tion.ro Web analytics

Asociația OncoHelp - 15 ani de existență: „Suntem la datorie, la foc continuu, alături de pacienții noștri”

De Adrian Panduru

Asociația OncoHelp - 15 ani de existență: „Suntem la datorie, la foc continuu, alături de pacienții noștri”

Asociația OncoHelp din Timișoara a ajuns la 15 ani de existență. Totul a început în 2 iunie 2005, când se puneau bazele unei asociații nonprofit care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer.
Scris de Adrian Panduru - Asociația OncoHelp din Timișoara a ajuns la 15 ani de existență. Totul a început în 2 iunie 2005, când se puneau bazele unei asociații nonprofit care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer.

În anul 2004, OncoHelp a înființat primul cabinet de oncologie care a funcționat la parterul unui bloc. În anul următor, după ce acest cabinet a fost mutat pe strada Ciprian Porumbescu, a apărut ideea înființării Asociației OncoHelp, pentru susținerea oricărui tip de activitate menită să sprijine persoanele bolnave de cancer.

„În urmă cu exact 15 ani puneam bazele unei asociații nonprofit după un maraton juridic de mai multe luni. La momentul respectiv gândeam această asociație ca un mecanism de fund-raising care să ne permită să dezvoltăm un serviciu de oncologie alternativ la oferta limitată din acele vremuri. Numele asociației a fost ales cu strângere de inimă, opțiunea de a utiliza cuvinte ne-românești fiind dictată atunci de speranța de a obține sprijin consistent de la organizațiile caritabile din străinătate. Eram la început de drum, aveam mult entuziasm dar puține cunoștințe despre posibilitățile reale ale unei astfel de asociații. În final s-a dovedit că întreaga dezvoltare ulterioară s-a făcut cu resurse locale, iar comunitatea ne-a sprijinit permanent după ce a înțeles importanța demersului nostru. (…) Vrem ca OncoHelp să însemne în deceniile care urmează un sinonim al profesionalismului și al grijii pentru omul în suferință, un sinonim al victoriei în lupta împotriva cancerului”, a spus doctorul Șerban Negru, cel care a pus bazele acestei asociații.

În anul 2005 a început dezvoltarea primului și a celui mai important proiect al asociației, și anume construirea Centrul de Oncologie OncoHelp, care a împlinit 10 ani de activitate în toamna anului 2019. La centrul de pe strada Porumbescu din Timișoara, bolnavilor de cancer asigurați le sunt oferite servicii gratuite.

„Activitatea Centrului de Oncologie OncoHelp se desfășoară în continuare, în condiții de maximă siguranță și protecție, iar noi suntem la datorie, la foc continuu, alături de pacienții noștri”, transmit cei de la OncoHelp.

[relatedArticles]

În anul 2005 a avut loc și înființarea celui de-al doilea sediu al cabinetului de oncologie creat în anul 2004, în casa cu teren înconjurător de pe str. C. Porumbescu nr. 59, cu o echipă formată din șase membri, iar în anul 2006 a început construcția pentru clădirea Centrului de Oncologie OncoHelp – cu ajutorul unui număr impresionant de sponsori și donatori din comunitate. În anul 2011 a avut loc inaugurarea Departamentului de Imagistică a Centrului de Oncologie OncoHelp prin achiziționarea unui computer tomograf, în valoare de 100.000 de euro, iar în 2012 se înființează secția de hematologie cu 15 paturi, și secția de îngrijiri paliative, de asemenea cu 15 paturi. Se reușește astfel finalizarea clădirii pe 6 nivele, cu un număr total de 160 de paturi. În anul 2014, cu ajutorul a peste 30 de companii din zona de vest se reușește achiziționarea unui mamograf, iar în anul 2017 centrul este dotat cu un ecograf performant Toshiba Aplio XG si se pune în funcțiune cel de-al doilea accelerator liniar. În primăvara anului 2019 a început construcția Ambulatoriului de Radioterapie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Spitalul Militar are fațade noi. După un șantier de trei ani și peste 2 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Centura Timișoara Sud: stadiul lucrărilor a trecut de 30% după aproape un an și jumătate de șantier

  Mapamond

  Avertisment emis de ECDC: Nu călătoriți în Santorini, Mykonos, Rhodos și alte 10 insule din Grecia

  Angajari TION

  ANGAJĂM OPERATORI PRODUCŢIE

  Ştiri din Timiș

  Depozitul de cereale din Giera, cu un pas mai aproape de a fi pus în siguranță de voluntari

  Angajari TION

  Leman Industrie SRL, societate franceza din industria automotive, angajeaza personal

  Angajari TION

  Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

  Ştiri din Timiș

  Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri

  Ştiri din Timiș

  Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Trenul Mangalia – Timișoara, întârziere de peste 13 ore. A schimbat două locomotive, ultima lângă Dr. T. Severin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici