tion.ro Web analytics

Centrul intermodal de la Remetea Mare, un proiect de 18 milioane de euro ce se va finaliza în 2015

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Centrul intermodal se face la Remetea Mare, localitate de lângă Timişoara. Asta e clar. Deşi unii spuneau că Timişoara a pierdut această şansă, conducerea CJ Timiş s-a deplasat, recent, la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, unde s-a primit avizul pentru demararea investiţiei.
Scris de Valentin Rusu - Centrul intermodal se face la Remetea Mare, localitate de lângă Timişoara. Asta e clar. Deşi unii spuneau că Timişoara a pierdut această şansă, conducerea CJ Timiş s-a deplasat, recent, la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, unde s-a primit avizul pentru demararea investiţiei.

„S-a primit avizul de principiu şi oportunitate privind demararea investiţiei în judeţul Timiş. Este singurul centru intermodal care se va face la nivel de ţară, care şi din punct de vedere al studiului de oportunitate şi analizei cost-beneficiu se pretează a fi în judeţul Timiş. Astfel, prin Programul Operaţional post transport va fi finanţat un singur centru la nivel naţional – cel din judeţul Timiş”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Valoarea devizului general este de aproximativ 18 milioane de euro, din care finanţarea pe fonduri europene este de aproximativ 16 milioane de euro, iar diferenţa de 2 milioane de euro cofinanţare şi restul de cheltuieli neeligibile sunt susţinute de către CNCFR, prin calitatea de lider de proiect pe care o are în acest program operaţional.

„Din punct de vedere al consiliului judeţean, în urma încheierii contractului de asociere în participaţiune, în calitate de partener în acest proiect avem obligaţia de a rezolva situaţia terenului şi accesul din punct de vedere rutier. Din punct de vedere al accesului feroviar obligaţia revine liderului de proiect – CNCFR. Trebuie să cumpărăm aproximativ 30 de hectare la Remetea Mare. Proiectul obligatoriu trebuie să înceapă în acest an”, spune Dobra.

Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2015. La întâlnirea de la Ministerul Transporturilor cu conducerea CNCFR a participat delegaţia consiliului judeţean condusă de preşedintele Titu Bojin, vicepreşedintele Călin Dobra, directorul de la investiţii din consiliul judeţean Dorel Borlea şi directorul de la ADETIM, Sergiu Bălaşa, în prezenţa secretarului general din cadrul Ministerului Transporturilor şi în prezenţa directorului general de la CNCFR.

Ce este acest centru intermodal? O platformă unde are loc schimbul de mărfuri de pe mai multe căi de transport. Se va face o platformă betonată, se vor pune containere, se vor asigura logistica, infrastructura, utilităţile.

„În viziunea noastră, din punct de vedere al dezvoltării, este accesul de legătură către aeroport”, spune Dobra.

Reţeaua transeuropeană de transport pune accent pe transportul intermodal, care este văzut ca o soluţie de mobilitate sustenabilă, prietenoasă cu mediul. Politicile europene de transport promovează comodalitatea – combinarea mai multor moduri de transport într-un sigur lanţ logistic.

Articole pe aceeași temă:

Constructia centrului intermodal de la Remetea – gata de start. Zilele viitoare se cumpara terenul

Bojin anunta ca singurul centru intermodal ce se va construi anul acesta in Romania va fi la Remetea Mare

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Ştiri din Timiș

  Protocol anti-gunoaie la Timișoara. Primăria vrea un parteneriat cu Garda de Mediu și Poliția Locală

  Ştiri din Timiș

  Schimbă PET-ul cu biletul! Călătoriți gratis cu STPT în schimbul deșeurilor reciclabile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici