tion.ro Web analytics

Campanie pentru dotarea cu aparatura a sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii din Timisoara

Reactualizat la:
La Timişoara s-a lansat campania "Împreună putem da o șansă la viață!", pentru dotarea cu aparatură a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.
Scris de Adrian Panduru - La Timişoara s-a lansat campania "Împreună putem da o șansă la viață!", pentru dotarea cu aparatură a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Pe 1 iunie 2015, de Ziua Copilului, s-a lansat în Timișoara campania de strângere de fonduri pentru dotarea cu aparatură a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Campania lansată pe 1 iunie își propune să strângă fonduri pentru dotarea cu aparatură absolut necesară și prioritară pentru funcționarea secției de ATI Pediatrică: Injectomate, pupinel, infuzomate, paturi speciale de terapie intensivă.

Injectomatele sunt destinate administrării anumitor soluţii medicamentoase într-un volum şi ritm prestabilit. Din necesarul de 174 de injectomate există în dotare 26, fiind obligatorie achiziţia a cel puţin unui injectomat per pat de terapie, propunere de achiziţie actuală – 35. Pupinel – pentru menţinerea la cald a probei de sânge în vederea determinării compatibilităţii preparatelor de sânge respectiv încălzirea rapidă a acestor preparate; necesar – 2 , propunere de achiziţie actuală – 1. Infuzomate – aparate care vor permite administrarea în ritm constant a necesarului de lichide pe cale endovenoasă. Din necesarul de 48 sunt în dotare 13, propunere de achiziţie – minim 15. Paturi speciale de terapie intensivă: necesare – 29, existente – două. Propunere achiziţie – 10.

Campania este susținută de organizația non-profit “West HR Association” în colaborare cu Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, partener principal al proiectului.

Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Copiii care sunt tratați aici provin cu precădere din cele patru județe arondate (Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș). Un număr de 2.500 copii beneficiază anual de serviciile secției de ATI Pediatrie, dintre care 1.000 de pacienți chirurgicali și 1.500 pacienți medicali.

Astăzi, saloanele compartimentului Terapie Intensivă sunt insuficiente pentru numărul mare de pacienți – copii cu probleme grave, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii numărului de saloane.

Medicii de la Spitalul „Louis Țurcanu” secția Anestezie si Terapie Intensivă Pediatrică (ATIP) sprijină zilnic copiii încercând să le dea o șansă la viaţă. Câteodată e imposibil când nu ai cu ce! BRD îi va implica în campania de strângere de fonduri pe toți angajații din agențiile BRD din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, timp de o lună, pe toată durata acestui proiect dedicat copiilor.

În această perioadă, angajații băncii le vor povesti tuturor clienților care vor intra în agențiile BRD despre această acțiune comunitară și îi vor invita să se alăture și să doneze pentru dotarea Spitalului de Copii. Companiile locale, care sunt clienți BRD, vor fi consiliate de angajații băncii asupra beneficiilor fiscale prevăzute de legea sponsorizării și vor fi încurajate să direcționeze 20 % din impozitul pe profit pentru cauza spitalului.

Afișele campaniei vor fi expuse la loc vizibil în toate agențiile BRD din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, iar consilierii băncii vor oferi clienților flyere cu informații suplimentare.

„Misiunea noastră în comunitate este aceea de a susține proiectele care contribuie la dezvoltarea și progresul societății. Echipa noastră este o adevărată forță care poate genera schimbarea și binele în comunitate. Credem cu tărie că implicându-ne în această campanie vom construi împreună un viitor mai frumos pentru copiii noștri”, a declarat Nicola Carabenciov, Directorul Executiv al Grupului BRD Timișoara.

Donațiile se pot face în contul West HR Association, deschis la BRD: RO10 BRDE 360S V923 1153 3600 – cont în lei, dedicat exclusiv acestei campanii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Peste 10 persoane, rănite într-un atac armat, în Texas. Suspectul este în libertate

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Pescarii se plâng că tund singuri iarba de pe malul Begăi, ca să nu se umple de căpușe

  Ştiri din Timiș

  Drăgaica la Țarina lu' Petre din Giroc - ritualuri străvechi, yoga și ateliere

  Ştiri din Timiș

  Două variante pentru Colterm: credit sau insolvență. Replica lui Fritz pentru premierul Cîțu

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș vrea să cumpere servicii externe, juridice și IT, pentru instituțiile din subordine

  România

  Borcanul cu ficțiune - concurs pentru cei pasionați de cinematografie

  Ştiri din Timiș

  Numărul locurilor de muncă, tot în creștere. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Raul Olajos, contracandidatul lui Dominic Fritz la alegerile pentru șefia USRPLUS Timiș

  Sănătate

  Rata de infectare cu coronavirus în Timișoara – 0,11 la mie. O singură localitate din județ are peste 3

  Sănătate

  Coronavirus, 12 iunie: 127 de cazuri noi în România. În Timiș sunt 20 de bolnavi la ATI și patru cazuri noi

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici