tion.ro Web analytics

Cea mai buna echipa de profesori din lume in domeniul automaticii lucreaza la Politehnica Timisoara

Cea mai buna echipa de profesori din lume in domeniul automaticii lucreaza la Politehnica Timisoara

<p>Cea mai buna echipa de profesori din lume in domeniul automaticii lucreaza la Politehnica Timisoara</p>
Unul dintre profesorii care activează în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu echipa sa, a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană. Echipa profesorului Radu-Emil Precup a obţinut această recunoaştere în cadrul unui clasament realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii din lume.
Scris de Marcel Hoster - Unul dintre profesorii care activează în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu echipa sa, a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană. Echipa profesorului Radu-Emil Precup a obţinut această recunoaştere în cadrul unui clasament realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii din lume.

Clasamentul realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii peer-reviewed din lume, a decis ca în domeniul automaticii, profesorul Radu-Emil Precup împreună cu echipa sa, reprezentând Universitatea Politehnica Timişoara, să fie clasaţi pe locul I în lume, devansând universităţi de prestigiu precum University of Ottawa, Beijing Jiaotong University sau Ecole Polytechnique Federale de Lausanne.

Echipa condusă de Radu-Emil Precup este formată următoarele cadre didactice: Stefan Preitl, Florin Drăgan, Mircea-Bogdan Rădac, Claudia-Adina Bojan-Dragoş, Daniel Iercan, Alexandra-Iulia Szedlak-Stînean, Radu-Codruţ David, Lucian-Ovidiu Fedorovici, Emil-Ioan Voişan şi Raul-Cristian Roman.

Echipa Universităţii Politehnica Timişoara a publicat în perioada 2010 -2014, 122 de articole în domeniul automaticii, ramura controllers, control şi tunning, iar acestea au fost citate în aproape 500 de lucrări din întreaga lume.

Radu-Emil Precup spune că rezultatul obţinut se datorează echipei cu care lucrează.

„Performanţele apreciate prin Scopus reprezintă certificarea faptului că echipa din care fac parte se străduieşte zi de zi să arate că în Universitatea Politehnica Timişoara se lucrează cu studenţii şi sunt obţinute rezultate de cercetare vizibile în domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei în diferite direcţii ale conducerii automate (clasice şi moderne) care includ sisteme de conducere inteligentă, data-driven control şi algoritmi de optimizare de inspiraţie biologică. Performanţele atinse de echipă atestă importanţa automaticii şi Universităţii Politehnica Timişoara în context local, regional şi mondial. Rezultatele obţinute ne încurajează să continuăm cercetările şi colaborările cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franţa, Anglia şi Brazilia”, a declarat Radu-Emil Precup.

Astfel, joi, 17 decembrie 2015, Universitatea Politehnica Timişoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelenţei în Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansată.

„Universitatea Politehnica Timişoara apreciază şi premiază munca extraordinară pe care o depun profesorii şi studenţii UPT. Încurajăm, prin tot ceea ce facem, oamenii care îşi doresc să obțină rezultate şi care aduc Universităţii Politehnica Timişoara renume internaţional”, a declarat, la rândul său, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Viorel-Aurel Şerban.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Explozie într-un bloc de garsoniere din Lugoj. O tânără a suferit arsuri pe brațe

  Capitala Culturala

  Ziua Copilului, sărbătorită și la Muzeul Național de Artă din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se poate circula din nou pe pista de biciclete care duce spre sârbi

  Ştiri din Timiș

  Inspectorii Primăriei Timișoara, în vizită la Casa Mühle. Ce au constatat

  România

  Reguli noi pentru RCA: constatarea amiabilă se va putea face și electronic

  Ştiri din Timiș

  Poliția Locală a descins în Piața Verde din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  „Șantiere curate”, un proiect de hotărâre propus de consilierii USR Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Miele Timișoara aniversează patru ani cu o creștere a vânzărilor. Espressoarele de cafea, tot mai căutate

  Ştiri din Timiș

  Weekend dedicat copiilor, la Iulius Town, cu Gașca Zurli, desene pe asfalt, facepainting și premii surpriză

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Zona Gării de Sud, verificată de polițiștii locali, jandarmi și cei de la salubrizare

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici