Elevii din clasele IX-XII se pot înscrie până pe 4 decembrie, prin completarea următorului formular.
Etapa locală din Timișoara va avea loc pe 14 decembrie la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Celelalte etape locale se vor desfășura în București, Cluj, Iași și Brașov. Elevii se pot înscrie individual sau în echipe de maxim 12 membri. Întreaga competiție se va desfășura în limba engleză, iar elevii sunt sfătuiți să își aducă laptopurile în ziua competiției. Cei care nu au această posibilitate pot contacta organizatorii.
Etapele locale și naționale se vor desfășura în format fizic, urmând ca etapa europeană să aibă loc online. Etapa internațională va avea loc la Kennedy Space Center, centrul NASA pentru misiuni de lansare, din Orlando, Florida.
The Romanian Space Design Competition este organizată pe echipe de aproximativ 20-25 elevi. Aceștia vor fi coordonați de un mentor, și anume un expert în domeniu, care va ghida echipa pe întreaga durată a competiției. Fiecare elev din echipă poate candida pentru diferite poziții, cum ar fi președinte, vicepreședinte de inginerie, vicepreședinte de marketing și business sau director de departament. Funcțiile vor fi votate de către colegii din echipă, în urma unui scurt discurs.
Organizatorii competiției transmit care este povestea din spatele competiției și ce vor avea echipele de făcut.
În cadrul competiției, participanților li se prezintă o situație ipotetică în care Sistemul Solar are o industrie aerospațială avansată și o infrastructură semnificativă, viața în afara Pământului fiind comună. The Foundation Society este o organizație care își dorește să extindă așezările spațiale și a contractat câteva companii pentru a crea, proiecta și prezenta planuri pentru aceste așezări. Participanții sunt repartizați în una dintre cele patru companii, unde își vor dezvolta și prezenta ideile, demonstrând eficacitatea planului lor.
Fiecare companie este împărțită în mai multe departamente, iar participanții își pot alege domeniul în care doresc să lucreze pe parcursul competiției: „Structural Design”, „Operations and Infrastructure”, „Human Factors”, „Mission Systems” și „Business and Marketing”.
Competiția a realizat și o broșură online care conține toate informațiile necesare pentru participanți și care se găsește AICI.
Trimite articolul
XProgramul spatial al Rusiei este net superior organizatiei militare NASA si daca as fi tanar as alege Rusia pentru programe de cercetare spatiala. De altfel singurii care au luat un roman la “ia-ma nene” in spatiu au fost Rusii si cel ce facea autostopul era Prunariu. nu tin minte sa fi dus SUA vreun colonizat in spatiu.
NASA, dupa ce a falsificat aselenizarea a ajuns sa externalizeze misiuni spatiale catre SpaceX deci ce mai e de zis?
-
Tie o sa-ti dea eroare rau de tot daca ajung vreodata rusii pe luna
-
și dacă au ajuns deja?!
fără propagandă TV de la americani, că atât vezi la TV
evrei americani și bombe atomice nelansate
*doar alea două ale (jida)”ni”lor în Japonia
-
-
Corect,americanii au doi cosmonauți care mai stau 6 luni in spațiu că n-au cu ce să se întoarcă home :))
Boeing și SpaceX nu prea știu ce să facă
tre’ să bată palma cu inamicul rus 🙂
Stai linistit ca pe tine nici Roscosmos nu te-ar primi