tion.ro Web analytics

Coadă uriașă la înscrierea copiilor la creșe, la Timișoara. Bătălia pe 200 de locuri nu s-a putut da online

De Roxana Deaconescu

Coadă uriașă la înscrierea copiilor la creșe, la Timișoara. Bătălia pe 200 de locuri nu s-a putut da online

Reactualizat la:
Zeci de părinți stau cu tot cu copii la o coadă uriașă încă de la prima oră, în fața Serviciului Creșe al primăriei. De miercuri se preiau dosarele de înscriere pentru anul școlar 2020-2021. Intră câte doi și sunt puține ghișee deschise. De ce nu s-a putut online?
Scris de Roxana Deaconescu - Zeci de părinți stau cu tot cu copii la o coadă uriașă încă de la prima oră, în fața Serviciului Creșe al primăriei. De miercuri se preiau dosarele de înscriere pentru anul școlar 2020-2021. Intră câte doi și sunt puține ghișee deschise. De ce nu s-a putut online?

„Suntem 100 și ceva de oameni în fața sediului agenției de creșe. De la 8.30 până la 10 au intrat vreo 20”, ne-a transmis un timișorean revoltat, bucuros că a mai găsit câțiva copaci în fața sediului de pe Bd. Revoluției 1989 nr. 3.

Oamenii spun că funcționarii care preiau dosarele se mișcă destul de încet și că trebuie să stea zeci de minute în fața clădirii. În plus, sunt foarte puține locuri, aproape 200, astfel că bătălia se dă cât mai devreme.

„De ce nu s-a putut face online? Este incredibil că suntem în 2020 și nu sunt în stare să pună la punct o chestie să depunem niște documente online. În plină pandemie noi stăm la coadă înghesuiți pe un trotuar”, ne-a spus un alt părinte.

foto: cititor TION

De ce nu se poate face această operațiune online în condițiile în care mai toate serviciile publice au încercat să se mute în online pe timpul pandemiei? Pentru că e nevoie de ștampile.

„Suntem trei persoane, cu mine, care ne ocupăm de preluarea datelor. Ei au făcut o listă la prima oră pe care noi am preluat-o, s-au înscris fiecare în ordinea în care au venit. Am cronometrat, durează 7-8 minute un dosar de persoană. Noi trebuie să punem ștampila conform cu originalul, și certificatele și buletinele. Așa a fost în fiecare an la preluare. Confruntăm documentele, îl înregistrăm, îl are complet și nu mai vine, afișăm direct rezultatele”, ne-a spus Gabriela Crăciun, șefa Serviciului Creșe Timișoara.

Dosarele se preiau în perioada 1 – 31 iulie. E nevoie de cerere tip de înscriere, dosar plic, copii ale actelor de identitate, adeverințe de la locul de muncă și medicul de familie, copie după certificat de naștere al copilului. Dosarul va fi preluat și înregistrat doar dacă este complet, scrie pe site-ul serviciului. Evaluarea acestora se face până în 7 august, iar în 10 august vor fi făcute publice rezultatele.

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Beni says:

  La universitate poți să te înscrii online și poți să dai examen de licență online.
  La creșă, nu. Că la creșă nu intră cine vrea. Intră cine trebuie.

 2. Beni says:

  La universitate poți să te înscrii online și poți să dai examen de licență online.
  La creșă, nu. Că la creșă nu intră cine vrea. Intră cine trebuie.

 3. papgalul vopsit says:

  ” Noi trebuie să punem ștampila conform cu originalul, și certificatele și buletinele. Așa a fost în fiecare an la preluare. ”

  Bai inaptilor, cum de se pot depune solicitari online pentru alocatia de stat pentru copii si indemnizatia de crestere a copilului dar nu pentru inscrierea la cresa?
  Ghici ce, sunt aceleasi documente de depus, buletine parinti, certificat nastere copil, cerere pentru acordarea alocatiei, adeverinte de la angajator cu veniturile.

  Mai bine spuneti ca v-a fost lene sa treceti in online si activitatea asta, nu ca e “imposibil”. Acolo cum de s-au putut incarca documente semnate cu semnatura digitala sau scanate si completate de mana cu “conform cu originalul”?
  Niste mizerabili lenesi, definitorii pentru administratia lui Lae din Bogsig. Dar mai e putin pana in 27 septembrie, tic-tac tic-tac…

  • Nagy Zoltan says:

   @papagalul Nu primaria decide ce aplicatii sa implementeze, nu au mana libera. Li se da “uite asta folositi” de catre guvern.

 4. Bogdan says:

  O mizerie de administratie publica pe banii nostri. In 2020 nu ar mai trebui sa existe cozi, dar cum se remarca de fiecare data, cozile sunt DOAR la institutiile statului, la privat nu exista cozi pentru ca au inteles nevoile oamenilor.

  Sa vina odata alegerile sa schimbam odata pentru totdeauna aceste mizerii si sa traim si noi ca in tarile civilizate.

  Hai Dominic!

 5. Arthur says:

  Inca o dovada de incompetenta crasa din partea primariei. De acord, documentele trebuie sa fie conforme cu originalul. Dar daca aveau minte, faceau inscrierile online (documente trimise scanate) dupa care chemau oamenii pe baza de programare, musai si neaparat cu celebrul dosar plic, sa verifice si sa puna stampila. Foarte simplu, cu respectarea regulamentului, a cetateanului, a conditiilor de distantare.
  Dar de ce sa nu umileasca contribuabilul inca o data, sa se inghesuie in pandemie si soare?
  Cica ne dezvoltam in forta…..

  • Anonim says:

   Păi și cum sa ceară ei sporuri grase dacă nu pot justifica cât de mult au lucrat? Se îngroapă sub acte ca să vadă șefu ce harnici îs!
   Dacă făceau online se vedea că ajunge un singur om în loc de 3…

 6. SabinA says:

  V-a spus Wiermer ca nu va fi usor, ca va trebui multi sa va dati duhul, ca UE cere sacrificii, unii merg la cresa si apoi licul, facultatea, altii s-au nascut sa fie SEFI. SEFIA va duce naiba Romania.

 7. fotbal1 says:

  Probleme care s-ar putea rezolva usor, dar care arata inca odata ca e plina institutia de incompetenti.
  Primarul ce zice de aceasta situatie.
  Sau e ocupat sa ia banii de ls seful de la Piete si interimarul de la politia locala.

 8. Lau says:

  Ce va mai tebuie educatie gratuita? Este suficient ca cei mici sa stie cum ai cheama, sa numere pina la 10 si sa cunosca culorile ca sa nu treaca pe rosu. Si un viitor de aur va avea tara noastra. Si asa… acum se pregatesc pentru viitor copii analfabetilor functionali care au crescut si au inceput a se reproduce.

 9. Daniel says:

  Unde sunt aia de protestau impotriva avorturilor? Nu ii vad sa protesteze ca sunt putine locuri la crese.

 10. Realism says:

  se intreaba cineva oare cati dintre acesti pariniti s-au nascut in Timisoara?

 11. TMEUTM says:

  Extrem de bune comentariile. Mai adaug doar ca 200 de locuri la sutele de mii de oameni din Timisoara si satele de pe langa sunt extrem de putine. Stati linistiti ca si cei de la sate tot la oras ii aduc.
  e a facut primaria si statul pentru mame:
  1. Nu mareste alocatiile
  2. A plafonat indemnizatia(chair daca suma e f mare, multe mame de cariera nu mai fac copii, desi aici e pe baza de contributie, nu ca la speciale)
  3. Nu fac crese
  4. Intra la crese cine trebuie
  5. Umilinta statului la coada
  6. Trotuare si piste de biciclete lipsa in multe locuri, sau extrem de uzate
  7. Parcuri neingrijite, inclusiv parcul copiilor ce a fost modernizat nu de multa vreme

  Felicitari functionarilor carora le pasa doar de fluturas, de pensii speciale, de sporuri, de zile libere, vouchere de vacanta, pensionare la 45 de ani, cumul de salariu cu pensia…si multe altele de genul.
  Nu sunt bani de pensii, sa mariti pentru amaratii cu 700-1500 macar cu 40%, iar la 15001-2500 cu macar 10-20%.
  Rusine!

  • George says:

   HOOO, tine-ti boii in frau. Nu STATUL trebuie sa construiasca crese, ci ADMINISTRATIA LOCALA. Tot ea trebuie sa creeze modalitati de mobilitate urbana (piste de biciclete, benzi destinate transportului in comun, frecventa ridicata a mijloacelor de transport). Tot ea trebuie sa asigure INFORMATIZAREA interactiunii cetateanului cu serviciile primariei. Tot ea trebuie sa se asigure ca din banii platiti pentru ingrijirea parcurilor se fac lucrari de calitate, nu lucrari cum s-au facut (pe banu multi) la Parcul Scudier si la Parcul Alpinet.

 12. Anton PanRusovan says:

  Dragilor, nu va mai plangeti, in septembrie puteti deconta nesimtirea autoritatiilor locale si noiembrie pe cea a parlamentarilor

 13. ionionescu says:

  Nu s-a putut online pt ca cei responsabili din PMT is preocupati de case in locuri exotice si alte planuri cum sa isi cheltuie gramada de bani primita pe nedrept la stat. Eu le-as dori sa lucreze 2-3 luni cu salar de firma privata.

 14. Contribuabilul says:

  Am mers și eu de dimineață la ora 07:00 am fost acolo, eru mai mult de 150 persoane, s a făcut o lista la care am ajuns cu greu fiindcă nu mi am permis sa ma apropii și sa dau din coate pentru a ma trece pe acea lista atâta timp cât suntem în plina pandemie de covid19 iar aproape de jumătate din acele persoane nu purtau masca de protectie
  În jur de ora 09:00 am văzut și un echipaj al poliției locale și am respirat ușurat, speram sa facă ordine, nu e normal sa stea peste 100 de perosoane la o coada ca și vitele (nu știai unde începe coada și unde se termina, era pe 10 rânduri)…. Dar din păcate politia locala care papa minim 8 milioane de euro pe an din banii noștri s-a făcut ca nu vede acea dezordine și a fugit din zona, nici măcar amenzi la mașinile parcate neregulamentar nu au aplicat
  Dacă politia locala nu sifona bugetul an de an cu minim 7 milioane de euro acum nu asistam la acea imagine dezolanta, fiindca de 7 milioane de euro /an poți construi minim 10 creșe cu mii de locuri în fiecare an, nu ne mai parcam nici mașinile aiurea fiindcă în anul următor de 7 milioane euro, se puteau construii minim 10 parcări etajate cu mii de locuri de parcare și pot continua….
  Speram ca din sutele de milioane de euro papate pana acum de politia locala, măcar acei polițiști sa aibe bunul simt sa facă ordine în acea zona.
  Eu la acea coada nu voi sta, dacă nu era problema cu covid 19 sigur stăteam dar în situația data nu voi sta, ma gândesc sa înscriu copilul la o grădiniță privata și sa acruonez în instanta primăria Timisoara pentru lipsa locurilor din creșe, ma gândesc ca instanta de judecata va tine ont ca sunt un cetățean model, plătesc taxele an de an la zi și când am nevoie de un serviciu din partea primăriei ma umilește, în condițiile date am convingerea ca orice judecător va obliga primăria Timisoara sa mi costurile la o cresa privata atâta timp cât ei nu au fost in Stare decât de șpăgi provenite din…… Nu pot descrie toate șpăgile……. Sunt prea multe

  • ana says:

   Foarte bine spus la obiect dar sa vedem pe cine vom vota in fond nu prea este alternativa decit domnul acela Fritz dar oricine este mai bun decit domnul doctor inginer profesor si ce titluri o mai avea el unde era de dimineata nu era in oras sa intervina si sa puna lucrurile in ordine as vota pe oricine care se angajeaza sa de a afara macar 60 la suta din bugetarii acestia ineficienti si consumatori de bani de multi bani nu fac altceva decit sa ne umileasca de fiecare data ind esti nevoit sa apelezi la serviciile lor si o fac pe multi bani si fac asta de zeci de ani .

  • anonim says:

   Primaria nu are obligatia sa ofere locuri in crese pentru toti copiii din Timisoara. Are obligatia sa asigure locuri suficiente doar pentru invatamantul obligatoriu.

   • TMEUTM says:

    Anonimule, ai auzit de declin demografic? Stii ca natalitatea e tot in scadere? Daca nu ajuti, cum vrei sa ai copii, implicit forta de munca pe viitor? Cine sa faca crese, daca tin de primarie, multinationalele? Robu are in cap ineptii. Planuri reale 0. Se vede cata importanta a dat spitalului de copii si celui regional promis. Mai degraba schimba trotuarele bune. Intoarce-te pe FB si mai asculta o serenada marca Robu.

 15. Anonim says:

  De cand a pus mana primaria pe crese este dezastru . Cresa este o institutie de invatamant ce dracu cauta in subordinea primariei ? Pana acum 4 ani erau pe langa gradinite adica o chestiune logica . Primaria nu a fost capabila din 1990 incoace sa construiasca o cresa sau gradinita noua . Nici macar sa le igienizeze pe cele existente. In zona unde locuiesc ultracentral este o gradinita in extidere de peste 10 ani arata ca dupa bombardament spatiul respectiv .Nu vorbim de Ronat nuuuu de zona 0 a orasului . O mare mizerie Robu si administratia lui .

  • Ion says:

   Lasa ca a inchis scoli dotate, probabil pt mafia imobiliara, ce va plangeti de crese,ca si asta va pleca ca ceausescu

 16. DedeTM says:

  Fain, multumiti lui Robu pentru tratamentul asta VIP pe canicula, si sa-l votati tot pe el sau sa nici nu va duceti la vot, destepti ce sunteti!

 17. Alina says:

  Doamnele care au preluat dosarele s-au miscat foarte repede.Vorbiti numai tampenii aici.De ce sunteti ipocriti si spuneti ca se miscau incet?Daca erau doar 2 directoare la cateva sute de oameni, iar apoi 3, cum dumnezeu sa preia sute de dosare.De ce aruncati in directoare noroiul care ar trebui aruncat in domnul primar.Directoarele ca si putere sunt aproape infime comparativ cu Robu.Toti sunteti niste ipocriti care dramatizeaza totul asa cum se obișnuiește.

  • Aghiuta says:

   Vezi-ti ma de treaba! Observ ca duci lupte grave cu limba romana. Unde ai facut scoala la Ucecom?

  • TMEUTM says:

   Sa nu ne amintim cine e sefa la serviciu gradinite, cine a pus-o, cu cine e prietena in afara de Robu. Robu si prietenii lui, stiti voi care sunt aceia,similari cu Nasleu.
   In afara de a lua bani si probabil a avea aere de sefa, rezultatele managementului in forta si fara cap, se vede. Daca asta ar fi singura problema, ca s-au facut aceste cozi, ar fi bine. @Alina, la privat cu tine. Ar trebui schimbati toti functionarii de la stat. Sa mai vada si ei ce inseamna munca 8-9-10 ore, schimburi, salarii mici, mult de lucru si la birou, fara vacante lungi si dese etc. Atunci poate ne-ar respecta mai mult.

 18. Sirius says:

  Dosar plic si stampila conform cu originalul… Traiasca administratia liberala si iubitul conducator Nicolaeeeeee Ceeeeaaa…pardon Robu

 19. Eu says:

  Totuşi de ce trebuia să meargă cu tot cu cei mici? “În plină pandemie”, cum spunea un părinte revoltat. Ca să nu mai vorbim de caniculă, că sigur îi prinde ora 12 acolo pe mulţi din ei.

  • TMEUTM says:

   Sunt convins ca unii din ei nu aveau cu cine sa ii lase, uite si de aia s-a mers cu ei. Daca nu esti parinte, nu stii.

 20. Ion says:

  Lasa ca a inchis scoli dotate, probabil pt mafia imobiliara, ce va plangeti de crese,ca si asta va pleca ca ceausescu

 21. Sănătate

  Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți: 16 persoane cu COVID-19, vindecate la Spitalul Militar de Campanie Timișoara
  16 pacienți cu Covid-19 au fost externați după ce au fost tratați și s-au vindecat la Spitalul Militar de Campanie Timișoara, amplasat pe Stadionul CFR.

  Sănătate

  Timișul – în top 10 al infectărilor zilnice cu Covid-19. DSP: „Este un moment de cumpănă”
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmit că evoluția infectărilor plasează cel mai vestic județ al țării în primele județe la nivel național ca număr de noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

  Sănătate

  Noi doze de Remdesivir, medicamentul pentru pacienții cu Covid-19 aflați în stare critică, vor ajunge în România
  România va beneficia de o cantitate de 25.157 de flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19, transmite Ministerul Sănătății.

  Ştirile judeţului Timiş

  Zece firme vor să construiască Pasajul Solventul, pe 24 de milioane de euro
  O singură ofertă pentru construirea Pasajului Solventul: o asociere formată din zece firme. Niciuna nu este din Timișoara: liderul e din Italia, iar restul vin din Arad, Iași, Bacău, Galați și București. Licitația nu este gata încă, dar pasajul va fi ridicat în doi ani. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara nu primește prea curând autobuze electrice. Licitația începută în 2019 a fost anulată
  Vestea bună s-a transformat în veste rea! Pe străzile Timișoarei nu vor circula prea curând autobuze electrice, pentru că licitația lansată în urmă cu un an și jumătate de Ministerul Dezvoltării a fost anulată. Secretarul de stat Cătălin Iapă ne asigura încă din iunie că partea grea a trecut. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Apelul lui Simonis către cei din Pro România: O susținere a candidaților PSD ar genera mai multe șanse pentru toată lumea
  Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, face apel la cei din Pro România să retragă candidații la Primăria Timișoara și președinția Consiliului Județean Timiș și să meargă pe mâna celor aleși de social-democrați. 7

  Eveniment

  Zeci de amenzi date de jandarmi celor care pescuiau ilegal pe malurile râurilor din județul Timiș
  Acțiune a jandarmilor timișoreni de la Gruparea Mobilă, în acest weekend, în județul Timiș. Oamenii legii au verificat dacă cei ieșiți la pescuit respectă legislația în vigoare. Au sancționat zeci de persoane care pescuiau ilegal. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.