tion.ro Web analytics

Doua firme din Alba se ocupa de vestigiile din centrul Timisoarei. Putem intra cu lucrarile in 2016

Primăria Timişoara a anunţat în sfârşit finalizarea licitaţiei pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în centrul istoric al oraşului după începerea lucrărilor de reabilitare. Două firme din judeţul Alba ar trebui să propună soluţii pentru ruinele din Cetate şi să se ocupe de execuţia lucrărilor. Asta ar trebui să se întâmple în 8 luni dacă se respectă termenele, ceea ce înseamnă că vom intra cu şantierul în 2016. Oficialii primăriei dau asigurări că nu...
Scris de A. Strugariu - Primăria Timişoara a anunţat în sfârşit finalizarea licitaţiei pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în centrul istoric al oraşului după începerea lucrărilor de reabilitare. Două firme din judeţul Alba ar trebui să propună soluţii pentru ruinele din Cetate şi să se ocupe de execuţia lucrărilor. Asta ar trebui să se întâmple în 8 luni dacă se respectă termenele, ceea ce înseamnă că vom intra cu şantierul în 2016. Oficialii primăriei dau asigurări că nu...

Cea de-a doua licitaţie pentru reabilitarea centrului istoric, pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în Cetate şi alte lucrări care nu au fost cuprinse în contractul iniţial cu societatea Romprest, a fost organizată de primărie de-abia la începutul acestui an şi a fost şi contestată.

Vorbim despre un nou contract, care era estimat la 11,3 milioane lei fără TVA, deci peste 3 milioane de euro cu TVA. Contractul face referire la lucrări, proiectare şi asistenţă tehnică pentru punerea în valoare a vestigiilor – reabilitare, conservare, restaurare şi amenajări adiacente informaţional-culturale.

În cele din urmă, oficialii municipalităţii au anunţat, marţi, finalizarea licitaţiei.

„Am terminat licitaţia pentru centrul istoric. Contestaţiile au fost respinse, azi (n.r. – marţi) semnăm contractul pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în perioada implementării proiectului. Câştigătoare este asocierea dintre SC Corint SRL şi SC General Game SRL, partener asociat. Valoarea contractului este de 6,9 milioane lei”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Cele două firme din comuna Sântimbru, Alba, ar trebui să vină cu soluţii pentru punerea în valoare a vestigiilor istorice din centrul Timişoarei, proiecte care să fie aprobate de o comisie de la nivelul Ministerului Culturii, iar apoi şi să se ocupe efectiv de execuţia respectivelor lucrări.

Şi toate astea ar trebui să se întâmple în 8 luni, ceea ce înseamnă că ar trebui să intrăm cu lucrările în 2016. Oficialii primăriei speră însă în continuare că proiectul privind reabilitarea centrului istoric va putea fi finalizat integral până la sfârşitul acestui an, ca să nu fim puşi în situaţia să dăm bani înapoi, având în vedere că vorbim despre un proiect finanţat din fonduri europene.

„Durata de execuţie este de 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru punerea în practică. Asta înseamnă… până la sfârşitul acestui an. Aşa au fost estimate termenele de către specialiştii care au făcut caietul de sarcini, evident că licitaţia a durat mai mult decât ar fi fost normal şi aşa s-a ajuns ca aceste termene să ne ducă până în 2016. Dar noi vom face astfel încât să nu ne ducă în 2016, pentru că vom cere firmelor să se concentreze şi să finalizeze în timp util încât să terminăm acest proiect. Când e vorba de fonduri UE, trebuie să facem cu toţii eforturi”, a mai explicat Robu.

Aşadar, în 2 luni ar trebui să aflăm în sfârşit în ce formă vor fi puse în valoare ruinele din Cetate.

Se are în vedere restaurarea, consolidarea şi conservarea zidurilor bisericii iezuite din Piața Sfântul Gheorghe şi a zidurilor fostelor băi turcești din Piața Libertății. Arhitecții implicați în proiectul de reabilitare a zonei Cetate au prezentat deja câteva soluții de amenajare pentru cele două spații… Scopul? Doar să vedem cum ar putea fi, se pare, pentru că alți specialiști trebuie acum să gândească alte proiecte…

Alte articole pe aceeași temă:

Licitatia pentru punerea in valoare a vestigiilor istorice din centrul Timisoarei a fost contestata

Peste 3 milioane de euro pentru punerea in valoare a vestigiilor istorice din centrul Timisoarei

De ce nu se lucreaza pe santierul din centrul istoric al Timisoarei? Pietrarii au plecat… la fan!

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici