tion.ro Web analytics

„Bătaie” la licitația pentru noul terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timișoara

De Erika Iszlai

„Bătaie” la licitația pentru noul terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timișoara

Mai multe firme s-au arătat interesate să se ocupe de contractul de proiectare și execuție a noului terminal destinat plecărilor externe. Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara are șase oferte la licitație. Terminalul va avea o suprafață de 12.000 mp. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 38 de milioane de euro.
Scris de Erika Iszlai - Mai multe firme s-au arătat interesate să se ocupe de contractul de proiectare și execuție a noului terminal destinat plecărilor externe. Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara are șase oferte la licitație. Terminalul va avea o suprafață de 12.000 mp. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 38 de milioane de euro.

„Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Aeroportului Internațional Timișoara – «Traian Vuia» continuă într-un ritm alert. Proiectele aflate în derulare vor schimba radical fața aeroportului timișorean pentru următorii 40 de ani”, spun cei de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

Joi, 11 noiembrie, s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor în vederea proiectării și execuției noului terminal destinat plecărilor externe. Sunt șase ofertanți în cadrul licitației deschise „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”. Sunt asocieri formate din mai multe firme.

Cei șase ofertanți:

 1. Asociere SC BOG’ART SRL+UTI CONSTRUCTION & FACILILY MANAGEMENT SRL
 2. Asociere SC CONCELEX SRL + SC METROUL + SC CONCELEX ENGINEERING S.R.L + CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL
 3. Asociere SC CONSTRUCTII ERBASU SRL + POPP&ASOCIATII srl PROFESIONAL TECH CONSTRUCT DESIGN
 4. Asociere SC ELDICLAU PREST SRL + SC HABAU SRL
 5. Asociere SC KESZ CONSTRUCȚII ROMANIA + DICO SI TIGANAS BIROU DE PROIECTARE + AEDIFICIUM PROJEKT TENTWICKLUNG SRL + SC IMSAT SERVICE CLUJ SA
 6. SC STRABAG SRL

Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor de construire este de 88.997.187 lei (fără TVA), adică 105,9 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 21,4 milioane de euro.

„Pasul următor este evaluarea ofertelor, procedură care se va realiza cu sprijinul unei societăți specializate în domeniul reglementat de OUG 1/2018, având rol consultativ de expert cooptat. Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor”, spun reprezentanții AIT.

Valoarea totală a proiectului este de 37.852.000 de euro (TVA inclus). Termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie, 2023. Sursele de finanțare sunt asigurate din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM 2014-2020, bugetul de stat și fonduri proprii.

Reabilitarea pistei de decolare/aterizare

„Cel puțin la fel de important pentru dezvoltarea aeroportului este și proiectul de modernizare și extindere a suprafeței de mișcare, care include reabilitarea capitală a pistei de decolare / aterizare și care va permite utilizarea acesteia de către aeronave de mare capacitate, cu anvergura maximă a aripilor de 65 metri (ex: Boeing 777, Airbus 330, etc.), cu o greutate de totală de 360 to și o încărcătură de până la 100 to. Totodată va fi înlocuit actualul sistem de balizaj, va fi extinsă platforma de parcare a aeronavelor, precum și căile de rulare. Costurile estimate ale proiectului se ridică la 50.000.000 € (TVA inclus)”, spun reprezentanții Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

Au fost demarate și procedurile preliminare pentru realizarea unui centru intermodal cargo, care va fi construit pe un teren cu suprafața de 34,85 ha. Reprezentanții AIT spun că „se dorește a fi operațional în trimestrul IV din 2023”. Centrul va avea în final 40.000 mp de hale, precum și între 50.000 – 160.000 mp de alte facilități.

editor Amalia Kui

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. TOO late, După ce l-au CĂPUSAT zeci de ani toate partidele says:

  Prin directorii mafioți, care au praduit bugetele de dezvoltare, facind averi pe spatele lor laolaltă cu gastile de firme de partid. Dacă s g ar face un audit ce s-a ales din sutele de milioane s-ar umple un etaj întreg la Popa Șapcă ani de zile doar cu ei.

 2. CristiTM says:

  Dacă va fi la fel de SEC ca și NOUL TERMINAL SOSIRI mai bine fără…zici ca l au proiectat lolec și bolec..

 3. Pablo says:

  La cotetul asta ii spuneti aeroport???
  E un fel de gara de nord (vai de mama ei) in randul aerogarilor!

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Eveniment

  UPDATE. Cabluri de fibră optică abandonate pe pista de biciclete și pe șosea, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara crește numărul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

  Eveniment

  Zeci de percheziții într-un dosar pentru vaccinări false. Polițiștii au descins și în Timiș

  Mapamond

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

  Ştiri din Timiș

  Puțini profesori interesați de posturile de directori, în Timiș. Inspectorul general: „Avem o problemă în mediul rural”

  Sănătate

  Aproape 50 de copii din categoria 5-11 ani s-au vaccinat anti-Covid în prima zi de deschidere a centrelor în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Chestionar pentru timișoreni. Despre regenerarea spațiilor urbane și formarea unor experți

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici