tion.ro Web analytics

Restaurante deschise, mască obligatorie, teste de salivă în școli. Ultima decizie CNSU

De Dan Oancia
Reactualizat la:

Restaurante deschise, mască obligatorie, teste de salivă în școli. Ultima decizie CNSU

Reactualizat la:
O nouă Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată joi seară, 30 septembrie. Conform acesteia, în școli vor fi utilizate teste antigen non-invazive efectuate prin proba de salivă, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Mai mult, persoanele vaccinate vor avea voie în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, până la capacitatea de 50%, dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală.
Scris de Dan Oancia - O nouă Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată joi seară, 30 septembrie. Conform acesteia, în școli vor fi utilizate teste antigen non-invazive efectuate prin proba de salivă, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Mai mult, persoanele vaccinate vor avea voie în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, până la capacitatea de 50%, dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 76 prin care se propune:

 • abilitarea ME și MS pentru modificarea Ordinului comun nr 5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată.
 • utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori.
 • majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare.
 • modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.
 • obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne, în toate spațiile publice închise sau deschise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.
 • exceptarea persoanelor de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei pentru persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.
 • permiterea, doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

În documentul citat se menționează că măsurile din prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Hotărârea o puteți vedea AICI.

editor Dan Oancia

53 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cornel says:

  Este un lucru bun ca scolile raman deschise. Putin va creste rata de inbolnaviri din cauza asta, dar nu mult. Si nici nu prea conteaza, ca in general boala acum ii lichideaza pe aia redusi de genul sosoci. Nu-i nici o paguba, din contra. Numai la facultati vad ca sunt mai cacanari, ca nu prea vor profesorii de acolo sa mai faca scoala. Autonomie cica, si tin facultatile inchise. Ar trebui sa nu mai primeasca bani de la stat pentru nimic. Sa primeasca doar facultatile la care cu adevarat se face scoala, nu online.

  • Soc says:

   Ba, din contra. Orice deces datorat gestiunii proaste a crizei COVID este o paguba, indiferent daca-i “sosoc” sau nu.

  • Diana says:

   Din 15 focare in Timis, 10 dintre ele sunt scoli, gradinite, crese, spitalul de copii. Tu ai copii?! Ce legatura are invatatul cu mersul la scoala, americanii sunt asa de prosti din 1970 de cand au promovat modern homeschool, nu?!

 2. cornel says:

  Scapi daca ai anticorpi. Aia se obtin trecand prin boala fara sa mori, sau vaccinare. Deocamdata decesele de Covid din Romania sunt de 3,5 ori mai multe decat media UE. Oare nu datorita faptului ca avem cea mai mica rata de vaccinare? Partea buna este ca inteligenta /cap de locuitor va creste avand in vedere ca se curata cu prioritate sosocii, adica redusii. Solutia de a scapa exista, trebuie doar acceptata. (ca si mantuirea-este gratis, dar nu toti o solicita).

  • timisoreanu says:

   As avea ceva rezerve cu curatarea preferentiala a sosocilor, ca mai exista aspectul inaccesibilitatii vaccinului in rural chiar daca o gramada de vulnerabili de pe-acolo si l-ar fi dorit. Apoi, diversitatea genetica a populatiei se protejeaza pastrand printre noi chiar si sosocii, deci mai usor cu eugenismul nazist pe scari (draga USR-AUR era sa zic, ca astea cu cresterea inteligentei par a fi comentarii venite din zona aia a USR care nu s-a sfiit anii trecuti sa foloseasca expresia nazista “ciuma rosie”).

  • Idiocracy says:

   Ușor cinic, as remarca doar că vaccinul scos pe repede înainte nu poate fi promovat la toate categoriile de vârstă. Vezi că in state FDA are ceva îndoieli legat de pozele 3-4…..

 3. Baluba says:

  De ce poza e dintr’o biblioteca unde se vorbeste si olandeza? “Sa citesti insamna sa visezi cu ochii deschisi” scrie pe panoul de la intrare.

 4. Jos cu pisati din PNL+UDMR says:

  Sambata la protest sa dam jos guvernul mafiot PNL+UDMR a lui Johannis!!!!

 5. PNL trebuie sa devina istorie ca și nazismul says:

  PNL un partid de cacat cu dejecti si un puscareas ajuns idolul presedinte la PNL .

  • meghi says:

   O fi PNL un partid de cacat, dupa parerea ta, dar, putina scoala nu ti-ar strica…puscareas se scrie PUSCARIAS…doar spun.

 6. tony says:

  Era si timpul! Antivaccinistii si-au facut destul de cap, iresponsabilitatea de care dau dovada are consecinte grave pentru societate, economie, invatamant. Timisoara trebuie sa fie lider in vaccinare si sa se alinieze marilor orase din VEST cat mai curand!

  • Gigi says:

   Eu zic ca la romani efectul va fi exact invers si mamaliga va exploda. Nu poti sa faci 70% din populatie iresponsabila.

   • timisoreanu says:

    Nu sunteti 70%, vaccinarea continua si abia la sfarsitul pandemiei o sa va vedeti numarul adevarat de minoritari isterici.

 7. Costi says:

  1.Cine pune la dispoziția școlilor testele non invazive și când?
  2.Cine îi va testa pe copii?
  3.Daca e o propunere atunci nu e o obligație.
  4.Cate cazuri trebuie sa fie in clasa/școală pt a se intra in online?

  • Gogu says:

   1.Cine pune la dispoziția școlilor testele non invazive și când?
   R: Deocamdata nimeni. De abia de azi s-au apucat sa caute modele de teste folosite in alte state UE; apoi trebuie contactati furnzori, trebuiesc licitatii… Le vom avea peste cateva saptamini bune (sau poate luni bune?), in niciun caz de saptamina viitoare…

   2.Cine îi va testa pe copii?
   R: ca sa testezi sute de copii, de doua ori pe saptamina, iti trebuie cu siguranta mai mult de 1 doctor si 1 asistenta (asta daca ii ai si pe aia). Care 8h pe zi numai asta sa faca… Deci, rapuns: nimeni.

   3.Daca e o propunere atunci nu e o obligație.
   R: Aici e simplu. CNSU a propus, pepunerea devine obligatie dupa sedinta de azi de guvern, cand se va da o OUG sau HG…

   4.Cate cazuri trebuie sa fie in clasa/școală pt a se intra in online?
   R: nu este foarte clar; momentan, daca exista un caz de covid confirmat de DSP, atunci intra clasa in online. Dar aici sunt mai multe probleme: parintii nu anunta ca au copii blnavi, sau au copii cu simtome usoare care merg in continuare la scoala. De asemenea, DSP-urile din marile orase sunt deja depasite de numarul de cazuri. Dupa ce criterii intra o scoala intreaga in online, nu scrie niciunde.

   • Parerea mea says:

    Observații pertinente. Doar ca big Pharma si-au setat liniile de producție pentru vaccinuri si măști. E nevoie de timp să treacă la producție masivă de teste rapide. Probabil că acolo vom fi la anu’/anii viitori

 8. Un Tractorist says:

  Este criminal sa conditionezi participarea la evenimente de stautsul vaccinarii, fara testare. Cei vaccinati pot transmite boala intre ei si ulterior comunitatii. Asta ca sa nu mai vorbim despre incalcarea grava si nejustificata a drepturilor si libertatilor noastre.

  Parerea mea este ca in cazul incidentei moderate a COVID ar trebui testati la intrare cu teste rapide toti clientii restaurantelor, cinematografelor, salilor de fitenss, jocuri, participantii la evenimente. Astfel se va asigura in cazul persoanelor infectate asimptomatice ca cantitatea de virus din secretii si implicit din aerul expirat este mica si sansele de a-i infecta pe cei din jur sunt la randul lor reduse.
  In cazul incinentei mari a COVID, ar trebui inchise pentru public cinematografele, restaurantele, salile de jocuri, fitenss, spectacol si oricare altele asemenea neesentiale.
  In toate cazurile ar trebui extins programul cu publicul al operatorilor economici pentru a nu crea aglomeratie.
  Pentru cei nevaccinati ar trebui emise RECOMANDARI sa se vaccineze si, pana ce vor dezvolta protectia, sa poarte echipament de protectie, precum mastile KN95(minim), FFP2(raport bun pret/protectie) sau FFP3(ideal) in spoatiile publice.

  • Idiocracy says:

   Observații pertinente. Doar ca big Pharma si-au setat liniile de producție pentru vaccinuri si măști. E nevoie de timp să treacă la producție masivă de teste rapide. Probabil că acolo vom fi la anu’/anii viitori.

 9. Cineva says:

  Daca vreti un razboi civil, continuati cu lucruri de acest gen.

 10. Mike says:

  Mai mult, persoanele vaccinate vor avea voie în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, până la capacitatea de 50%, dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală.

  Speak romanian?

 11. Dan says:

  Foarte bune masuri. Bravo.

  • Diana says:

   Care sunt acele masuri foarte bune? Ai copii? Eu am si tremur pentru ei in fiecare zi. Am fost bolnavi toata familia si e cumplit, ne-am vaccinat, riscul de infectare exista in continuare. Se uita cineva pe statisticile acelea care arata incidenta imbolnavirilor si a deceselor in randul copiilor? Care sunt masurile ale bune?! Stii ca 90 % dintre parinti s-au opus testarii copiilor in scoala? si ce daca eu si inca vreo cativa am fi de acord?! Cand si cu ce resurse se vor testa copiii?!

 12. Savu Cristea Iuliu says:

  Dar de ce sălile de fitness nu se redeschid ptr vaccinați?
  Care e scopul vaccinării?

 13. Valeriu says:

  Deja devine amuzanta plandemia asta. Pe langa faptul ca nu am vazut nicio explicatie logica (si mai ales oficiala) referitoare la absenta valului 4 in lunile iunie – august+ lunile anterioare (cand s-a umblat enorm in toate locurile in care puteai sa te deplasezi + in afara tariii si lumea a interactionat, fizic, la greu), jocul nebun cu statisticile si cifrele, [(apropo, stiti ca ieri, pe langa cele 12.000 de cazuri de infectare, 8000 si de persoane au fost declarate vindecate [miram-as toate persoanele vaccinate, dar fiindca nu ne spun autoritatile, e posibil sa nu fie un nr. mic de “neimunizati” vindecati)], jocul nebun cu ratele de infectare, care modifica populatia unei localitati / unui judet cu zeci de mii de persoane la un anumit interval de timp (faceti calculele, zau!), acum, in fiecare zi vad ca se da o alta hotarare in care se permit anumite activitati sau se restrictioneaza in tot felul de modalitati!

  Sa inteleg ca nu mai sunt valabile testele de depistare a virusului intrucat au fost eliminate de la a-ti permite sa mergi la tot felul de activitati/locuri? Ofera rezultat neconcludent (ca pana acum)?

  (Pentru sustinatorii vehementi ai inocularii vaccinurilor): ce faceti cu persoanele care,conform prospectului, nu pot sa isi administreze vaccinul, oricare dintre ele?
  In prospect scrie ca daca esti alergic la o substanta ce constituie ingredient al vaccinului, nu se administreaza vaccinul la acea persoana.
  Si atunci, o excluzi pe acea persoana de la viata sociala doar pentru ca nu are o ,,eticheta” pe ea (mai ales ca nu ti se mai permite prezentarea unui test!)?

  Dar nu (mai) e voie sa iti pui astfel de intrebari, nu?

  • Vlad says:

   Nu, Valeriu. Nu mai ai voie sa pui intrebari, sa te indoiesti de semidoctii de la conducere, de presupusii specialisti a caror nume nu le cuoastem, de cifrele din pix, de contractele date fara licitatie pentru ca suntem de 2 ani intr-o stare de alerta dubioasa, de numirile de la partid (toate partidele). Orice indoiala ai sau daca ceri lamuriri de la autoritati inseamna ca esti analfabet functional si o sa ajungi la ATI. Poate primesti si o stea in piept. Uita-te ce commenturi au dezaxatii astia de neocomunisti

  • just_me says:

   Si ca sa continui comentariul tau foarte pertinent:
   – la anumite evenimente au voie doar vaccinatii si cei trecuti prin boala cu mentiunea ca trebuie sa stea distantati si cu masca pe botic.
   – numarul de vindecati nu se mai trambiteaza pe toate canalele. In vara, pe unul din site-urile care tinea aceasta evidenta, numarul de cazuri active era cu minus.
   – la evenimente nu mai ai voie cu test pentru ca poti ajunge la ATI (conform pandemianului sef Catu). Totusi copiii vor merge la scoala pe baza de test.

  • tibi says:

   este doar o provocare, o instigare. altceva se urmareste

 14. Caius says:

  Un pas in direactia corecta, dar tot nu e destul.
  Trebuie desemnate cartiere / blocuri exclusive de vaccinati. nu e normnal sa stea pe langa noi…deja a trecut prea mult, au avut prea multe sanse trebuie trasa o linie clara.
  Mi-am saturat deja de ranjetele lor de analfabeti si sa-i vad cum stau buluc fara masca pe banca in fata blocului si infecteaza tot in jurul lor

  • Bogdan says:

   @Spitalul de nebuni, l-ati scapat pe asta

  • Lore says:

   De vaccinat te-ai vaccinat, dar un control la psihiatrie ar fi mai util in cazul tau. Daca te uiti pe site-ul oficial RoVaccinare o sa vezi ce stiu toti ceilalti, visrusul scade transmiterea viruslui (NU o opreste). Cu cat o scade? nimeni nu stie. Deci…

  • XoL says:

   Cu siguranta doar vaccinatii poarta vina valorilor curente.
   Ne-o dovedesc tarile cu un mare procent de vaccinati. Norvegia, de exemplu, a eliminat orice masuri, doar pentru a scapa de nevaccinati 😉 Circula chiar si zvonul ca cei vaccinati sunt rugati sa tuseasca puternic atunci cand trec pe langa un grup de potential nevaccinati 😀

  • sicman says:

   :)))), da da, si io zic sa se faca ghetouri speciale pt necredinciosi si sa se coboare lichelele astea din drepturi, inlcusliv libertate, sa se faca un zid, ca si in Berlin. OMG, ce dereglati psihic pe lumea asta. dute ma si ia un xanax

 15. Aperol Spritz says:

  Iarna asta o sa fie very funny… Bafta vaccinatiolor

 16. nu va dați acordul says:

  Nu vă dați acordul pentru tratarea în școli și ei nu pot testa copiii. Dacă vă dați acordul pentru acest act medical veți sta închiși în case mult și bine deoarece se știe că testele dau valori fals pozitive deci carantină scrie pe noi toți.
  Și nu vă vaccinați că depopularea este inițiată și se fac presiuni enorme asupra guvernului ca acesta să diminueze populația țării cât mai mult posibil.

  • Bella says:

   Ai dreptate, eu zic sa reinstaureze lagarele de concentrare, sau ca sa ne adaptam la tara noastra, sa ii trimita pe toti in Baragan ca si asa vine iarna. Daca nu ii omoara covidul, ii omoara frigul. Sau si mai bine sa ii spanzuram in Piata Victoriei. Acum 30 ani luptam pentru libertate. Acum ne invrajbeste un rahat de virus si aplaudam frenetic restrictiile si ne dorim cat mai multe. Traiasca neomarxismul!

  • Yycre cuceapa says:

   Datorita felului in care functioneaza, testele nu pot iesi fals pozitive. Documenteaza-te.
   Daca insa cantitatea de virus este sub limita de detectie, pot iesi fals negative. Pe termen scurt (cateva ore – o zi) rezultatul este foarte util intrucat spune ca chiar daca pacientul ar fi pozitiv nu este inca si foarte contagios.

  • XXL says:

   Desigur. Romania-i suprapopulata, ne calcam in picioare, de-a dreptul. Ca sa iesi in strada trebuie sa astepti un loc in sirul de oameni.

 17. Cetatean says:

  Numai in tara asta se da o hotarare in care se propune.. Pai ori e hotarare, ori e propunere.. In ritmul acesta, pana deseara hotaram sa propunem eliminarea tuturor restrictiilor indiferent de rata de incidenta.

 18. Flocin Partu says:

  CNSU va fi spânzurat de primul stâlp.

 19. Corporatist cu competente in medicina, justitie, fizica atomica says:

  Am incredere in autoritati si in general in orice guvern si specialist pnl&usr atat timp cat nu inchid cafenelele de unde imi cumpar cafea cu lapte de soia si unde pot parca si incarca trotineta

 20. question says:

  Da dupa deschiderea discotecilor, restaurantelor si cluburilor pentru cei vaccinati sau cei drecuti prin boala va creste la fel de constant numarul imbolnavirilor va raspunde careva prin demisie sau penal pentru ingradirea libertatii oamenilor?

 21. AntiX says:

  Traducerea acestor anti-masuri: lumea este rugata sa stea in casa atunci cand, oricum, stau in casa.
  Adica nu exista niciun fel de masuri/restrictii. Logica este simpla: la un moment dat se atinge un nivel maxim, dupa care va incepe si scaderea. Vom sti cand se intampla aceasta, pentru ca politicienii se vor lauda cu succesul campaniei.

 22. Unu says:

  Te rog frumos sa schimbi dealer-ul ….aaa si canalul TV . Multumesc

 23. M says:

  Eu inteleg de aici ca virusului nu ii place la scoala.Desi salile de clasa sunt spatii inchise,e singurul loc unde poti sta fara sa fi fost imunizat(vaccin sau boala).Parca imi vine sa imi deschid un restaurant acolo…

 24. Un contribuabil says:

  Foarte bune și firești măsuri !!! Iar cei care sunt surprinși ca nu le respecta, amenda maxima, adică 2500 RON/cap de vita furajeră. Iar părinții care nu accepta pentru copii nici măcar aceasta testare minima, își asuma ca proprii copii sa nu fie acceptați in școala și sa facă școala online. E maxim de imbecilitate sa nu accepți nici măcar varianta testării gratuite in acest format. Nu accepți tastarea, pleci acasă și intri in online.

 25. Alex Egri says:

  Eu zic ca sunt normale aceste restrictii, ca poate asa se mai vaccineaza si cei nehotarati, ca cei care sunt impotriva nu o vor face.
  Oricum eu incerc sa aduc cateva argumente, poate macar 1 persoana se hotarasdupa ce citeste
  Ieri in Germania 11.000 de cazuri la 84 Milioane locuitori – 64% vaccinati
  Franta 5.200 de cazuri la 65,5 Milioane locuitori – 66% vaccinati
  Danemarca 427 cazuri la 5.8 Milioane locuitori – 75% vaccinati
  Romania 12.000 de cazuri la 19 Milioane locuitori – 28% vaccinati.
  Facand comparatie intre aceste numere mie unul imi este destul de clar ca daca suntem cat mai multi vaccinati cu atat mai putine cazuri vor fi.
  Cine vrea sa inteleaga, intelege, cine nu, sanatate buna!

  • Ion says:

   Ms pt perspectiva. Știi cumva și care e rata mortalității de covid în aceste tari? Mi se pare relevant și asta, nu doar criteriul prezentat.

 26. timisorean1 says:

  Legat de “masca obligatorie”, daca ne uitam la declaratia guvernului de joi vedem la articolul 5 ca ” se propune ca masca sa fie purtata peste tot……” Decizia finala a fost lasata autoritatilor locale. In Timisoara nu a fost instituita.. Daca intram pe site-ul primariei vedem asta.

 27. timisorean1 says:

  Atentie, nu e nici masca obligatorie peste tot si nici nu stiu ce teste in scoala! Daca va uitati pe hotararea guwernului o sa vedeti ca exprimarea este”se propune”! Legat de masca decid autoritatile locale(in Timisoara nu a fost instituita, inca), iar cu teste de saliva in scoala, nu e clar nimic. Min. invatamantului si apoi fiecare scoala in parte va decide. Cititi ce scrie acolo.

 28. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ din 29 noiembrie - 5 decembrie

  Ştiri din Timiș

  FOTO. REMIX ID: Tradițiile din Banat sunt recuperate și „remixate în cheie modernă”

  Ştiri din Timiș

  Primăria dă 23.000 de euro pe un Ghid tehnic de amenajare domeniu public și catalog de mobilier urban

  Ştiri din Timiș

  Cea mai mare rată de infectare din Timiș e la Pișchia. Incidența în Timișoara, la 3,03 la mie

  Sănătate

  Coronavirus, 28 noiembrie: 1.377 de cazuri în România, sub 100 în Timiș

  Sănătate

  Peste 2.000 de vaccinuri administrate în ultimele 24 de ore, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul Bozankaya, motiv de scandal la Primăria Timișoara. Viceprimarul Ruben Lațcău îl atacă pe Culiță Chiș

  Ştiri din Timiș

  Casieriile Aquatim, închise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Un singur club sportiv din Timiș a primit bani pe apelul 2 de proiecte sportive

  Ştiri din Timiș

  Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României, la Spitalul Militar din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici