tion.ro Web analytics

Prima noapte fără căldură și apă caldă în spitalele din Timișoara: pături suplimentare și saci de dormit pentru bolnavi

De Oana Bocănici

Prima noapte fără căldură și apă caldă în spitalele din Timișoara: pături suplimentare și saci de dormit pentru bolnavi

A fost prima noapte în care spitalele din Timișoara au funcționat fără căldură și apă caldă. Șapte unități sanitare sunt afectate de întreruperea gazului la Colterm, iar managerii de spitale achiziționează pături și saci de dormit. Temperaturile au scăzut chiar și până la 17 grade Celsius.
Scris de Oana Bocănici - A fost prima noapte în care spitalele din Timișoara au funcționat fără căldură și apă caldă. Șapte unități sanitare sunt afectate de întreruperea gazului la Colterm, iar managerii de spitale achiziționează pături și saci de dormit. Temperaturile au scăzut chiar și până la 17 grade Celsius.

Vă reamintim, managerii spitalelor din Timișoara au făcut un apel public către toți furnizorii și producătorii de gaz din țară după oprirea căldurii la Timișoara. Doar Spitalul „Victor Babeș”, un corp al spitalului CFR, Clinica de Dermatovenerologie a Spitalului Municipal și Maternitatea Odobescu au centrale proprii. În rest, Spitalul Municipal, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul CFR de pe strada Gării, Maternitatea Bega și Spitalul Militar depind de căldura de la oraș.

Spitalul Județean a fost ajutat de către Consiliul Județean pentru achiziționarea unei centrale proprii. CJ Timiș va aloca 750.000 de lei prin rectificare bugetară în plenul de miercuri pentru amenajarea unei centrale proprii la Spitalul Județean Timișoara. Între timp, bolnavii au primit pături peste noapte, cei de la ATI pături electrice și s-a pornit aerul condiționat cald.

„Am reușit să împărțim pături de dimineață și să pornim instalațiile de căldură. Când am verificat caloriferele erau destul de calde. Am trecut cu bine peste noapte, fiind clădire mare nu s-a răcit așa de repede și s-a menținut căldura. Avem lenjeria de iarnă, nu mai cumpărăm nici pături, nici saci de dormit și avem instalația de climatizare”, ne-a declarat Raul Pătrașcu, manager al spitalului Județean.

În schimb, Spitalul Municipal are 14 locații în Timișoara, majoritatea clădiri vechi unde nu se pot instala aparate de încălzire. Au fost și 17 grade în saloane la pacienții Covid.

„Spitalul Municipal are 14 locații, unele sunt clădiri revendicate care au instalații electrice vechi unde nu pot folosi climatizarea aparatelor. Probleme au fost la Cardiologie Ascar unde avem 17 grade, Oncologie medicală, iarăși o clădire veche care nu suport alți consumatori – acolo am avut 16 grade. Ca măsuri în locațiile în care a permis au fost pornite aparat electrice, iar pentru bolnavi s-au suplimentat numărul de păduri. Maternitatea Odobescu a intrat în funcțiune centrala proprie, la Oftalmologie din nou este clădire revendicată și veche și am avut 17 grade. Clinicile Noi au avut e peste 20 de grade și nu a fost nevoie de climatizare. În Complex Daliei avem 20-22 de grade pentru că are instalație proprie. Apă caldă nu este nicăieri unde sunt probleme de la Colterm. Așteptăm soluții sperăm că situație se reglementează și factorii de decizie vor face tot posibilul pentru pacienți. Sistemul electric nu ne susține în clădirile istorice și vechi, altfel puneam aeroterme”, spune Ramona Gâdea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal din Timișoara.

La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” se achiziționează pături și saci de dormit, iar cei mai mulți dintre copii au fost externați, unde situația a permis. O mare problemă este apa caldă, mai ales pe secțiile Covid, unde medicii au nevoie să se spele după intervenții.

„Asta facem acum, cumpărăm saci de dormit și pături și externăm cazurile care pot fi și externate, iar în rest căutăm soluții. Am dat după anunțul managerial de ieri de la Colterm drumul la clime pe cald pe holuri și saloane. Nu s-a făcut foarte frig momentan, dar se va face. Apa caldă este problema cea mai grea în spitale, mai ales în situația Covid. Noi nu avem nici centrală proprie nici bazin pentru încălzirea apei calde”, ne-a declarat Mihai Gafencu, managerul Spitalului de Copii din Timișoara.

Probleme și la Maternitatea Bega

Problema cea mai mare pentru gravide și nou-născuți este asigurarea apei calde, așa cum spune Marius Craina, managerul Maternității Bega.

„Probleme nu au fost chiar atâta de grave, pentru că fiind totuși prima noapte după, temperatura în spital este cât de cât acceptabilă. Nimeni nu ne poate măcar da estimativ o perioadă de întrerupere a căldurii, ne aprovizionăm cu pături, cu saci de dormit, verificăm și pornim toate aparatele de aer condiționat pe care le găsim disponibile. Vrem totuși să găsim o modalitate de a avea apă caldă în spital, trebuie să ne gândim și la igiena pacientelor și a nou-născuților. Avem varianta încălzitoarelor, aparatelor instant în două-trei patru locuri. Dar stau în regim de urgență la 2-3 saloane să montăm repede câte un boiler electric. Noi avem la ora actuală internate paciente Covid, unde procedura de protecție prevede obligatoriu ca la dezechipare tot personalul să facă duș. Norocul este că acolo avem montat un boiler, dar vizavi de ATI, vizavi de nou-născuți nu avem altă posibilitate decât una din astea două. Am trimis adresă către DSP în ce măsură putem monta repede niște aparate instant. Măcar până mâine seară să putem monta măcar 2-3 boilere și instante”, spune Marius Craina, managerul Maternității Bega.

Și Spitalul Militar din Timișoara și CFR au alimentare de la Colterm. Și aici se iau măsuri prin suplimentarea păturilor și instalațiilor electrice de încălzire, însă problema rămâne și aici apa caldă. Managerii spun că este o chestiune de moment până se va răci în saloane, iar lipa apei calde este deja un minus sanitar.

„Avem aceeași situație pe care o au și colegii. Nu avem agent termic pe str. Gării unde este pavilionul pe Covid, în schimb pe pavilionul de pe Vladimirescu este centrală proprie pentru pacienții, având acolo și pe cei cu neoplazie. Noi am suplimentat cu pături și avem boilere care asigură apă caldă, ceea ce este un avantaj față de celelalte spitale. Absența apei calde reprezintă, așa cum s-a și spus, întrerupt autorizației sanitare. În schimb pe partea Covid am avut o mână divină, pentru că concentratoarele de oxigen în lucrul lor mecanic emană căldură. Am început demersuri pentru montare unei centrale și transmitem solicitări către autoritățile locale. Din oră în oră mi se transmite temperatura din saloane, holuri și băi și a fost peste 24 de grade. Este o situație dinamică pe care o rezolvăm cu autoritățile”, spune Stela Iurciuc, manager al Spitalului CFR.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

CJ Timiș dă bani pentru o centrală proprie la Spitalul Județean, după oprirea gazului. Pături și aer condiționat, soluții de moment

Managerii spitalelor din Timișoara, apel către furnizorii de gaz din țară: „Tăierea gazului va duce la dramatism”

54 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Robert says:

  Ce ne spuneau guvernantii dupa 1990 : privatizarea este solutia ca poporului sa-i fie mai bine. Au privatizat compania nationala de gaze si acum poporul sta in frig. Multumim din inima partidului si ilustrilor conducatori.

  • Anonymous Coward says:

   N-are treaba cu privatizarea. Are treaba cu faptul ca pe de-o parte Colterm avea la sfarsitul mandatului lu’ Robu datorii mai mari decat tot bugetul orasului pe-un an intreg, si pe de alta parte, fata de iarna trecuta pretul gazului, la nivel de Europa, nu de Romania, pretul gazului acuma e de sase ori mai mare ca-n iarna trecuta. Cresterea aia a pretului se intampla indiferent ca Romgaz era in continuare de stat sau nu.

   Fritz a reusit sa aduca Colterm cu platile la zi, din iarna trecuta pana acuma, da’ din cauza datoriilor mari restante, mai ales in conditiile in care gazul s-a scumpit cat s-a scumpit, furnizorii nu mai vor sa dea nici de pe-o zi pe alta, cata vreme nu-si incaseaza facturile restante. Primaria n-are nici macar cum sustine platile de zi cu zi, pe termen mai lung, la actualele preturi, necum sa mai plateasca si din urma.

   Si mai e o magarie. In toata tara, unde-au fost probleme similare, s-au gasit bani din alte parti, din fondul de rezerva, de la consiliul judetean, diverse, pentru a acoperi gaura pana se ia o decizie la nivel guvernamental. Doar pentru Timisoara fondul de rezerva sau banii consiliului judetean nu-s disponibili. O fi avand ceva de-a face cu captul ca toate partidele politice vechi se tem de USR ca dracu’ de tamaie?

   • Mr says:

    Da, cauta Ploiești nu e ca timisoara

   • mihai says:

    Bai mincinosule…uita-te pe site-ul Colterm ca sunt publice toate exercitiile financiare ale societatii si o sa vezi ca Fritz a adancit gaura…care gaura va fi cu mult mai adanca la final de 2021 cand se va publica noua situatie financiara. In realitate, fritz a falimentat Colterm si implicatiile vor fi mult mai mari. Daca vrei parerea mea…Fritz va ajunge foarte curand in atentia magistratilor pe cel putin doua spete.

   • Urinel says:

    Da, mă, aşa e, Fritzl nu ne poate salva că îl urăşet partidele. Asta e, frate, el ar vrea, dar dacă nu se poate, csf, ncsf. Ce să facă, să negocieze, să pupe-n fund, să tragă sfori ca un politician veritabil? Asta ar însemna CORUPŢIE şi noi ştim că_corupţia ucide. Frigul nu.

  • jiji says:

   OMS la fata locului!!

   ISU si armata ce plm fac? Nu au fost ei capabili sa puna la dispozitie cateva generatoare de curent mobile?
   O sa vedeti ce rapid o sa actioneze cand o sa inceapa lumea sa moara pe capete de aprindere la plamani, la creier si alte infectii cauzate de frig si de deficienbta igienica!! O sa fie o mobilizare de forte extraordinara cu trailere frigorifice pentru cadavre, cosgiuge, bodyguarzi platiti din bani publici, asistenta psihologica pentru cei de la ISU, sa le stearga mucii si sa le spele ciorapii…

   OMS care se afla la fata locului o sa numere mortii, toti rapusi de COvid19, o sa dea indicatii pretioase si interviu peste interviu la presa internationala.

   Aveti mare grija ca se pregateste ceva urat in Timisoara. Presa international a primit deja ponturi, ca o sa se intample ceva extrem de grav in Romania in urmatoarele zile. O sa fim pe prima pagin pe toate cotidianele din lume, ciumatii Europei, ciumatii lumii intregi!!! O sa se fereasca lumea de noi ca dracu de tamie.

   PS

   Primaria din Timisoara vrea sa achizitioneze autobuze electrice turcesti. Un autobuz de ala consuma energie electrica cat un bloc cu 4 etaje. Curent din pu.. O sa opreasca Fritz alimentarea cu curent electric a sectorului public, inclusiv semafoarele, ca sa poata circula lumea cu otobuz electric.

   • Mr says:

    Dacă vrei sa înțelegi, este contract semnat de robu. Reziliere înseamnă să dai bani și sa nu primești nimic. Vezi tramvaiele de la turci care nu pot lua curbe strânse și pentru care facem depouri cu cerințe NASA

 2. Mihai says:

  Urmeaxa curent cu portia, benzina 10 lei, supernarketuri goale. Numai naivi cred ca e intamplator.

 3. CSM says:

  Nu mai ies tinerii frumosi si liberi sa ceara demisia guvernului ?
  Sau pe ei îi interesează doar justiţia independentă ?

  • Anonymous Coward says:

   Tinerii aia mai si judeca. Justitia independenta, pe langa ca ii intereseaza, mai tine si strict de decizii ale guvernului. Scumpirea enorma pretului gazului nu prea o poate controla guvernul – firmele distribuitoare cumpara gazul de pe piata europeana, si acolo gazul e de sase ori mai scump acuma decat a fost iarna trecuta.

   Ca idee, pretul gazului pe piata europeana e in crestere. Nu m-am mai uitat de doua saptamani, posibil intre timp e deja de 7-8 ori mai mare ca iarna trecuta.

   • avocat says:

    Dar abonatii Colterm au platit anticipat bani catre coltermul primariei iar fritz si conducerea colterm s-au folosit de acesti bani…Ceea ce vedem acuma este rezultatul incompetentei ingrozitoare a useristilor , care si-au batut joc de banii publici si vor sa isi bata in continuare. daca justitia ar mai fi justitie, minim un procuror ar cauta zilele astea pe dl. fritz pentru art. 193 cod penal.

   • momonymus says:

    nu are nici o treaba pretul mare din aceasta perioada cu situatia timisoarei. Pret mare plateste si Oradea. Treaba sta in datoriile istorice mari si lipsa de actiune a primariei. Putea sa negocieze cu furnizorul la care are datoriile plata esalonata + penalitati (asta e, platesti tarziu, patesti mai mult)..si sa negocieze si plata la termen a consumului actual. Daca furnizorul nu dorea asa, il ameninta cu insolventa (adica vedea banii pe datoriile vechi peste 5 ani, ca asta inseamna insolventa clientului pt furnizor in Ro). Daca furnizorul zicea nu, atunci bagata insolventa, dar nu acum, iarna ci in luna iunie anul asta. Se negocia cu un nou furnizor livrarea de gaz cu plata la termen, nucu plata in avans ca acum (parandarat, cumva bine mascat?). In timpul reorganzarii de 5 ani, inchiriau pe cei din Oradea sa le arate cum sa retehnologizeze Coltermul si sa schimbe tevi pe bani europeni. Si dupa 5 ani plateau si datoriile astea ca fiind eficienti puteau pune un pret mai mic ca acum dar suficient sa acopere si penalitatile. Poate angaja si un credit comunitar…Dar povestea asta ar fi avut doar efect economic (pozitiv) pentru comunitate, ori cine stie cine era primar peste 5 ani.. asa ca au facut-o pe schema asta pt ca acum are efect politic pozitiv azi pentru primarul de azi!

  • MR says:

   Din punctul de vedere al persoanei de mai sus (cu toată școală pe care i-a oferit-o statul roman degeaba) tineri frumoși și liberi sunt echivalat ca idioți (de către toți cei de teapa lui)
   Răspunsu meu este ca trebuie sa contestam aceasta atitudine. Ne facem și noi un partid și facem ca Timisul sa devina zona independenta economic. Noi sa ne gestionam banii, nu vreun incult din parlament. Sau vreun incult pus pe capatuiala dintre noi. Nu e cu like dar scrieți Da și încep demersurilem

 4. tibi says:

  vechi proverb chinezesc. ma mir ca fritz nu il stie. “daca nu am apa calda si caldura, ajungi sa iti aduni matele de pe jos”.

 5. Cristian says:

  Incredibil!!!! Demisia sobolanilor!!! Ne vedem in piata daca nu sunteti oi

 6. remus says:

  “Prima noapte fara caldura si apa calda” gresit apa calda a fost pana ieri dar caldura pe bune nu a fost anul acesta desi Colterm taxeaza in avans de prin vara

  • Mr says:

   Dar Bucureștiul a fost în aceasta situație ani de zile (și este și azi). Tot Fritz este de vina? Este secretul lui Polichinele ca loazele de la guvernare vor sa ne destramă. Ca la Cluj merge bine… Este ok. Haideți sa vedem că-ți bania trimis Timisul, Clujul… Și cât au primit înapoi. Eu vreau ca județul meu și de fapt orice județ sa își administreze banii fără București. Burtoși și politicienii sa administreze banii europeni. Timiș va fi primul județ independent pentru ca s-a saturat de baronii care iau cu japca și nu dau nimic. Ca sa îmi justific vorbele: căutați care este dpdv al presei plătite sau independenta, baronii de Timiș. Și când ii găsiți vedeți în ce partide au fost.

  • Mr says:

   Ba domnule! Bucureștiul este în situația asta de ani de zile (deși se plătesc subvenții de 3/4 ori mai mar)

 7. Gelu says:

  Cităm din intelepciunea purtătorului de cuvânt al Spitalului Municipal din Timișoara, Ramona Gâdea ”…clădiri revendicate care au instalații electrice vechi unde nu pot folosi CLIMATIZAREA APARATELOR. Probleme au fost … la Oncologie medicală, iarăși o clădire veche care NU SUPORT alți consumatori” Aloo tanti Ramona nu aparatele se climatizeaza, ci aerul din incinta, salonului! Cat despre exprimarea ”cladire care nu suport alti consumatori” avem dovada analfabetismului functional pentru cei numiti politic in functii de taiat frunza la cainii tranzitiei

  • xyz says:

   Domne ai si pretentii vrei sa fie numiti oameni competenti in institutiile statului,pai pur si simplu este o imposibilitate.

 8. Gabi says:

  ce inseamna sa pui la conducerea tarii mucosi fara experienta, dar galagiosi pe facebook

  • @gabi says:

   daaaa, uitete si tu cum a scumpit Fritz gazul la nivel european, uitete cum a scumpit Fritz si benzina … ce inseamna lipsa de experienta, vezi ? … nici nu are rost ….

 9. Romica says:

  Aici nu e vorba de Timisoara, e vorba de Romania. Deci in ROmania, in plina pandemie cu spitalele pline, bolnavii stau in frig si fara apa calda pentru ca statului roman nu i pasa deloc. Eu inteleg bine proeblma cu Colterm, dar pe termen scurt statul roman daca exista trebuie sa intervina si sa asigure plata gazelor pe o perioada anume pana se trece de criza din fundul de urgenta a statului. pentru ce e acel fond de urgenta?

  Eu il inteleg si pe Citu si pe Iohannis, pe ei i intereseaza doar sa fie ei smecheri si sa arate la toata lumea ca ei sunt smecheri, atat!

  • Anonymous Coward says:

   Personal, cred ca problema lu’ Catu si Johannis e faptul ca Fritz nu e PNL, si ca Nica nu-l suporta pe Fritz, din cauza ca Fritz nu se lasa jucat cum ar vrea Nica.

   • Mr says:

    Nu le pasa. Schimba numele ăstora cu proverbialul “Nica” apoi adaugă fomistii din PNL și ai rețeta completa. Și ăștia sunt cei de acum. Din 89 Timișoara a fost tratata de kkat. Înainte de Cluj de București am dus-o bine. Dar când a fost vorba sa primim din ce am platit: plăcută suedeza. Dam la Moldova, la Oltenia… Oriunde dar nu vouă!
    Eu zic ca dacă tot gorghiuiu ne reprezinta este momentul sa încetam.hai partidul din Timiș în care nu poți fi decât dacă locuisi aici de 40 de ani. Supărați. Curtea constituțională? Nu funcționează! Cum primește bor primim și noi.

    • C. says:

     Bucurestiul isi bate joc de noi.
     Ar trebui sa cerem autonomie, ca secuii. Taxele noastre nu au ce cauta in buzunarul lui Citu.

     • Lantzu says:

      pai si de unde iei banii cu care de la bugetul de stat ani de zile timisoara a fost subventionata? Aa, e povestea aia clasica, cu banii timisorenilor, desi nimeni n-a aratat vreodata cat produce(mult)si cat consuma(si mai mult, ups!) Timisoara, si alte orase “bogate”, ce sa mai si explice de unde e diferenta. Nu mai bine facem atatea tzari cati cetateni sunt in Romania? luam fiecare cati metri patrati ne revin, si gata. vai de usereu vostru de prostani, rostogoliti pe net idiotenii sa acoperiti mizeria facuta de niste ticalosi.

 10. tepesvoda says:

  Acesti manageri daca aveau minte in cap trebuiau sa stie ca este doar o chestiune de timp pina cind uriasul colterm cu picioare de lut va da faliment pentru ca practic era in aceasta situatie de multi ani si tot au pompat bani in el ca sa mentina aceasta pusculita de partid.
  Iar managerii daca nu s ar fi gindit doar la salariile lor si alte beneficii conexe ar fi facut ceva in sensul de a si asigura independenta energetica.
  Ceea ce fac acum cu saci de dormit,cu paturi electrice,cu aparatele de climatizare se cheama apa de ploaie si mintuiala clasica.
  Pun pariu ca la ei in birouri este cald si bine si la grupurile sanitare ale lor sint montate boilere electrice.
  Spitalele romanesti sint niste asezaminte care nu iti inspira decit groaza.

  • Mr says:

   Deși pare ca știi..
   Spitalul municipal este în subordinea cui?
   Spitalul CFR?
   Spitalul județean?
   Spitalul militar?
   Acum te rog rescrie ce ai spus, în funcție de sursa de finantare

 11. Arthur says:

  Toate aceste articole in care spitalele – institutii care ar trebui sa fie strategice – iau ca masuri suplimentarea cu paturi si saci de dormit si paturi sunt pur si simplu halucinante.
  Cum este posibil ca un spital, cu atat mai mult unul de talia spitalului judetean sa nu dispuna de centrala proprie?
  Cum este posibil ca dupa ani de zile in care situatia Colterm ameninta in permanenta alimentarea cu caldura a spitalelor, abia acum, cand cutitul a intrat in os, consiliul judetean sa fluture solutia salvatoare ca va construi centrala termica la spitalul Judetean?
  Unde sunt planurile de back-up obligatorii pentru orice spital?
  Paturici si saci de dormit??? Da’ de ce nu puneti si niste corturi, macar sa ne simtim ca in tabara.

  PS: pentru cei inregimentati politic care vor folosi aceste stiri ca sa sara unii la gatul altora: nici acum nu va este clar ca sunt toti o apa si-un pamant?

 12. Horatiu says:

  Vrem si cartele de hrana. Viata in comunism 2.0 incepe acum

 13. Nica says:

  Situatie criminala !

 14. dumitru says:

  Fritz si Latcau sunteti niste infractori! Puneti integritatea si sanatatea a mii de oameni in pericol prin incompetenta si reaua voastra vointa. Parchetul (daca mai exista) trebuie sa se sesizeze in privinta acestor doi infractori.

  • Anonymous Coward says:

   Nu Fritz a inchis robinetul de gaz. Nici datoriile enorme ale Colterm nu le-a creat Fritz. Daca e sa se sesizeze parchetul, io zic ca e cazul sa se sesizeze despre unu’ care visa fantani cantatoare pe Bega in conditiile in care datoriile Colterm createau de la an la an.

   • Sorin says:

    Ba exact Fritz a adus Colterm in situatia asta, incepand cu numirea unui infracotr la carma acesteia anul trecut si la necumpararea la timp a certificatelor verzi, asa cum cere Comisia Europeana. Apoi a venit amenda aia impusa de Comisie si in mod evident nici un furnizor de gaz nu vrea sa mai livreze decat cu plata inainte. Asta a facut Fritz al tau, un paduche!

  • Mr says:

   Parchetul.. Se va sesiza și despre dvs în funcție de banii primiți de la partide. Apropos aveți centrala sau sunteți conectat la colterm. Va aduce puncte dacă și aveț i curajul sa ne răspundeți sincer!

  • Mr says:

   Abia aștept sa se întoarcă nica acasă! Ca nu toți fi prostiți!

 15. avocat says:

  ART. 193 Cod Penal
  Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

  • MR says:

   Tu zici Fritz. Eu zic nica, guvern, PNl. Legea trebuie aplicata și nemernicii trebuie sa plateasca! Apropos… Penitenciarul din Timișoara are apa calda și căldură!

  • Ouch says:

   Domnule avocat, ati reprezentat cumva si familia tanarului caruia i-a cazut in cap poarta “noua” a lui Robu? Ca aia-i leziune, nu gluma!

 16. Stefan says:

  Musta Virgil nu a formulat acuzatii.El continua sa cante pe aceeasi muzica de la Cantina Electrotimis in dizertatia sa ciupind din cuvantarile marilor specialisti in Medicina Il rugam si pe MV dar si pe jurnalist sa relateze toata cuvantarea reputabililor cercetatori nu doar franturi si ce vrea Werner sa auda.

 17. z says:

  *prima din multe

 18. Anti_vir says:

  Sincere multumiri UE pentru piata libera la energie, tranzactionarea pe bursa si certificatele verzi…

  • N-are treaba cu piata libera. Are treaba strict cu faptul ca Rusia nu livreaza cat gaz ar vrea sa cumpere Europa, desi are capacitate. Si papa de la Roma sa fii, cand n-ai de unde, n-ai de unde.

   • Anonymous Coward says:

    M-am facut singur curios, asa c-am cautat. Din ce-am gasit, livrarile de gaz ale Rusiei catre Europa in momentul de fata sunt sub trei sfert din cat ar fi trebuit sa fie, comparat cu alti ani.

    • tibi says:

     ce inseamna “cat ar trebui sa fie?”
     nu vrea rusia sa dea gaz? nu vrea mUE sa cumpere gaz de la rusia? nu vrea europa sa cumpere gaz pentru ca gazul e rau si UE vrea sa murim de frig cu eoliene si solar? detaliaza.

   • mosu says:

    Ma intreb daca tu te auzi cand scrii prostiile astea? Adica Rusia , care e intro grava lipsa de lichiditati insa sta cu fundu’ pe niste zacaminte minerale si fosile imense, nu vrea sa faca bani. Poate ne indici si noua unde ai gasit tu fake-newsu asta de care vorbesti sau macar camera online de pe contorul care masoara livrarile rusiei catre europa. Ma intreb ce va da sa fumati acolo la USR…Sau esti cumva Latcau?

  • Ouch says:

   Cand inghetau peretii in casa si invatam in paltoane in clase pe vremea lui Ceausescu, tot UE era de vina. Dar ma gandesc ca pe atunci multumirile catre partid veneau de la neamurile dumitale.

 19. Mr says:

  Tanti asta este plătită de PNL sa ne spună cum zice nica: usr de kko, PNl love. Urmăriți-o ca va acea o cariera fulminanta. Ma întreb dacă nu cumva va fi propunerea PNL pt postul de primar al Timișoarei. Ca vede la fix evenimentele și are și soluții. Bte nu se uita nimeni ce legături are cu pnlul?

 20. MR says:

  Doamna bocanila, puteți sa completați articolul cu informații necesare: cine finanțează cele 7 spitale? Este vreunul în subordinea lu dom’ nica? Adică PNL care vrea sa îngroape usr? Adică Fritz? O fi spitalul județean? Deci PNL-ul puțin ii pas de 6 spitale, printre care și maternități, important e ca al lor.. Criminal!!

 21. Ionion says:

  Urmează ca usr sa taie curentul, să reducă programul tv la 2 ore si sa bage pâinea pe cartelă!

 22. PQ says:

  Am avut deosebita placere sa fiu de garda noaptea trecuta. De regula sunt rezistenta la frig, dar am resimtit si eu gerul. La un moment dat ma gandeam sa mai intimd aleze si halate de unica folosinta sau saci de gunoi peste plapuma. In unitatea noastra nici nu se pune problema instalarii de aparate de aer conditionat, nu duce instalatia electrica. Resouri, etc. sunt absolut interzise datorita riscului de incendiu. Nu stiu cat mai rezista pacientii. Nu este normal sa lucram in conditii medievale si nu este etic ca (din nou) pacientii sa fie pioni. Si nu, nu 17 grade este minimul, la noi au fost 16.

 23. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Președintele Bundesratului, vizită oficială la Primăria Timișoara

  Eveniment

  Un bărbat amenință că se sinucide, în Calea Șagului din Timișoara. Un negociator discută cu el

  Ştiri din Timiș

  Ruga Timișoarei revine la denumirea care a consacrat-o. Consilierii locali s-au contrazis din nou pe Agenda culturală

  Ştiri din Timiș

  Platforma online de plăți și documente a Consiliului Județean Timiș, gata într-un an

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Ştiri din Timiș

  Fă mișcare pentru o cauză nobilă! Serie de evenimente sportiv-caritabile, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Restricții de trafic pe mai multe străzi din Timișoara pentru Timotion

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici