tion.ro Web analytics

Dispute din cauza hotarelor intre localitatile din Timis

Câteva zeci de primării din județul Timiș sunt nemulţumite de actualele hotare cu localităţile învecinate, iar neclarităţi există şi cu privire la graniţa dintre judeţele Timiş şi Arad. În încercarea de a rezolva amiabil aceste neînţelegeri, Prefectura Timiş a constituit mai multe comisii locale şi o comisie inter-judeţeană.
Scris de Bogdan Marta - Câteva zeci de primării din județul Timiș sunt nemulţumite de actualele hotare cu localităţile învecinate, iar neclarităţi există şi cu privire la graniţa dintre judeţele Timiş şi Arad. În încercarea de a rezolva amiabil aceste neînţelegeri, Prefectura Timiş a constituit mai multe comisii locale şi o comisie inter-judeţeană.

„În momentul de faţă există câteva probleme legate de delimitarea între unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Timiş. Şi există şi o problemă legată de delimitarea între judeţul Timiş şi judeţul Arad. În acest scop, printr-un ordin al prefectului au fost constituite două comisii: pe de o parte comisiile de mediere între unităţile administrativ-teritoriale de pe teritoriul judeţului Timiş şi o comisie de conciliere inter-judeţeană pentru rezolvarea problemelor existente la limita judeţelor Timiş şi Arad, respectiv între Secaş şi o altă localitate din judeţul Arad”, a spus Oneţ.

În judeţul Timiş există 32 de localităţi care au astfel litigii legate de delimitarea administrativă. Printre ele şi Timişoara, care are probleme de delimitare a teritoriului cu  comunele Giroc, Şag şi Moşniţa.

„În momentul de faţă există 32 de localităţi care au litigii legate de delimitarea administrativă. În acest sens au fost create 99 de comisii, având în vedere că unele localităţi au litigii cu mai multe localităţi din preajma lor”, a mai spus Oneţ.

Comisiile de mediere încep lucrul încă din această săptămână, iar până săptămâna viitoare vor fi cunoscute şi primele rezultate. Motivele disputelor sunt legate de accesarea de fonduri, restituirea proprietăţilor şi încasarea impozitelor de la firmele care şi-au stabilit sedii la hotarul dintre două localităţi.

„Conform legislaţiei în vigoare, aceste delimitări trebuie făcute având în vedere că fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să ştie limitele pentru accesarea de fonduri, pentru a şti exact suprafaţa agricolă a fiecărei localităţi şi pentru a nu exista divergenţe atunci când se restituie proprietăţile. Această situaţie exista dinainte. Acum doi ani au mai existat astfel de medieri, iar o parte din probleme s-au rezolvat. O parte dintre localităţi nu au ajuns atunci la un acord. Agenţia Naţională pentru Cadastru a dat o lege care impune să se stabilească foarte clar delimitarea dintre localităţi. În cazul în care nu se va ajunge la un consens, Instituţia Prefectului Timiş va face acţiuni în instanţă, în Contencios-Administrativ, iar instanţele de judecată se vor pronunţa pe aceste probleme”, a explicat Oneţ.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici