tion.ro Web analytics

Consiliul Județean al Elevilor Timiș: Cea mai mare problemă a elevilor este imposibilitatea de a se conecta la orele online

De Oana Bocănici

Consiliul Județean al Elevilor Timiș: Cea mai mare problemă a elevilor este imposibilitatea de a se conecta la orele online

Reactualizat la:
În contextul în care Ministerul Educației a amânat data exactă a reînceperii cursurilor în format fizic, Consiliul Județean al Elevilor Timiș subliniază incertitudinea și problemele care se creează în jurul acestei decizii. Reprezentanții elevilor din Timiș spun că, în continuare, școlarii întâmpină probleme de conectare la orele online.
Scris de Oana Bocănici - În contextul în care Ministerul Educației a amânat data exactă a reînceperii cursurilor în format fizic, Consiliul Județean al Elevilor Timiș subliniază incertitudinea și problemele care se creează în jurul acestei decizii. Reprezentanții elevilor din Timiș spun că, în continuare, școlarii întâmpină probleme de conectare la orele online.

Președintele CJE Timiș, Francesca Ferescu, sublinează faptul că elevii nu au posibilități pentru a se conecta la orele online. La finalul lunii decembrie, conducerea Inspectoratul Școlar Județean a acoperit un necesar de aproape 7.000 de tablete, prin program cu Ministerul Educației, care au fost distribuite în județ, în funcție de cereri. Ar mai fi nevoie, totuși, de câteva sute de tablete, conform cifrelor, care vor fi distribuie prin ajutorul ONG-urilor județene și ale primăriilor din teritoriu.

„​În continuare elevii și profesorii sunt nevoiți să se adapteze și să dea dovadă de extremă flexibilitate în mediul neobișnuit și poate chiar rigid impus de școala online. După aproape un semestru de ore desfășurate în acest regim sesizăm că una dintre cele mai mari probleme ale elevilor din județul Timiș este imposibilitatea de a se conecta la cursurile online, corelată chiar cu lipsa resurselor necesare pentru a lua parte la ore. Cum viitorul este destul de ambiguu și nu ne putem baza cu certitudine pe începerea cursurilor la o dată fixă, considerăm că sunt necesare măsuri cât mai repede puse în aplicare, care să ofere egalitate de șanse tuturor elevilor, atât din mediile cu condiții favorabile cât și celor din medii defavorizate”, spune Francesca Ferescu, președinte al CJE Timiș.

Elevii din Timiș spun că școala online este ineficientă, iar mediul de acasă nu este potrivit pentru asimilarea cunoștințelor. Îngrijorări există și din partea elevilor din ani terminali, care susțin examenele naționale. ​

„Dat fiind faptul că elevii iau parte la ore din propriile locuințe, capacitatea de acumulare a cunoștințelor, precum și cea de concentrare nu sunt ideale, iar calitatea informației tinde să se piardă prin filtrul online-ului, pentru că, fără doar și poate, nu putem compara desfășurarea procesului educațional de acasă cu cel de la școală. Chiar am stat de vorbă permanent cu elevii din județul nostru, iar de la fiecare am auzit aceleași lucruri. Școala online este ineficientă și greoaie. Cunoștințele sunt greu de asimilat, dinamica orelor nu este nici pe departe similară și pare că tot conceptul de școală se pierde și rămâne doar în teorie sau pe hârtie. Ne gândim constant la elevii din clasele terminale, ce susțin anul acesta examene. Materia este la fel de multă ca în anii anteriori, când erau susținute fizic, însă contextul este total diferit. În continuare asteptăm o decizie din partea Ministerului Educației pentru stabilirea desfășurării examenelor pentru care cu siguranță se pot găsi soluții potrivite”, a conchis Francesca Ferescu, președinte CJE Timiș.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ionut says:

  Nimic nu-i gratis, cineva intotdeauna plateste. Calitatea se plateste.

 2. Andreea says:

  Haideti sa fim si realisti in contextul epidemiei la noi rata de infectare e mai mica daca stau copii acasa.cat timp liber castiga copilul care face scoala de acasa mai ales cei din ani terminali castiga timp pt a lucra daca vor. Nu e o scuza ca nu au timp sa invete. Pt unele materii cei drept e mai greu in on-line dar multe ore dupa parerea mea se desfasoara la fel de bine. Sa o luam logic si sa ne gandim la copii nostri ca stau acasa si fac orele de acasa si nu mai exista scuza ca mi am uitat caietul acasa dar a aparut scuza ca nu merge internetul, ceea ce e greu de crezut pt cei ce au dispozitivele necesare sa nu uitam ca Timisoara are printre cele mai bune conexiuni la internet din lume. Ce mi se pare mie absurd e sa i se ceara copilului meu ca mearga sambata la scoala cand el a fost mereu la ore si nu are absente. Copilul meu terorizat de uni profesori ca i se pare ca citeste de pe caiet desi alti o fac mai grosolan si nu li se spune nimic, ca alti nu intra la ore invocand ca nu au net bun dar se plimba prin oras sau pur ai simplu navigeaza alte site-uri. Aici e o problema reala cu minciuna pe care noi parintii ar trebui sa o evitam, ca sa mearga mai bine scoala din on line. Iar cei ce se stie ca au res si nu am fost prezenti la ore sa nu treaca clasa simplu, nu ti pasa, platesti. Afectati sunt copii din mediile rurale acei fara posibilitati financiare dar si acolo primariile ar trebui sa i sustina ca de vb aia sa a facut economie la buget daca au fost interzise spectacolele si concertele .

  • Luci says:

   For romanian, please press 1.
   Bai femeie, esti analfabeta, insa tu chiar ai impresia ca le stii pe toate.
   Nu am inteles nimic din ce ai vrut sa spui deoarece lipsa de virgule si greselile gramaticale sunt mult prea flagrante.
   Imi si imaginez ce scandal faci la toate sedintele cu parintii.

  • leana says:

   Doamne cât îmi place acest comentariu … Problema nu este că copilul dumneavoastră citeşte din caiet… ci că este văzut “desi alti o fac mai grosolan si nu li se spune nimic”. Altă problemă a copilului dumneavoastră este că “alti nu intra la ore”. Mi se pare atât de profund românească această abordare… Nu contează ca nota copilului meu să fie meritată ci doar să fie mare. Şi nu contează ce-i în curtea mea, ci ce-i în curtea vecinului.

 3. Anonim says:

  Unde nu se pot conecta? Eu predau la sat, 25 km de Timisoara.Toti se conecteaza si toti au cu ce! Au refuzat ltabletele pentru ca au laptopuri si telefoane personale! Ce va mai place sa mintiti si sa exagerati . Mai grav e ca lumea va si crede!

 4. Elena says:

  Scoala online merge greoi si se pierd informatii???? Sistemul nostru e inapoiat si nu e pregatit ptr scoala online. Mai terminati cu idioteniile.astea ca nu fac copiii ore decat daca merg fizic la scoala.Si daca meg la sc 70 la suta din ei habat nu au pe ce planeta sunt ,cine vrea sa invete invata si acasa .

 5. leana says:

  Pe mine mă distrează diferenţa de abordare … citisem o ştire că în Singapore vor să păstreze minim o zi de şcoală online după ce se termină pandemia, ca urmare a beneficiilor enorme aduse de acest tip de învăţare. Orice variantă are avantaje şi dezavantaje… dar ţine de fiecare dintre noi să încercăm să vedem partea bună nu doar partea rea. Copiii câştigă foarte mult timp prin eliminarea plimbării efective la şcoală şi prin reducerea orei de curs. Munca independentă este încurajată. Elevii, nu doar profesorii au învăţat mult mai multe despre lucrul cu computerul anul acesta decât în alţi ani. În acest moment, în şcoala românească se învaţă ceva ce nu s-a mai învăţat niciodată – cum să înveţi singur. Bineînţeles că dezavantajul major este că nu există cineva care să verifice că cei care nu au chef să înveţe sunt obligaţi să o facă. La orele reale vezi când copilul se joacă pe telefon, vorbeşte cu colegii, se uită pe geam. Acum profesorul nu mai poate să facă şi poliţie ci doar să explice. De fapt, pentru elevii motivaţi şi conştiincioşi, care nu încearcă să îşi fure singuri căciula trişând, este preferabilă şcoala online. Problema apare când vorbim despre cei mici care nu au un părinte care să-i ajute, sau cei mai mari, care abia aşteptau pretextul să nu fie atenţi sau să copieze, sau, bineînţeles, cei care nu au conexiune. Ultimii nu-s mulţi în Timişoara. Dar sunt mulţi cei care nu au spaţiul confortabil în care să asculte şi să înveţe. Totuşi acest spaţiu ar fi trebuit să îl aibă oricum. Copilul trebuie să aibă unde să înveţe şi acasă. Asta nu este ceva nou. Dincolo de daunele legate de expunerea prea mare la calculatoare, problema cea mai mare este că distanţa între extreme se acutizează. Până acum era greu pentru cei săraci să înveţe. Acum devine imposibil. Iar de un an de zile statul român nu prea face cele necesare pentru a asigura accesul tuturor la şcoala online. Practic tot vine cu subterfugii – să îi trecem pe toţi şi să închidem ochii la faptul că mulţi nu acumulează cele necesare. A fost mai simplu anul trecut să impună acordul părinţilor pentru note şi să dea subiecte uşoare la evaluarea naţională decât să ofere elevilor internet şi calculatoare…

 6. Sorin says:

  Îmi pare rău să spun,dar totul se întâmplă din vina părinților, pentru că nu sunt uniți și acceptă ca educația copiilor să fie distrusă, acceptă ca tot felul de neaveniți,care nu au nici o legătură cu realitatea, să impună numai aberații,asta este vina noastră a românilor, că nu suntem uniți și merităm tot ce nu se întâmplă

 7. Ştirile judeţului Timiş

  Direcția de Patrimoniu, una și bună. Viceprimarul Cosmin Tabără vrea responsabilitate și asumare
  Este o lipsă de responsabilitate și de asumare la cele două direcții de patrimoniu din Primăria Timișoara, crede viceprimarul Cosmin Tabără. El vrea să unească din nou structurile din primărie și să facă în sfârșit curățenie în acest domeniu.

  Ştirile judeţului Timiş

  Peste 7.000 de doze pentru Centrul Regional de la Timișoara, în a șasea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech
  7.020 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au fost distribuite la Centrul Regional de Distribuție Timișoara în a șasea tranșă de vaccin care a sosit luni, 25 ianuarie, în România. În total, în România, au sosit 92.430 în a șasea tranșă de vaccin. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Cât de bogați sunt șefii CJ Timiș, Alin Nica și Alex Proteasa. Moș nu și-a depus declarația de avere
  Președintele Consiliului Județean, Alin Nica a câștigat peste 27.000 euro ca membru-expert în juruiul care a desemnat Timișoara Capitală Culturală Europeană și câștigă peste 9.000 lei anual ca formator în administrația publică și în domeniul achizițiilor publice. Alexandru Proteasa are propria firmă de servicii imobiliare în Moșnița Veche, de unde câștigă 21.000 de lei anual. Cristian Moș nu și-a depus declarația de avere până în prezent. 1

  Eveniment

  Coliziune între două autoturisme într-o intersecție din Timișoara. Un tânăr a fost rănit
  Accident rutier într-o intersecție din Timișoara, din cauza unui șofer care a trecut pe roșu. În urma coliziunii dintre două autovehicule, un tânăr, pasager într-una dintre mașini, a fost rănit și transportat la spital. 6

  Eveniment

  Un șofer a intrat cu mașina în stâlp la Sânnicolau Mare
  Accident rutier, duminică seară, în Sânnicolau Mare. Un șofer a intrat cu autoturismul pe care-l conducea într-un stâlp, pe strada Timișoara. A scăpat fără să fie rănit. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Nemulțumiri la spitalul din Deta, după ce ar fi fost vaccinați vârstnici fără programare
  S-au iscat nemulțumiri la Spitalul din Deta după ce 45 de persoane au fost anunțate că sunt reprogramate la vaccin săptămâna viitoare, întrucât medicii din spital au luat hotărârea să vaccineze vârstnicii care se prezintă la poarta spitalului fără programare. 20

  Ştirile judeţului Timiş

  Nevoie de sânge și trombocite pentru un pacient care face transplant de măduvă, la Louis Țurcanu
  Este nevoie de sânge din toate grupele și de trombocite de la donatorii din evidențele Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara pentru un pacient care se pregătește de transplant de măduvă, internat la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Se poate dona de marți la Centrul Regional de Transfuzie.

  Ştirile judeţului Timiş

  3,52 rata de infectare cu Covid-19, în Timiș. Situația în localitățile din județ
  Județul Timiș are rata de infectare cu Covid-19 de 3,52 la mia de locuitori duminică, 24 ianuarie, potrivit raportării Prefecturii Timiș. 29 de localități din județ au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori. 5

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici