tion.ro Web analytics

Dominic Fritz, candidat unic la șefia USRPLUS Timiș: Prosperitatea Timișoarei să devină un motor pentru prosperitatea întregului județ

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Dominic Fritz, candidat unic la șefia USRPLUS Timiș: Prosperitatea Timișoarei să devină un motor pentru prosperitatea întregului județ

Reactualizat la:
Alegerile pentru noul birou politic al partidului USRPLUS Timiș au început duminică. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este singurul candidat, după retragerea șefului PLUS Timiș, Raul Olajos, care le-a spus colegilor că este întristat după alegerile pentru filiala Timișoara. Fritz susține că noul birou județean va pune mare accent pe întărirea legăturilor dintre capitala județului și celelalte localități din Timiș.
Scris de Roxana Deaconescu - Alegerile pentru noul birou politic al partidului USRPLUS Timiș au început duminică. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este singurul candidat, după retragerea șefului PLUS Timiș, Raul Olajos, care le-a spus colegilor că este întristat după alegerile pentru filiala Timișoara. Fritz susține că noul birou județean va pune mare accent pe întărirea legăturilor dintre capitala județului și celelalte localități din Timiș.

Primele alegeri de la USRPLUS Timiș după fuziunea celor două partide au început duminică dimineață, la ora 10. Pentru funcția de președinte al filialei județene candidează doar Dominic Fritz, după ce contracandidatul lui Raul Olajos s-a retras. Președinte al PLUS Timiș din 2020, Olajos le-a transmis colegilor, pe un grup intern, că a decis să nu mai intre în cursă, nemulțumit de modul în care au fost organizate alegerile la nivel local. El spunea că nu este normal să fie considerat dușmanul lui Dominic Fritz doar pentru că a îndrăznit să animeze o competiție internă. Și președintele USR Timiș Cristian Moș a anunțat în urmă cu ceva timp că nu candidează, urmând să se concentreze pe administrația județeană și să-i facă loc lui Dominic Fritz la județ.

„Modul în care s-au desfășurat campaniile interne în aceste alegeri, la nivel de fiecare filială, la nivelul filialei județene, a fost caracterizat de maturitate, de forță, de unitate și bineînțeles că a demonstrat și o capacitate de organizare a partidului nostru. În Timișoara, pentru biroul local Timișoara, rezultatele le avem deja de o săptămână și cred că noul birou local, condus de Sorin Șipoș, arată ce fel de partid suntem. Suntem un partid în care sunt și oameni mai în vârstă și oameni tineri, sunt oameni care vin din PLUS, oameni care vin din USR, oameni care au poziții în administrație, în consiliul local, dar și oameni care vin din societatea civilă și, prin această diversitate, cred că putem reflecta și diversitatea în rândul timișorenilor”, a explicat, duminică, Fritz.

Primarul Timișoarei a spus că se bucură că și-a depus candidatura pentru funcția de președinte și că mulți colegi și-au exprimat încrederea în el, fiind sigur că noul birou județean „va reflecta această diversitate”.

„Viziunea noastră pentru județul Timiș este ca prosperitatea Timișoarei, ca o capitală a județului, să devină un motor pentru prosperitatea întregului județ. Avem nevoie de un rural puternic, de un rural prosper, de un rural unde buna guvernanță aduce transformare și modernizare pentru comunele județului. Aici Timișoara joacă un rol important, dar depinde și de dezvoltarea în jurul ei. Tocmai de aceea, noul birou județean va pune mare accent pe întărirea legăturilor între Timișoara și comunele și orașele din județ.

Vrem să construim mai departe, așa cum am construit și până acum, într-un mod transparent, deschis, deschis mai ales față de societate și vreau de pe acum să-i invit pe toți cei care au responsabilitate în societate, în Timișoara și în județ, să vină alături de noi, nu neapărat ca membri de partid, ci ca susținători, colaboratori de idei, pentru a lucra la proiecte din mediul universitar, din cultură, din sport, din mediul de afaceri. Avem nevoie să-i coagulăm pe toți din județ care vor să lucreze pentru o transformare pozitivă”, a completat Dominic Fritz.

La alegerile de duminică participă și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, considerat de Fritz „ministrul cel mai performant și cel mai apreciat din guvernul actual”.

„Vreau să subliniez că noi înțelegem foarte bine că Timișoara, că județul Timiș trebuie să lucreze la toate nivelele guvernării împreună. De aceea mă bucur că avem o relație foarte bună și cu ministrul, dar inclusiv prin prim-secretarul nostru de stat la Ministerul Dezvoltării, prin prefectul nostru, prin vicepreședintele consiliului județean. Eu, ca primar al Timișoarei, simt că toate aceste nivele lucrează împreună pentru această transformare de care România are nevoie”, a conchis Fritz.

Un număr de 43 de membri au USRPLUS candidează la alegerile de duminică, pentru BPJ. La alegeri participă 227 de delegați.

Printre candidați se numără și „ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, deputat de Timiș, secretarul de stat la Dezvoltare, Călin Badiu, Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean, viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău, consilierii județeni Viviana Țecu, Bianca Luca, Vlad Șendroiu, Alexandru Caplat, Dănuț Tămaș, Petre Mihăieș și Alexandru Cadar, Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, primarii Saveta Moldovan (Foeni), Horia Bugarin (Dumbrăvița) și Andrei Tița (Cenad), parlamentarii Nicu Fălcoi și Raoul Trifan, președintele și fostul președinte al filialei USR PLUS Timișoara, Sorin Șipoș și Dan Reșitnec, viceprimarii Denis Inași (Lenauheim) și Sergiu Grui (Dumbrăvița), Florin Ilca, consilier local în Consiliul Local Timișoara, Cristian Amza, Marius Dumitrescu, Mihaela Krein și Cristian Mărăcineanu, consilieri locali în Consiliul Local Giroc, Cristian Fitz, consilier local în Consiliul Local Moșnița, Radu Vlădescu, consilier local în Consiliul Local Dumbrăvița, Cătălin Sfarghiu, consilier local în Consiliul Local Săcălaz și Cristian Răduca, consilier local în Consiliul Local Șag”.

Viitorul birou județean, format după oficializarea fuziunii dintre USR și PLUS, va fi format din 20 de membri. Potrivit reprezentanților partidului, vor să intre în BPJ și diverși membri de partid care nu au nicio poziție politică sau administrativă în USRPLUS.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Dominic Fritz, singur în cursa pentru șefia USRPLUS Timiș. Raul Olajos s-a retras întristat și spune că nu e dușmanul lui

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Unul oarecare says:

  Vrem să construim mai departe, așa cum am construit și până acum, într-un mod transparent, deschis.Deci dragi mei alegatori sa va traduc nu am facut si nu voi face nimic.Semneaza DONIMIC FRITZ

  • asfrs says:

   A concurat singur ?!
   Partidul comunist, PCR, era pistol cu apă! Chiar și în vremurile demult apuse erau doi,
   trei candidați. Așa să mascheze democrația.
   Acum SPritz , că să nu fie surprize, a concurat singur că să fie sigur!
   Dominic reales la al ” enspelea” congres! Uraaaaa!
   Va suna cunoscut?
   Ar fi de ras dacă n-ar fi de plâns!
   USR……

 2. delir total says:

  delireaza si asta ca câțu. cacofonia e intenționată

  • Alte LOAZE din gurița sa de politruc says:

   Se vede ca studiat științe politice… Are pregătire la sloganuri goale de conținut. Ceva CONCRET, n-auzi din gurița sa slobodă…

 3. uie_fritz says:

  candideaza singur si castiga…UAU…atata poti FRITZZZ

 4. ionel says:

  Rezumat: prosperitate… motor… prosperitate (iar)… intarirea legaturilor…coagulam… colaboram… + endorsement de la dl Drula
  Frumos, cu fundita, stiinta politica aplicata, aplauze, cortina.
  Acolo cu construitul, atentie ca se scumpesc costurile in constructii de cate ori se pronunta “construim” intr-un discurs politic, cu inca 50 la suta. La orice plan, exista si profitorii, prosperitatea aia sigur nu va ajunge la cetateni.
  In rest, mai bine de cei carora astfel de cuvinte nu le trezesc amintiri despre epoca de aur. Ca stau mai linistiti, probabil.
  Unic candidat… congrese… aplauze… economie care duduie si se extinde – acuma, mai degraba unilateral dezvoltat – ca e mania cu digitalizarea si tehnologizarea.

  Textierii de discursuri politice unde s-or mai forma acuma, saracutii de ei, ca oficial nu mai exista scolile de alt’data? Plus cica avem diversificare la actorii politici… mda.

 5. Radu says:

  Pe asta ll-ati vitat cu asta ramaneti . V-a vrajit in campanie si acum va “multumeste “ . Un mascarici efrminat cu aere de superioritate .

 6. Anonim says:

  Nene Spritz pana la prosperitate asfalteaza dracului trotuarele din oras unele in plin centru orasului sunt praf !

  • Or fii cinstiți, dar și proști grămadă... says:

   Sa NU REUȘEȘTI SA PUI UN COVOR ASFALTIC, măcar provizoriu, peste trotuarele sparte de peste un an de zile în PLIN CENTRUL ORAȘULUI, generatoare de mizerie și imagine promiscu, ASTA SPUNE TOTUL DESPRE COMPETENTELE TALE manageriale. Și toată ceata ta de consilieri. Dar și NESIMȚIRE, cît încape! În schimb te dai mare ecologist…

   • EU 2020 says:

    Stai linistit ca arhitectului sef al Timisoarei nu ii plac dalele sotron si trebuiesc inlocuite cu dale in culoare curcubeului.Asa cum era Laie vorbea multe dar si facea ceva in schimb HERR DONIMIC face ca cainele la luna

 7. cetatean says:

  Inflatia creste de rupe …cate era pretul combustibilului anul trecut? cu 1 leu mai putin, daca nu cumva mai bine, ce facem noi talpasii pe plantatie cu salariul ramas la fel si o inflatie tot mai mare? va zic eu traim tot mai prost de la o zi la alta, ce cumparai acum 2 ani cu aceeasi bani care ii ai si azi, cumperi mult mai putin….

 8. Tatiana says:

  O Timisoara mai murdara ca acum nu am avut niciodata.
  Un haos total si tot ce se “face” este la nivel declarativ de vre-o 8 luni !
  Dezamagire totala d-le primar !

  • Ovidiu says:

   Da, pentru ca oamenii nu pastreaza curatenia, pe Torontalului se face curat si a doua zi e din nou mizerie, problema nu e la primar ci la noii veniti in oras, din pacate.

 9. Raul says:

  Se zbate Caragiale in mormant,cumetre!Mai urma sa candidezi singur si sa ajungi pe locul 2…De cumulul de functii nu mai amintim,ca daca de pe postul de primar oricum nu face nimic,ce mai conteaza inca un post bine platiti din banii publici?

 10. Robert says:

  Fiind un om tanar si intr-o functie executiva, ma asteptam la un discurs mai aplicat. Din pacate dl Fritz are un discurs apropiat de cel Iliescian, vorbeste dar nu spune nimic concret. Vb in clisee, transparentizare, buna stare, coagulare, chestii neverficabile, dar nimic in concret de ex cum o sa faca transparentizarea. Putea sa spuna ba de maine o sa fie pe siteul PMT domiciliul meu, diplomele obtinute, studiile absolvite etc.

 11. Donimic says:

  Mi-am zis tot timpul ca mai rau nu se poate…Fritz mi-a demonstrat contrariul: se poate si mai rau!

 12. Ovidiu says:

  Oamenii seriosi evita politica, de aceea nu avem contracandidati pentru Fritz, Catu, Iohanis….

  • antiVrajeala says:

   trebuie alesi oameni politici care au in spate specialisti seriosi oe care se bazeaza. Cati stiu cine face politicile economice, sociale, culturale la fiecare partid? Votantu nu stie nici candidatii, nici cv ul primilor 3 macar, nici ce isi propun, nici pe ce se bazeaza propunerile… si zice ca n are cu cine… Sigur, el votantul saracul n-are nici o responsabilitate, nu e vina lui ca “pune botul” la niste sloganuri de ura impotriva unei tabere sau a aleilalte. Democratia presupune responsabilitate, nu emotii ieftine de telenovela romaneasca.

   • Ovidiu says:

    Asta ar fi solutia dar un neserios e greu sa adune in jurul lui oameni seriosi, intai trebuie sa-si faca autocritica si sa recunoasca ca are unele limitari, sa se uite in oglinda si sa-si recunoasca limitarile, daca nu face asta , e foarte greu sa adune in jurul lui oameni priceputi, acestia evita sa aiba de-aface cu astfel de personaje

 13. Orădean says:

  Rău ați ajuns, îmi pare rău pentru voi TIMIȘOARA

  • Ovidiu says:

   :), ce sa-i faci, am ramas fara ardeleni, in iei era baza dupa ce au plecat germanii, evreii, ungurii si banatenii

 14. cristi says:

  Curatati timisoara , innotam in gunoaie, e Ambrozie de 2 m in cartiere : Traian , Modern , Blascovici, chiar si in Soarelui, FRITZ nu face NIMIC !!!

 15. ANA says:

  Curatati timisoara , innotam in gunoaie, e Ambrozie de 2 m in cartiere : Traian , Modern , Blascovici, chiar si in Soarelui, FRITZ nu face NIMIC !!!

  • Ovidiu says:

   Cred ca sunt terenuri private, proprietarii ar trebui sa aiba grija de ele, primaria poate doar sa le dea amenzi si cam atat, se face curatenie dar nu se pastreaza, pe Torontalului se face curat de catre Bratner, Retim si alte firme si a doua zi e din nou mizerie, noii veniti nu pastreaza curatenia ca cetatenii mai vechi, am vazut si copii care arunca gunoiul la intamplare desi este un cos de gunoi in apropiere

 16. Graur says:

  Ce e aia prosperitate? Bani împrumutatibsau cersiti. Am cersit niste bani pe PNRR. Ce inseamna asta? Insemna ca vin daca si cand vor “stapanii”, ca asta e dezavantajul la cerșetorie. Si nimic bun nu rezulta din asta. Bani produsi local, baietel, aia e prosperitate. Ai produs vreun mark, leu sau euro in viata ta? Stii ce inseamna sa tii o unealtă in mana, nu mana intinsa? Oile or sa puna botul la vrajeala asta si cand le-o sta pielea in varf de bat, ca de aia sunt oi.

 17. Oare primaria functiona ca in epoca de piatra? says:

  “Și președintele USR Timiș Cristian Moș a anunțat în urmă cu ceva timp că nu candidează, urmând să se concentreze pe administrația județeană “Dar HERR FRITZ are timp sa se ocupe de problemele din partid si ale judetului de a progresa.Ca la primaria Timisoara nu sant probleme de rezolvat toate merg “UNSE”Dar adevarul este ca Domnia sa este in plus la primaria ca daca nu isi pune cocarda lumea nici nu stie ca el este primar cu atitia \viceprimarii,consilieri personalii.city maneger,arhitect sef,gradinar sef,sef birou cabinet primar am uitat vreo functie noua inventata de HERR DONIMIC???De aia in 8 luni de mandat numai concursuri si realizari IOK

 18. RATM says:

  REPET. FRITZ ISI FACE TREABA FOARTE BINE!!! TOTUL IN DEFAVOAREA NOASTRA, SI REUSESTE. USR-UL E IMPORTIVA NOASTRA, SUNT PORTAVOCEA IDEOLOGIILOR STRAINE DE ROMANIA. O SA PREDEA CHEILE ORASULUI STRAINILOR IN TOTALITATE. VOR SA DISTRUGA TOT CE ESTE ROMANESC. TREBUIE SA DEVENIM MAI COLORATI, DEZBINATI, MULTICULTURALI… PE SCURT, FACE CE SPUN STAPANII.

 19. antiVrajeala says:

  Ce face altceva decat ce a promis? S-a votat fara sa se stie ce propune Fritz? Era chiar asa mult de citit sau greu de inteles? Pai bine atunci.

 20. Mulțumim prostilor gramada care votează cu USR+PNL says:

  Romani a fost impartita între clanurile mafiote SRI si SIE pentru a fi pradata si vândută pe bucati .
  Si romani stau ca prosti si dau din umeri mâine poimâine România nu va mai fi .
  Copii nostri vor munci tot pentru bani de cacat , vor avea doar spitale private unde nu vor avea acces toată lume datorita preturilor mari si asta din cauza multori prosti gramada care au girat prin vot clanul mafiot USR+PNL.

 21. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Colterm repornește căldura. Dominic Fritz: Am reușit să găsim o soluție de avarie, pentru o săptămână

  Sănătate

  Centru de vaccinare anti-Covid într-un cămin din Complexul Studențesc, pentru studenți, cadre didactice și familiile lor

  Ştiri din Timiș

  Licitație Publică Deschisă pentru închirierea unui spațiu cu destinația “FLORĂRIE”, în Aeroportul Internațional Timișoara

  Eveniment

  Bolnav de Covid, oprit de polițiști înainte de a intra într-un magazin, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lucrări de reciclare in situ de la Vălcani spre frontiera cu Serbia

  Sănătate

  Coronavirus, 27 octombrie: aproape 15.000 de noi infectări și 512 decese

  Economic

  România, pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, în septembrie

  Sănătate

  Prima noapte fără căldură și apă caldă în spitalele din Timișoara: pături suplimentare și saci de dormit pentru bolnavi

  Eveniment

  Cinci tiruri pline cu gunoi din Italia, descărcate la Lugoj. Polițiștii au întocmit dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Cu votul lui Raul Ambruș, renegat de PNL și „adoptat” de USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici