tion.ro Web analytics

Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare

Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare

<p>Tion: Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare</p>
Firmele din Timiș și din regiunea sârbă Voivodina vor beneficia de susținere în derularea afacerilor bilaterale. Reprezentanții Camerei de Comerț Timiș și cei ai Camerei de Comerț din Voivodina au semnat joi la Timișoara un acord de colaborare.
Scris de Marcel Hoster - Firmele din Timiș și din regiunea sârbă Voivodina vor beneficia de susținere în derularea afacerilor bilaterale. Reprezentanții Camerei de Comerț Timiș și cei ai Camerei de Comerț din Voivodina au semnat joi la Timișoara un acord de colaborare.

Serbia este partenerul extern noncomunitar numărul 1 al județului Timiș, dar relațiile de afaceri cu această țară pot fi îmbunătățite în continuare. În acest sens, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Voivodina, din Serbia, au parafat joi la Timișoara un acord de colaborare. Cele două organizații vor depune eforturi pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre regiuni, a investițiilor și a comerțului.

„Prin încheierea acestui acord ne dorim o colaborare îndelungată între Voivodina și Camera de Comerț din Timiș. Este de interes ca aceste două regiuni să fie în strânsă legătură, ambele sunt în expansiune și dezvoltare. În acord se vor cuprinde toate domeniile în care există oportunități de colaborare, de asemenea deschidem oportunitățile pentru firmele românești și sârbești, dar și posibilitatea ca și capitalul sârb să fie investit în România, iar cel românesc să fie investit în Serbia. Este foarte importantă colaborarea regională, deoarece România și află în UE și experiența în ceea ce privește fondurile europene este de folos pentru noi. Vă garantez că nu o să fie o simplă formalitate acest protocol, o să se dezvolte și într-un plan de acțiuni pe viitor”, a declarat Boško Vučurević, președintele Camerei de Comerț și Industrie Voivodina.

„O să lucrăm, o să fim în relații bune și cu Camera de Comerț din Novi Sad (n.r. capitala regiunii Voivodina), dar și cu celelalte camere. De foarte mulți ani avem relații foarte bune cu Serbia, în anii trecuți am derulat 20 de proiecte în valoare de 20 de milioane de euro cu Serbia, unul dintre ele este Made in Banat, în care produse din România și Serbia au primit această marcă. Vă asigur că întâlnirea de astăzi nu este doar o formalitate, o strângere de mână și o fotografie, o semnare a unui acord, ci vom pleca de aici cu o agendă de lucru, un program, care o să ne permită ca în decursul acestui an și anul viitor să avem proiecte împreună”, a declarat și Florica Chiriță, directorul CCIAT.

Cele două Camere se vor sprijini reciproc în scopul dezvoltării afacerilor și a legăturilor dintre firmele din cele două regiuni, vor face schimb de informații și vor organiza misiuni economice în cele două țări pentru societățile membre. Valabilitatea noii înțelegeri parafate joi este de un an de zile și se prelungește anual în mod automat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Eveniment

  UPDATE. Cabluri de fibră optică abandonate pe pista de biciclete și pe șosea, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara crește numărul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

  Eveniment

  Zeci de percheziții într-un dosar pentru vaccinări false. Polițiștii au descins și în Timiș

  Mapamond

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

  Ştiri din Timiș

  Puțini profesori interesați de posturile de directori, în Timiș. Inspectorul general: „Avem o problemă în mediul rural”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici