tion.ro Web analytics

Dominic Fritz, singur în cursa pentru șefia USRPLUS Timiș. Raul Olajos s-a retras întristat și spune că nu e dușmanul lui

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Dominic Fritz, singur în cursa pentru șefia USRPLUS Timiș. Raul Olajos s-a retras întristat și spune că nu e dușmanul lui

Reactualizat la:
Singurul contracandidat al primarului Dominic Fritz în cursa pentru funcția de președinte al USRPLUS Timiș, Raul Olajos, și-a anunțat retragerea imediat după alegerile locale. Tânărul consilier județean spune că s-a întristat pentru că este considerat dușmanul lui Dominic Fritz doar pentru că a îndrăznit să animeze o competiție internă.
Scris de Roxana Deaconescu - Singurul contracandidat al primarului Dominic Fritz în cursa pentru funcția de președinte al USRPLUS Timiș, Raul Olajos, și-a anunțat retragerea imediat după alegerile locale. Tânărul consilier județean spune că s-a întristat pentru că este considerat dușmanul lui Dominic Fritz doar pentru că a îndrăznit să animeze o competiție internă.

Primele alegeri interne de la USRPLUS Timiș nu par să fie diferite de cele de la alte partide. În urmă cu câteva zile s-a ales noua conducere a USRPLUS Timișoara, Sorin Șipoș, omul care i-a făcut campania la alegerile locale lui Dominic Fritz, fiind ales președinte. Mai mulți consilieri locali au intrat în Biroul Politic Local al USRPLUS Timișoara, din care face parte și consilierul județean Raul Olajos, care și-a anunțat nu demult candidatura pentru funcția de președinte al USRPLUS Timiș.

Olajos a vorbit, în urmă cu câteva săptămâni, despre „o viziune alternativă asupra modului de organizare al filialei USRPLUS Timiș”.

„Îmi doresc o filială județeană moderată și modernă. Am decis să candidez considerând că neocuparea unei funcții politice executive în acest moment mi-ar permite să dedic următorii 2 ani coordonării filialei județene USRPLUS Timiș și dezvoltării unor filiale locale puternice în județ, astfel încât la următoarele alegeri locale, din 2024, rezultatele acestora să fie net superioare celor de anul trecut”, spunea singurul contracandidat al lui Dominic Fritz, care și-a anunțat și el candidatura la șefia USRPLUS Timiș în 6 iunie.

La scurt timp de la alegerile pentru organizația locală, Raul Olajos, care este din 2020 președinte al PLUS Timiș, le-a scris un mesaj lung colegilor din partid, mesaj care a intrat în posesia Tion. Le-a spus, printre altele, că s-a întristat de modul în care s-a votat „pe liste” pentru organizația locală.

„M-am înscris în cursa pentru președinția filialei județene cu o propunere de program. Am anunțat-o demult. Motivele sunt simple: cred în competiție democratică și în separația puterilor. Fără ele nu rezistăm ca organizație în viitor.

Am participat la primele rânduri de alegeri interne comune și am constatat câteva aspecte ale sistemului de vot care prejudiciază șansele membrilor simpli, fără notorietate și fără susținere de grup. Și da, listele există și le-am văzut împreună la lucru. Ce putem face? Multe putem, dar împreună și cu voință de schimbare”, le-a spus Raul Olajos colegilor din USRPLUS.

Consilierul județean USRPLUS a dat și câteva exemple: trecerea de la vot de aprobare nelimitată la unul de aprobare limitată, un referendum județean pentru procedura de vot, așa cum spune că s-a întâmplat la PLUS cu alegerile interne pentru consiliul local, consiliul județean sau parlamentare sau trecerea de la sistemul cu delegați, „care stimulează votul pe grupuri și liste”, la un sistem de vot direct. Dar pentru toate acestea, le-a mai spus el colegilor, „trebuie voință politică de modificare a statului la primul Congres Național”.

„Nu concep să fiu considerat dușmanul” lui Dominic Fritz

Cu referire la Dominic Fritz, Raul Olajos le-a mai transmis colegilor că a constatat că unitatea de partid este afectată de competiție și că cine nu ar fi cu Fritz ar fi împotriva lui. Spune însă că Dominic Fritz este și primarul lui și nu vede de ce ar fi considerat dușmanul acestuia.

„Am constatat că, în perspectiva contracandidatului meu, competiția afectează unitatea de partid, acest lucru derivă din mesajul de prezentare a propriei echipe. Sincer, m-am întristat. Și doresc să trag un semnal de alarmă până nu este prea târziu: cum dorim noi să evoluăm că organizație pe principiul «cine nu e cu mine e împotriva mea»? Înțeleg bunele intenții, care vizează unitatea, dar nu pot înțelege cum «suntem prea puțini» pentru a nu avea competiție internă? Competiție pozitivă există și între doi frați. Și eu am un frate și am trăit asta”.

Dominic este și primarul meu, pe care l-am aparat și susținut în toate intervențiile publice. Nu concep să fiu considerat dușmanul lui pentru că am «îndrăznit» că animez o competiție internă printr-o candidatura programatică”, le-a mai scris Olajos colegilor din USRPLUS.

În încheiere, președintele PLUS Timiș spune că nu poate „sta cu mâinile în sân”, așa că a anunțat că își retrage candidatura de la președinția biroului județean. Nu mai vrea nici să fie delegat la Congresul Național.

„Pentru că am muncit cot la cot cu voi de peste 2 ani pe străzi în precampanii și campanii, pentru că am pus la dispoziția partidului tot networkingul profesional în vederea strângerii a zeci de mii de euro fonduri de precampanie, din donații, pentru că am dedicat în ultimul an peste 4 h în medie pe zi organizațiilor teritoriale de partid, nu pot sta cu mâinile în sân și să văd cum menținerea unei promisiuni de candidatură făcută acum mai bine de un an înseamnă afectarea unității de partid

Pentru toate acestea am decis să-mi retrag candidatura de la președinția biroului județean. Și pentru că nu doresc să girez actualul sistem de vot, îmi retrag inclusiv candidatura pentru rolul de delegat la Congresul Național. În speranța că vom înțelege în sfârșit, ceea ce ne diferențiază de partidele tradiționale și de ce ne-au votat oamenii, rămân la dispoziția membrilor cu rolurile încredințate de ei și de cetățeni”, le-a mai transmis Raul Olajos colegilor.

Președintele USRPLUS și-a retras deja candidatura, astfel că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a rămas singur în cursa pentru șefia USRPLUS Timiș. Alegerile sunt duminică, 4 iulie, iar la Timișoara este așteptat și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cine sunt ceilalți candidați

43 de membri au USRPLUS candidează la alegerile de duminică, pentru BPJ. La alegeri participă 227 de delegați.

Printre candidați se numără și „ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, deputat de Timiș, secretarul de stat la Dezvoltare, Călin Badiu, Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean, viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău, consilierii județeni Viviana Țecu, Bianca Luca, Vlad Șendroiu, Alexandru Caplat, Dănuț Tămaș, Petre Mihăieș și Alexandru Cadar, Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, primarii Saveta Moldovan (Foeni), Horia Bugarin (Dumbrăvița) și Andrei Tița (Cenad), parlamentarii Nicu Fălcoi și Raoul Trifan, președintele și fostul președinte al filialei USR PLUS Timișoara, Sorin Șipoș și Dan Reșitnec, viceprimarii Denis Inași ( Lenauheim) și Sergiu Grui (Dumbrăvița), Florin Ilca, consilier local în Consiliul Local Timișoara, Cristian Amza, Marius Dumitrescu, Mihaela Krein și Cristian Mărăcineanu, consilieri locali în Consiliul Local Giroc, Cristian Fitz, consilier local în Consiliul Local Moșnița, Radu Vlădescu, consilier local în Consiliul Local Dumbrăvița, Cătălin Sfarghiu, consilier local în Consiliul Local Săcălaz și Cristian Răduca, consilier local în Consiliul Local Șag”.

Viitorul birou județean, format după oficializarea fuziunii dintre USR și PLUS, va fi format din 20 de membri. Potrivit reprezentanților partidului, vor să intre în BPJ și diverși membri de partid care nu au nicio poziție politică sau administrativă în USRPLUS.

Dominic Fritz candidează cu un program care are ca obiective trei unificări: unificarea între vârf și membri și alegătorii USR PLUS, unificarea dintre USR și PLUS și unificarea dintre filiala Timișoara și filialele din județ, au mai transmis cei de la USRPLUS.

editor Dan Oancia

19 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Partid NEO-MARXIST! Mai rău că fostul PCR says:

  Haha, ADEVĂRATUL spirit din USR….Cine nu e cu noi, e impotriva noastră! La fel i-au exilat pe toti oamenii de valoare care au indraznit sa “deranjeze” ordinele de la vîrf ori venite de la păpușarii aflați in spatele scenei… Mihai Gotiu&co!
  Fritz e un HISTRIONIC mai rău ca Robu! El se considera de departe CEL MAI DEȘTEPT, dar cind e vorba sa răspundă ptr deciziile proaste sau INdeciziile sale, se ascunde după partid. Caracter adevărat…

 2. tripleH says:

  du-te copile inapoi pe strazi, la propaganda si lipit afise, auzi la el, sa fie contracandidatul lui Fritz!!!! un lipitor de afise. Alegeri corecte in partid? n ai nici net nici TV sa vezi cum se fac alea? maine poimaine vrei sa dai afara incompetentii din plusere, nu? bai baiatule ba, aia competenti si altruisti trebuie dati afara, nu vezi cati au fost dati afara deja? au fost eliminati democratic de o majoritaye a unei minoritati, ce mai vrei?poti insa sa te ocupi in continuare de strangere de fonduri pt. Partid, si sa fii recunoscator vesnic pentru asta. Marsh de aici, pacaliciule.

 3. Dinu Sararu jr. says:

  …niste tarani prosti…

 4. Societatea_civila says:

  Fatalai fara viitor. Daca si asta are ce conduce…. cine mai vrea sa faca administratie publica serioasa in orasul asta? Pe data viitoare ne intoarcem la PSD ca sincer, nu mai ai la cine.

 5. Artex says:

  Niste ratati…

 6. R says:

  Olajos ar trebui sa fie ultimul care comenteaza legat de cum se face campania si cum colaboreaza el cu ceilalti oameni din partid. Sigur, nu concepe sa fie considerat dismanul lui Dominic, dar asta nu inseamna ca nu e. Omul e acolo pentru interesul propriu, si e dispus sa calce in picioare pe oricine indrazneste sa nu fie alaturi de el. El nu e membru intr-o echipa, e obisnuit sa dea el directia, si restul oilor sa il urmeze. A facut asta chiar si in propria echipa cu care a candidat la alegerile locale. Cand/daca asta nu se intampla, face pe nestiutorul, se da lovit, si vedeti mai sus reactia. Problema e evidenta din simplul fapt ca a candidat si la locale si la judetene. Asa cum nu concepe sa ii fie dusman lui Dominic, nu concepe nici sa nu ocupe o functie de decizie, pentru ca e his way, or the highway. Daca USRPLUS are noroc, cancerul acesta, obisnuit cu politica din familia Grapini se va retrage complet in vizuina lui, desi nu ma astept.

 7. RATM says:

  Putea macar sa salveze democratia asa de ochii lumii… 🙂 circ…

 8. Timisoara2020 says:

  Domnilor, va rog puneți mână pe lopată și faceți treabă odată în acest oraș, este tot mai neîngrijit orașul, zonele unde totuși când era Robu primar era curățenie, se mai spală soselele undeva, iarba netunsa, mizerie, coșuri fără saci, este dezastru. Aici nu ai nevoie de fonduri, va rog lua ți masuri

 9. aristotel says:

  Fritzulache reales, la al XIII-lea Congres!

 10. Altu says:

  Networking profesional si zeci de mii de euro… bai baiatule, esti mai ceva ca Robu din cate inteleg. Intrebarea mea e unde s-au dus zecile de mii de euro din campanie?

 11. Castor says:

  Dragi tovarasi….aveti de ales ….votati cu Fritz sau cu …Fritz.

 12. uie_fritz says:

  candideaza singur si castiga…UAU, atata poate FRITZZZ

 13. Un_Cetatean says:

  Cadrele de partid au deci in unanimitate sustinerea unui conducator brav si destonic in frutea partidului nostru. Un conducator neinfricat, darz si brav. Un adevarat lider ce va face din aceasta oranizatie un exemplu demn de urmat pentru a arata adevarate noastre idealuri si valori ale partidului nostru.
  Ura ura ura.
  Urmeaza internationala si intonarea imnului national.
  Aplauze sincronizate si lungi.
  Fritz, Fritz ca’ pu la USR.
  Acest mesaj nu a fost sponsorizat din pacate nici de PNL, nici de AUR nici de PSD.

  Postac independent fara viziune politica.

 14. glad says:

  USR = Uniunea Scursurilor din Romania

 15. Cornel says:

  In anul 2021 mie mi-ar fijena sa candidez singur. Ca si Ceausescu!
  Oare care este drumul ascuns a lui Fritz si unde duce?
  Abia astept sa i se termine mandatul si sa nu mai aud de el si lingaii lui!

 16. Anonim says:

  La USR este fix ca la PCR candidat unic mut iubitul si stimatul tovaras Fritz . Uraa sa speram cu nu iese pe locul 2 !

 17. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Incredibil! Un spital din Timișoara a cerut relocarea bolnavilor de Covid-19 pentru că nu are căldură și apă caldă

  Ştiri din Timiș

  Colterm repornește căldura. Dominic Fritz: Am reușit să găsim o soluție de avarie, pentru o săptămână

  Sănătate

  Centru de vaccinare anti-Covid într-un cămin din Complexul Studențesc, pentru studenți, cadre didactice și familiile lor

  Ştiri din Timiș

  Licitație Publică Deschisă pentru închirierea unui spațiu cu destinația “FLORĂRIE”, în Aeroportul Internațional Timișoara

  Eveniment

  Bolnav de Covid, oprit de polițiști înainte de a intra într-un magazin, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lucrări de reciclare in situ de la Vălcani spre frontiera cu Serbia

  Sănătate

  Coronavirus, 27 octombrie: aproape 15.000 de noi infectări și 512 decese

  Economic

  România, pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, în septembrie

  Sănătate

  Prima noapte fără căldură și apă caldă în spitalele din Timișoara: pături suplimentare și saci de dormit pentru bolnavi

  Eveniment

  Cinci tiruri pline cu gunoi din Italia, descărcate la Lugoj. Polițiștii au întocmit dosar penal

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici