tion.ro Web analytics

Adio autostrada banateana in urmatorii ani: licitatia pentru noi tronsoane a fost din nou amanata!

Speranţa bănăţenilor de a merge în curând pe autostradă de la Timişoara până la Sibiu va putea deveni realitate doar în anii viitori. Termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea atribuirii tronsonului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj, dar şi a tronsoanelor 2, 3 şi 4 din Lugoj – Deva a fost din nou amânat, fiind extins până pe data de 20 august.
Scris de Marcel Hoster - Speranţa bănăţenilor de a merge în curând pe autostradă de la Timişoara până la Sibiu va putea deveni realitate doar în anii viitori. Termenul limită pentru depunerea dosarelor în vederea atribuirii tronsonului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj, dar şi a tronsoanelor 2, 3 şi 4 din Lugoj – Deva a fost din nou amânat, fiind extins până pe data de 20 august.

Compania Naţională  de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a năruit din nou speranţele bănăţenilor de a se vedea şoferi pe o autostradă, la ei acasă, pe o distanţă mai mare de 20 – 30 de kilometri. Dacă în urmă cu o săptămână se anunţa prelungirea termenului de depunere a dosarelor de la luna iunie la 10 iulie, din motive neprecizate, CNADNR a decis să prelungească acest termen cu încă 40 de zile, până pe 20 august!

Dacă ne gândim la realizarea efectivă a licitaţiei, la etapele pregătitoare, la cele de proiectare sau organizare de şantier, este clar pentru oricine că, cel puţin în acest an, nu se va pune nici măcar o basculă de balast pe tronsoanele de autostradă amintite. Bucata a doua din autostrada Timişoara – Lugoj, în lungime de 25,6 kilometri, dar şi tronsoanele 2, 3 şi 4 din Lugoj – Deva, în lungime totală de 72 de kilometri sunt singurele care nu erau contractate de Ministerul Transporturilor. Suma totală alocată pentru acestea depăşeşte un miliard de euro, mare parte din bani provenind din fonduri europene.

În noile condiţii, circulaţia se va putea desfăşura în acest an doar pe o mică porţiune din coridorul paneuropean IV. În acest moment sunt deschise circulaţiei doar centura în regim de autostradă a Aradului şi autostrada Arad – Timişoara (Giarmata). Pentru luna iulie este prognozată şi finalizarea lucrărilor la primul lot au autostrăzii Timişoara – Lugoj, care va face legătura dintre Arad şi drumul naţional care leagă Timişoara de municipiul Lugoj. Între Lugoj şi Deva se lucrează doar pe o mică porţiune de drum, pe lotul 1, acolo lucrările fiind destul de întârziate. De asemenea, se mai lucrează pe porţiunea dintre Nădlac şi Arad, dar şi dinspre Deva spre Sibiu, pe anumite loturi.

Licitatia pentru lotul doi din autostrada Timisoara – Lugoj, amanata o luna

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici