tion.ro Web analytics

Eternul șef interimar al Poliției Locale Timișoara ia peste 15.000 de lei lunar de la stat. Cojan câștigă mai prost ca adjunctul Domășnean

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Eternul șef interimar al Poliției Locale Timișoara ia peste 15.000 de lei lunar de la stat. Cojan câștigă mai prost ca adjunctul Domășnean

foto: arhivă
Reactualizat la:
Ținut pe post cu titlu interimar de mai bine de șase ani, Dorel Cojan a dus acasă bani frumoși în anul 2019. Eternul șef al PLT are pensia aproape cât salariul de la instituția pe care o conduce fără să participe la vreun concurs. Nici directorul adjunct nu se poate plânge de venituri mici: a dus acasă mai mulți bani ca șeful lui direct.
Scris de Roxana Deaconescu - Ținut pe post cu titlu interimar de mai bine de șase ani, Dorel Cojan a dus acasă bani frumoși în anul 2019. Eternul șef al PLT are pensia aproape cât salariul de la instituția pe care o conduce fără să participe la vreun concurs. Nici directorul adjunct nu se poate plânge de venituri mici: a dus acasă mai mulți bani ca șeful lui direct.

Dorel Cojan, numit în repetate rânduri director interimar al Direcției Poliției Locale Timișoara, nu deține niciun teren, dar are același apartament de aproape 100 de metri pătrați cumpărat în 1985. Merge însă cu două mașini, o Dacie Logan din 2004 și un Chrysler fabricat în 2008, conform declarației de avere pentru anul 2019 depusă luna trecută.

Director general al Poliției Locale cu titlu interimar sub oblăduirea actualului primar al Timișoarei, Dorel Cojan a avut venituri uriașe. Salariul de director de la PLT a fost de 90.798 de lei, bani la care se adaugă și norma de hrană în valoare de 11.680 de lei. Practic, Cojan a dus acasă, doar de la Poliția Locală, 102.478 de lei, adică puțin peste 8.500 de lei în fiecare lună (8.539 – n.r.)

Eternul director al PLT este și pensionar MAI și a avut o pensie de 76.956 lei în 2019: 6.413 lei lunar. De la ATOP Timiș – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a avut venituri de 11.496 lei pe tot parcursul anului trecut, deci încă 958 lei lunar. ATOP este „un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, constituit pe lângă Consiliul Județean Timiș”, cu scopul „să asigure reprezentarea și promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și ordine publică”.

În total, pe anul 2019, Dorel Cojan a avut venituri de 190.930 lei, adică a dus acasă 15.910 lei în fiecare lună, peste 3.200 de euro. Conform declarației de avere depusă anul trecut pentru anul 2019, salariul acestuia a scăzut cu peste 7.500 de lei, dar pensia de la Ministerul Afacerilor Interne a crescut cu 15.504 lei. Veniturile directorului PLT au crescut per total cu 11.240 de lei de la un an la altul.

[relatedArticles]

El este director interimar al Poliției Locale din luna ianuarie a anului 2014, când a avansat din funcția de director adjunct după decesul fostului director Doru Spătaru. La acea vreme primarul orașului spunea că va organiza „probabil în perioada următoare” concurs pentru post. Au trecut mai bine de șase ani de atunci.

Cine este Dorel Cojan!

Adjunctul Domășnean câștigă mai bine

Nici directorul adjunct al Poliției Locale nu o duce rău cu veniturile. Spre deosebire de șeful său direct, Dumitru Domășnean-Urechiatu, ajuns pe post după un concurs câștigat în mai 2017, a avut aceeași pensie de la MAI în ultimii doi ani, de 102.240 lei.

Dumitru Domășnean a avut un salariu de 85.980 lei în 2019, iar în total cu norma de hrană a încasat 97.660 de lei de la Poliția Locală. După ce calculăm și pensia de la MAI aflăm că șeful adjunct al PLT a dus acasă 199.800 de lei în anul 2019, adică 16.650 lei lunar. Câștigă mai bine decât Dorel Cojan și are și mai multe proprietăți.

Domășnean a vândut un teren și o casă din Parța în cursul anului trecut, pe care a luat 9.900 de euro. Și-a cumpărat însă o casă de 191 mp cu teren de 747 mp în Dumbrăvița, împreună cu soția, care lucrează la Poliția de Frontieră. Cei doi mai dețin un apartament în Timișoara, de 57 mp, dar și două terenuri intravilane în Săcălaz, cumpărate în 2007. Fiecare are aproape 1.000 mp.

Al doilea adjunct n-are proprietăți, dar are credite

Celălalt director adjunct al Poliției Locale, Cristina Scutariu, n-are nicio proprietate pe numele ei, deși are datorii destul de mari la bănci. Deține un Volkswagen fabricat în 2008. Are două fonduri de pensii, unul deschis în 2009 și altul în 2014, în valoare totală de aproape 68.000 de lei. Mai are și două credite în total de 144.902 lei.

În 2019 a avut un salariu de 86.610 lei, iar cu tot cu norma de hrană de 11.680 lei a câștigat 98.290 de lei de la PLT, adică 8.190 lei în fiecare lună. Ea ocupă postul încă de pe vremea fostei administrații.

22 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bula says:

  Sunt pline institutiile conduse de primarie de pensionari care sug si salar si pensie.Desigur chef de munca nu au stau si freaca menta toata ziua.

  • ramones says:

   Perfect adevarat trebuie da ti afara si pusi sa returneze pensia,muritorii de rind se pensioneaza la 65 de ani iar acesti ,, lucratori ,, de la 45 de ani in sus , pina la vreo 55 de ani si imediat dupa,ce se pensioneaza se angajeaza tot la,stat,.

 2. luminita says:

  Sigur toti 3 dac treaba buna si isi merita salariile si pensile! Timisoara este un oras exemplar si treaba e buna! :))) Nici o rusine pe nimeni! Chiar de nu ar avea acele proprietati, ce treaba fac pentru oras? Unde se vede munca lor? Care sunt targetele si cate sunt indeplinite?

 3. Dan Negru says:

  Tic …tac…..tic mai putin si scapăm !

 4. Dorel says:

  Sa nu uitam si de soferul Vasile (sef serviciu la PLT) care are masterat cu 9.98 – caci altfel nu poate conduce Mercedesul pentru primarul rector si pentru sotia sa, care ia bani tot de la Politia Locala Timisoara… vreo 10000 pe luna! (120 000 pe an)

  Inca cateva motive, daca mai sunt necesare, pentru schimbarea lui N Robu care este responsabil pentru aceasta situatie!

 5. TMEUTM says:

  Opriti cumulul de pensie si salariu la stat. La privat cu ei daca le mai trebuie bani.

  De ce sa ii platim noi de 2 ori? Nu,multumesc. Nu mai zic nimic de rezultate, chef de munca, evaluari, management samd.

 6. uuu says:

  un motiv in plus sa il votez pe Fritz

 7. Misu68 says:

  Salutare
  Acest mu….comunist de militian nici nu ar fi trebuit angajat la Politia locala daca are chef de munca sa mearga la Continental sa vada cat trudeste un om pentru 2.500ron asa ca la pensie cu tine ..comunistule…si sa ne mai lase Robu cu lingaii lui ca pul….mai castiga alegirile si apoi DNA-ul sai ia pe toti cei ce incalca legea…\
  Stima un platitor de taxe al Timisoarei…

 8. Snack says:

  Asa e peste tot. Găștile de partid au acaparat totul și au impresia că bugetul le aparține. Au uitat că ei sunt aleși pt binele și nevoile celorlalți, nu pt interesele lor personale. Săraca țară bogată

 9. Gazebo says:

  niste parveniti care desi primesc o pensie grasa, sunt angajati la stat pe functii de conducere sa mai suga o cărută de bani. Militianul Cojan este prea prost sa participe la concurs sau ii este frica sa nu castige altcineva postul. Oricum Lae tractoristul cu aere de academician semidoct il mentine in functie prin incalcarea flagranta a legii ,deci toti trebuie sa aiba dosare penale daca justitia ar fi impartiala! Cat despre securistul Vasile soferul cu salariu de profesor universitar, vax, conduce dupa cum ii dicteaza pletosul vopsit

 10. Dan A. says:

  Sa nu uitam ca in urma cu un an lui Cojan i-a fost daramat garajul din zona Rusu Sirianu – Kiriac. Asta merita o compenstie, asa, cam cat 3-4 pensii de deportat in Baragan, pe langa celelalte venituri

 11. Radu says:

  Ce mai, militian este o meserie de mare viitor! Si mai sunt câteva….

 12. intreb says:

  Emilutz aici nu mai comentezi cum comentezi tot timpul cand vezi stiri cu usereul?

 13. Timisorean says:

  Nu stiu de ce va ofticati. Salariile sunt extrem de mici.
  In NYPD, faimoasa politie a New Yorkului, salariu la ofiteri ajunge la peste 100.000 dolari anual, adica peste 9000 de dolari pe luna, in conditia in care salariul mediu este 2000 de dolari, adica de peste 4 ori salariul mediu. Au concediu medical nelimitat cu plata integrala a salariului, nu 75% ca la noi. Daca in america trebuie sa iti platesti asigurarile de sanatate, politistii au toate asigurarile incluse. Si soc, soc, soc, pot sa iasa la pensie dupa 22 de ani de munca cu jumatate din salariu!!!
  Deci la noi un politist cu grade superioare ar trebui sa aiba dupa calcul similar cam 3000 lei x 4 = 12.000 lei salariu. Cei cu functii de conducere, bineinteles mai mult. Asta doar salariul, fara pensia cumulata! La noi sa aiba un sef de politie, de oricare ar fi, 9000 de lei mi se pare foarte putin.
  Si asta se aplica la toate institutiile de control. Toti ar trebui sa aiba salarii mult mai mari decat acum. Minim duble. Nu poti sa trimiti un comisar de la garda de mediu cu salariu de 1000 de euro sa amendeze o firma care invarte milioane de euro cu amenzi de mii de euro si sa nu te astepti sa ia mita 500 euro sa inchida ochii. Sau in domeniul constructiilor sa mearga itm sau isc tot asa cu salariu de 1000 euro la dezvoltatori imobiliari cu milioane de euro sa dea amenzi de mii de euro.
  Si se aplica si la isu unde ii ceri pompierului sa sara in foc, sa salveze bunuri si vieti, dar tu ii dai salariu de 3000 de lei!
  In germania de exemplu orice angajat la stat castiga un pic mai bine ca un inginer sau medic simplu. E batalie in germania pe posturile la stat!
  Acuma bineinteles ca mai e o problema: si angajatii la stat trebuie sa isi faca treaba bine! Dar asta e in stransa legatura cu salariul!

  • Mihai says:

   Comparatia cu NYPD este ca mere cu pere. Acolo exista management de performanta si NYPD este prezenta la datorie.
   Aici PLT are realizari zero si este invizibila.

   Deasemenea nu-i vorba numai de suma primita de acesti bugetari ci mai ales despre performanta si realizarile lor.

   Este corect ca un pensionar sa ocupe inca o functi cu salar mai mare decat al unui director de intreprindere si sa NU SE VCADA NIMIC din realizarile sale ?

   Primesc pensie, salar, alocatie de hrana, uniforma etc si realizari zero!

   • fidelio says:

    Nu compara mere cu pere Romania nu are venituri sa scoata la pensie la 45 de ani poate USA are si isi poate permite,dar in rest nicio legatura,aici in tara nu se poate sustine pensionari timpurii si pensii speciale si de serviciu in conditiile in care statul se imprumuta pentru a le plati si face asta de 30 de ani in detrimentul milioanelor de romani si ceea ce este mai grav fiind principalul client al bancilor acestea nu au interes de a finanta ompaniile mici si mijlocii baza unei societati , de ce , pentru ca statul ca sa plateasca aceste pensii speciale si de serviciu nu face altceva decit a cauta bani pe piata in permanenta .

  • misu68 says:

   Fraiere sa mearga in state daca tot vor se frece pu.. ca in monetul cand suni pentru o problema toto timpul sunt ocupati..ba la pacanele ba la colturi la panda numai in slujba cetateanului Nu…

 14. oblio says:

  O bataie de joc sef de ani de zile fara concurs,fost militian,cumul de pensie cu salariu,alta bataie de joc,iesit la pensie la 45 de ani,alta bataie de joc,si imediat angajat la stat pe salarii nesimtite,nu mai vorbesc de pensiile speciale si de serviciu care sint bataia de joc suprema pentru poporul roman indobitocit de a3 rtv acum si de realitatea,aristrocratia bugetara din RO, alta bataie de joc,iar pnl nu gaseste bani pentru majorarea pensiei minime de 704 lei, a alocatiilor si acum se tot gindeste cum sa mareasca pensiile cu doar 10 la suta dar pentru categoriile enumerate mai sus gaseste bani,niste penibili,specific ca nu am nicio treaba cu psd , acest psd ar trebui interzis prin lege,acesti fosti militieni si politisti sint printre cei mai competenti din tara , dupa pensionarea la 45 de ani imediat sint angajati tot la stat in diferite functii de conducere,asta este realitatea iar prostii ca asa sint prosti lucreaza in trei schimburi pe salarii intre 1300 si vreo 2500 lei iar acesti competenti cu venituri pensie salariu cam de 10 ori mai mult.

 15. PREDOIU LUMINITA says:

  TATIII FOSTII SECURUSTI MILITIENIII PUPICIANCURICI. SI PE VREMEA PCR O DUCE GHINE SI LA PSD 2020 AN ROMANICA SI PENSIII SI SALARIII NESIMTITE ASTA I ROMANICA CONDUSA SI FURATA IAR NOI PLORETARIII MUNCIM DIJABA

 16. Jermele says:

  – Lae ili tine acolo ilegal
  – militia comunitara e un cancer, iar Cojan, Scutariu si Domasnean sunt metastaze
  – intr-o tara normala, nu aveau dreptul sa cumuleze pensia si salariul, iar ediliotul orasului era pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta
  – militia locala tremura de frica interlopilor, dar e viteaza cu babele ce vand patrunjel, trebuia demult desfiintata si interzis cumulul de pensii si salarii
  – as vota orice, Vadim, PSD, Stalin sau Hitler, in locul semidoctului astuia retardat cu impresii de Cristos

 17. mike says:

  inca o dovada ca societatea romaneasca trebuie restructurata din temelii!pensie maxim 1 mie de euro atata timp cat nu creste pib ul daca scade pib ul va scadea si pensia in plus in afara de medici si personal medical sa fie interzis angajarea unui pensionar la stat ca tot ne plangem ca ne pleaca tineretul din tara sa le damo sansa!!robu la puscarie imediat ieri era tarziu!

 18. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Raul Ambruș, scos de pe lista de candidați la funcția de președinte al PNL Timișoara. Decizia vine de la Comisia de arbitraj județeană

  Ştiri din Timiș

  A murit compozitorul și dirijorul Remus Georgescu, cetățean de onoare al Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Deputatul Alfred Simonis, despre „logica de mic boier care taie și spânzură” în PNL Timiș

  Ştiri din Timiș

  Chioșcuri noi de bilete STPT, pe malul Begăi. Opt vor fi deschise de luni

  Ştiri din Timiș

  Aquatim a atras fonduri europene în patru localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  PROGRAM. Ziua Timișoarei 2021, cu plimbări ghidate în cartiere, povești de pe biciclete, expoziții, concerte

  Eveniment

  Șoferi lăsați pietoni, pe șoseaua ce leagă Lugojul de Caransebeș

  Eveniment

  Ministrul Drulă, după întârzierile trenurilor în ultimele zile: Vor mai fi întârzieri din cauza caniculei

  Ştiri din Timiș

  Șapte pisici, abandonate pe drumul dintre Timișoara și Arad, salvate de drumari. Se caută stăpâni

  Ştiri din Timiș

  FOTO. 20 de studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, la masterclass în Veneția

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici