tion.ro Web analytics

Artmark aduce Primavara lui Stefan Luchian la Timisoara, intr-o expozitie de milioane de euro

Ştefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman: sunt doar  trei dintre semnăturile celebre ce se vor regăsi în expoziţia-eveniment organizată în capitala Banatului de Artmark, cea mai importantă casă de licitaţii de artă din România. 50 de capodopere ale artei românești și europene vor putea fi  admirate vineri, 12 aprilie, între orele 10:00 - 21:00, în spațiul Hotelului Timișoara, Str. Mărășești nr.1-3.
Scris de S.P.D. - Ştefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman: sunt doar  trei dintre semnăturile celebre ce se vor regăsi în expoziţia-eveniment organizată în capitala Banatului de Artmark, cea mai importantă casă de licitaţii de artă din România. 50 de capodopere ale artei românești și europene vor putea fi  admirate vineri, 12 aprilie, între orele 10:00 - 21:00, în spațiul Hotelului Timișoara, Str. Mărășești nr.1-3.

Timișoara intră astfel în circuitul pieței de artă din România: Artmark invită iubitorii de artă, colecţionarii şi publicul larg, la cel mai important eveniment artistic al anului, Expoziţia de Artă Românească și Europeană, subliniază organizatorii evenimentului.

Expoziția prezintă în premieră  capodopere semnate de cei mai apreciați pictori români pe piața de artă: Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, Gheorghe Petrașcu, dar și Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Țuculescu ș.a.

„Cel mai valoros tablou expus la Timișoara este <<Primăvara (Două muze)>> al lui Ștefan Luchian, valoare estimativă 100.000 – 200.000  de euro, tablou despre care criticii afirmă că reprezintă portretul iubitei pictorului, Cecilia Vasilescu, și al mamei acesteia. Opera este plasată într-un context biografic interesant: între 1898 și 1899, Ștefan Luchian ajungea la Alexandria, unde, alături de pictorii Constantin Pascaly și Constantin Artachino, avea să lucreze la zugrăvirea bisericii-catedrală, la comanda dată de primarul Ștefan Vasilescu. Este bine cunoscută idila pe care Luchian o are cu fiica acestuia, Cecilia, idilă încheiată abrupt după doar o vară, în iunie 1899”, dezvăluie Artmark.

Operele prezentate în cadrul Expoziției de Artă Românească și Europeană Importantă urmează a fi licitate la București, în cadrul sesiunii  din 16-18 aprilie În cei cinci ani de existenţă, Artmark a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 10,7 milioane de euro în 2011 la  aprox. 14,6 milioane euro în 2012.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici