Medicii spitalului subliniază faptul că vaccinarea rămâne unul dintre cele mai sigure și eficiente instrumente de protecție împotriva bolilor infecțioase. Campania are scopul de a educa publicul despre importanța imunizării nu doar pentru sănătatea individuală, ci și pentru protejarea persoanelor vulnerabile, precum copiii și vârstnicii.
Vaccinurile pentru copii, incluse în Calendarul Național de Vaccinare, sunt administrate încă de la naștere, ultimul fiind recomandat la vârsta de 14 ani. Costul acestor vaccinuri este suportat de stat.
Conform Institutului Național de Sănătate Publică, Calendarul Național de Vaccinare conține următoarele tipuri de vaccinare:
Adulții care nu au fost vaccinați în copilărie sau care se află în grupuri de risc, precum vârstnicii, femeile gravide și persoanele cu imunitatea scăzută, beneficiază de vaccinuri specifice incluse în Programul Național de Vaccinare. Acestea includ vaccinuri pentru difterie, tetanos, gripă, hepatită B și altele.
Pe site-ul InfoVaccinare.ro se regăsesc vaccinurile administrate adulților care se află în Programul Național de Vaccinare:
• vaccin diftero-tetano-pertussis – la gravide
• vaccin gripal – la persoanele din grupele populaționale la risc, stabilite de Organizația Mondială a Sănătății, conform metodologiei
• vaccin hepatitic B cu AgHBs ADN recombinant (vaccin monovalent) de tip adult – la pacienții dializați nevaccinați
• vaccin rujeolic-rubeolic-urlian – cu tulpini vii atenuate ROR – la contacții din focar
• vaccin împotriva Covid-19 – la solicitare, la medicul de familie
• alte vaccinuri aprobate de Ministerul Sănătății și aplicabile în situații epidemiologice deosebite și/sau urgențe de sănătate publică de importanță internațională – la persoane cu susceptibilitate crescută, indiferent de antecedentele vaccinale sau de boală infecțioasă, imigranți, refugiați, azilanți
Trimite articolul
Xpoate lumea e reticenta la vaccin datorita efectelor adverse, nu? o musti o data, a doua oara suflii si in iaurt.