tion.ro Web analytics

Activitati in Parcul Copiilor Timisoara de Ziua Dunarii

Reactualizat la:
Elevii de la grădiniţele nr. 12, 14 şi 38 din Timişoara au fost invitaţi în Parcul Copiilor Timişoara în cadrul unor activităţi menite să promoveze Ziua Dunării. Activităţile educativ –culturale sunt promovate de Administraţia Bazinală de Apă Banat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara.
Scris de Delia S. Barbu - Elevii de la grădiniţele nr. 12, 14 şi 38 din Timişoara au fost invitaţi în Parcul Copiilor Timişoara în cadrul unor activităţi menite să promoveze Ziua Dunării. Activităţile educativ –culturale sunt promovate de Administraţia Bazinală de Apă Banat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara.

Administraţia Bazinală de Apă Banat  marchează Ziua Dunării la data 29 iunie. În acest an, sub motto-ul Fii activ pentru Dunăre!, în Parcul Copiilor Timişoara au loc mai multe activităţi pentru copii de la grădiniţele 12, 14 şi 68. Plimbare cu trenuleţul, concurs de desene pe asfalt, pictură pe ceramică, demonstraţie navomodelism şi o reprezentaţie interactivă a teatrului de păpuşi Merlin sunt activităţile zilei. 

„Ziua Dunării este pentru Administraţia Naţională Apele Române un prilej de a focaliza atenţia opiniei publice asupra necesităţii protejării apelor din bazinul Dunării şi de a reliefa îndatoririle şi responsabilităţile noastre, ale celor cu atribuţii în protejarea şi valorificarea resurselor de apă, cât şi de a cere implicarea şi suportul tuturor factorilor interesaţi, în general, şi a publicului larg, în special, pentru îndeplinirea obiectivelor  de mediu”, spune dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Dunărea este fluviul al cărui bazin este format din teritoriul sau părţi din teritoriul a 19 state europene, dintre care 14 cu suprafaţă mai mare de 2000 kmp, fiind “cel mai internaţional” bazin hidrografic din lume. Din acest punct de vedere cooperarea internaţională, bazinală şi bilaterală este deosebit de importantă, fiind o condiţie pentru dezvoltarea durabilă şi pentru protejarea şi conservarea ecosistemelor acvatice.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Eveniment

  VIDEO. Casă distrusă de flăcări, la Sânnicolau Mare

  Sănătate

  Peste 160 de oameni s-au vaccinat direct din mașină, într-o zi, la centrul Drive-Thru din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici