tion.ro Web analytics

Bugetul României pentru 2021, adoptat de Guvern. Ce modificări au apărut

De Amalia Kui

Bugetul României pentru 2021, adoptat de Guvern. Ce modificări au apărut

<p>foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
Bugetul României pentru anul 2021 a fost adoptat de Guvern marți, 23 februarie, însă acesta arată diferit comparativ cu varianta inițială propusă. Deficitul rămâne de 7,16% din PIB.
Scris de Amalia Kui - Bugetul României pentru anul 2021 a fost adoptat de Guvern marți, 23 februarie, însă acesta arată diferit comparativ cu varianta inițială propusă. Deficitul rămâne de 7,16% din PIB.

Comparativ cu forma inițială a proiectului, bugetul adoptat al României pentru anul 2021 arată diferit pentru mai multe ministere. Astfel, ministerele Sănătății, Educației, Afacerilor Externe, Afacerilor Interne și Transporturilor vor primi sume mai mari decât cele prevăzute în proiectul inițial.

 • Ministerul Sănătății primește 17,49 de miliarde de lei, cu 50,7 milioane de lei mai mult față de proiectul inițial, dar în scădere cu 10,98% față de anul 2020;
 • Ministerul Educației va primi peste 28,5 miliarde de lei, cu 1,75 milioane de lei mai mult decât în proiectul inițial, și cu 0,86% mai mult decât în 2020;
 • Ministerul Afacerilor Externe va primi 1,11 miliarde de lei, față de proiectul inițial unde era prevăzută o scădere de 3% față de anul 2020;
 • Ministerul Afacerilor Interne are un buget de 20,9 miliarde de lei, mai mare cu 11,1 milioane de lei față de bugetul din proiectul inițial, și în creștere cu 1,81% în comparație cu 2020;
 • Ministerul Transporturilor are acordat un buget de 14,12 miliarde lei, mai mare cu 9,4% comparativ cu 2020. Față de varianta inițială a proiectului, bugetul este mai mare cu 20 de milioane lei
 • Bugetul de Acțiuni generale (MF) a fost diminuat cu 520,9 milioane lei față de proiectul inițial. Acum are o alocare bugetară de 35,5 miliarde lei, în creștere cu 5,7% comparativ cu anul 2020.

Pentru celelalte ministere – Agricultură, Apărare, Cercetare și Inovare, Cultură, Dezvoltare, Economie, Energie, Finanțe, Investiții și Proiecte Europene, Justiție, Ape și Păduri, Muncă, Public, Tineret și Sport – nu au fost făcute modificări.

Comparativ cu anul 2020, vor primi sume mai mari: Secretariatul General al Guvernului (cu 5% mai mult), Serviciul de Protecție și Pază (cu 49,4%), Senatul României (24,2%), Camera Deputaților (16,5%).

Sume mai mici decât cele din 2020 vor primi Serviciul de Informații Externe (mai puțin cu 0,03%), Serviciul de Telecomunicații Speciale (- 9,8%), Serviciul Român de Informații (- 0,56%).

Administrația Prezidențială va avea un buget aproape cu cel din 2020, respectiv de 58,8 milioane lei (un plus de 1000 lei).

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. zzz says:

  Bugetul, într-o economie care nu este centralizată, care nu e planificată, este un instrument de politică economică prin care Guvernul poate să orienteze economia. Să spună ce vrea, unde vrea să ajungă, care sunt ideile, dar deocamdată avem de a face cu un cont contabil, cu aritmetică simplă, care pleacă de la următoarea idee: Avem acces la bani, ne întindem cât putem, să vedem ce facem cu ei ca să-i împărțim în așa fel încât să nu ne certăm prea rău.

 2. Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Doi morți într-un accident pe autostrada Arad-Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Îndemn de primăvară, de la Iulius Town: „Young at any age”! Peste 1.000 de premii la cumpărături

  Ştiri din Timiș

  Peste 600 de bătrâni din Timișoara ajutați, în pandemie, de Direcția de Asistență Socială

  Eveniment

  FOTO. Explozie într-o casă din Timișoara. Un bărbat a fost prins sub dărâmături

  Mapamond

  Viktor Orban avertizează: Ungaria va intra în cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Parlamentarii PSD de Timiș au depus 140 de amendamente la Legea bugetului. Pentru ce vor bani

  România

  Normă de amenzi? Europol: Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic numărul de sancțiuni aplicate

  Eveniment

  Prinși în flagrant când vindeau 1 kg de canabis, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lupta cu poluarea textilă, la Timișoara. Petic cu petic se face o bluză reciclată, în 22 de ore

  Ştiri sportive

  „WoW Europe”, proiectul care își propune să uimească Europa, a fost lansat la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici