tion.ro Web analytics

Autostrada Lugoj - Deva are cele mai mari sanse sa ofere kilometri noi circulabili infrastructurii rutiere din Romania

Reactualizat la:

Autostrada Lugoj - Deva are cele mai mari sanse sa ofere kilometri noi circulabili infrastructurii rutiere din Romania

<p>Tion: Autostrada Lugoj - Deva are cele mai mari sanse sa ofere kilometri noi circulabili infrastructurii rutiere din Romania</p>
Reactualizat la:
Deşi finalizat din punct de vedere al construcţiei, tronsonul de autostradă dintre Traian Vuia şi Margina, de pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, a rămas tot nedeschis circulației. Chiar şi aşa, acest lot, plus lotul 3, au cele mai multe şanse să fie deschise circulaţiei în 2017.
Scris de Marcel Hoster - Deşi finalizat din punct de vedere al construcţiei, tronsonul de autostradă dintre Traian Vuia şi Margina, de pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, a rămas tot nedeschis circulației. Chiar şi aşa, acest lot, plus lotul 3, au cele mai multe şanse să fie deschise circulaţiei în 2017.

În ciuda promisiunilor oficiale de deschidere, cei 15 kilometri de autostradă gata între Traian Vuia şi Margina au rămas tot închişi circulaţiei rutiere. Mai mult, realizarea nodului rutier de la Margina duce la întârzierea traficului rutier de pe drumul naţional şi la apariţia de blocaje între Deva şi Lugoj. Motivându-se prin existenţa unor probleme legislative, porţiunea respectivă a rămas închisă, fiind numită de entuziaştii din domeniul infrastructurii „muzeu în aer liber”. Din păcate, perspectivele pentru acest lot sunt sumbre, aici au fost introduse ulterior în planul de construcţie o serie de tuneluri, numite ecoducte, care să permită circulaţia liberă a animalelor. Deşi Compania de Drumuri anunţa licitaţia pentru stabilirea constructorului acestor ecoducte pentru luna octombrie a anului trecut, ulterior pentru noiembrie şi încă o dată pentru decembrie, nici în acest moment o asemenea licitaţie nu a fost executată. În acest moment, progresul fizic al acestui lot a ajuns la 58%, dar va rămâne aici pentru mult timp. Din păcate…

Surprinzător, cel mai avansat lot dintre toate loturile de autostradă aflate în acest moment în lucru în toată ţara este cel cu numărul 3 din aceeaşi Lugoj – Deva. Aici, progresul fizic a ajuns la 70,15%. Cei 22 de kilometri ai lotului 3 au cele mai mari perspective de a fi deschişi circulaţiei rutiere în 2017. Din păcate, situaţia de pe lotul 2 face din nou puţin probabilă o traversare integrală a zonei, pe autostradă.

Rău nu stă nici lotul 4, aici progresul fizic a depăşit 48%, dar, din păcate, lucrările care decurgeau extrem de bine, au fost oprite din motive birocratice, mai precis lipsa unor autorizaţii de construcţie, care nu au fost eliberate nici acum, deşi existau promisiuni ferme că situaţia se va rezolva în decembrie 2016. Acest lot este singurul construit de o societate românească, cea care a realizat în timp record şi lotul 2 din Timioşoara – Lugoj, inaugurat cu şase luni înainte de termenul limită.

Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este în lungime de 28,6 km, construcţia fiind realizată de asocierea dintre Salini (Impregilo) şi Secol SpA. Valoarea licitată a lucrărilor este de 562 milioane de lei. Demararea investiţiei a avut loc în noiembrie 2013 şi trebuia finalizată în mai 2016, dar apariţia obligaţiei realizării unor tuneluri pe această porţiune a făcut imposibilă realizarea acestui obiectiv.

Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuţie a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.

Lucrările la tronsonul patru, în lungime de 22 de kilometri, sunt începute din 2013 şi ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului în curs. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Bărci din materiale reciclabile, în competiție pe Bega. Ultimele zile de înscrieri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. 147 de ani de la înființarea PNL. Moment festiv, la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici