clocit. Ochiurile deschise de apă în mijlocul bălților sunt înconjurate de fâșii de stufăriș. Salciile și florile sălbatice în special trandafirii sălbatici completează peisajul de vis”, transmite Wikipedia.org.

Eco Timiș este un nou produs turistic, RORS-39. Proiectul a demarat în luna iunie 2017 și este implementat de patru parteneri: Centrul de voluntariat și mișcarea de protejare a naturii Pancevo (Serbia), Camera Regională de Comerț și Industrie Pancevo (Serbia), Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (Timișoara) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (Timișoara).

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Timis says:

  cele doua asociatii din Romania sunt facute din pix doar sa sifoneze banii, care este diferenta este intre ele … Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (Timișoara) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (Timișoara). Doar cuvantul Timis ? :))

  • ion says:

   se pare ca ai dreptate; pe site-ul lor traseul nu e mapat, deci de ce maninca banii?

   • Beni says:

    Traseul este marcat pe teren. Produse ale proiectului sunt locuri de popas cu mese și bănci, turnuri de observare a păsărilor, panouri de informare și orientare,biciclete,echipamente de protecție.

  • Beni says:

   Este o eroare a autorului. Asociația Miltonia Timișoara și APDT Timiș sunt ONG-urile din România partenere în proiect.

 2. ghero says:

  Localitatea Hodini este de fapt HODONI!

 3. Sănătate

  Ordonanța militară nr. 8 - piețele rămân deschise, se interzice exportul de cereale. Despescu: „Dacă veniți în România pentru Paște, îl veți petrece în carantină sau izolare, nu cu familiile dumneavoastră”
  România se află în stare de urgență, iar Ministerul Afacerilor Interne a luat noi măsuri pentru e preveni pandemia de coronavirus, prin Ordonanța militară cu numărul 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise, este permisă circulația persoanelor care au anumite profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  Sănătate

  Poartă pentru decontaminare la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara realizată de voluntari
  O poartă de decontaminare a fost amplasată la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost realizată de voluntari, pe banii lor, și donată spitalului pentru ca doctorii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19 să fie în siguranță.

  Sănătate

  DSP Timiș – reorganizare la Maternitatea Odobescu și teste de coronavirus pentru gravidele care ajung la spital
  DSP (Direcția de Sănătate Publică) Timiș a efectuat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu din Timișoara, locul unde 25 de paciente și cadre medicale, respectiv 10 bebeluși (șapte cu rezultate negative la cel de-al doilea test) au fost depistați cu COVID-19, în ultimele două săptămâni. S-au luat măsuri de reorganizare, iar gravidele care vor ajunge la spital vor fi testate de coronavirus.

  Sănătate

  Două persoane din Timiș infectate cu coronavirus au murit
  În Timiș au fost înregistrate, joi, 9 aprilie, încă două decese din pricina coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 67 de ani și un bărbat de 71 de ani. Ambii aveau și alte boli asociate. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Asfalt nou, în următoarele zile, pe drumul Timișoara-Utvin. CJ Timiș: „Facem drum ca-n palmă”
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș transmit că în următoarele zile toarnă covor asfaltic pe drumul Timișoara-Utvin. Într-o primă fază s-au făcut corecții, urmând să se toarne asfaltul în următoarele zile.

  Sănătate

  Șase ventilatoare pentru terapie intensivă, recondiționate de specialiști de la Universitatea Politehnica Timișoara, vor fi folosite în lupta cu COVID-19
  Lupta împotriva pandemiei de coronavirus se dă pe toate fronturile. Specialiștii din cadrul Universității Politehnica Timișoara pregătesc aparatură pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitale. Au fost recondiționate, până acum, șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, cu care pot fi amenajate trei noi saloane. Urmează să fie finalizat și un stetoscop electronic.

  Sănătate

  Brantner a dezinfectat curtea eroilor din prima linie în lupta cu Covid-19
  Angajații societății de salubrizare Brantner au aplaudat, joi, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș. Au vrut să le mulțumească pentru tot ceea ce fac în lupta cu coronavirusul, după ce le-au dezinfectat curtea.

  Sănătate

  Culoar verde pentru vehiculele care transportă medicamente și echipamente de protecție în vămile Moravița și Nădlac 2, pe timpul pandemiei de coronavirus
  În vămile Moravița și Nădlac 2 au fost montate panouri care indică culoare prioritare pentru vehiculele care transportă medicamente, echipamente de protecție și animale vii prin cele două puncte de trecere a frontierei.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.