tion.ro Web analytics

România, trimisă în fața Curții Europene de Justiție pentru că nu a transpus o directivă privind serviciile mass-media

De Vlad Popa

România, trimisă în fața Curții Europene de Justiție pentru că nu a transpus o directivă privind serviciile mass-media

foto: pixabay.com
Joi, 19 mai, Comisia Europeană a decis să trimită România, Cehia, Irlanda, Slovacia și Spania în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu au transpus în legislație Directiva UE privind serviciile mass-media audiovizuale. Comisia Europeană cere sancțiuni financiare împotriva acestor state.
Scris de Vlad Popa - Joi, 19 mai, Comisia Europeană a decis să trimită România, Cehia, Irlanda, Slovacia și Spania în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu au transpus în legislație Directiva UE privind serviciile mass-media audiovizuale. Comisia Europeană cere sancțiuni financiare împotriva acestor state.

Actuala Directivă a serviciilor mass-media audiovizuale reglementează coordonarea la nivelul Uniunii Europene a legislației naționale în acest domeniu. Sunt cuprinse nu numai programele de televiziune tradiționale și serviciile la cerere, ci și platformele de partajare a materialelor video.

Directiva Uniunii Europene privind serviciile mass-media audiovizuale prevede crearea unor condiții de concurență echitabile pentru diferitele tipuri de servicii mass-media audiovizuale, garantează independența autorităților naționale de reglementare în domeniul mass-mediei, menține diversitatea culturală, protejează copiii și consumatorii, combate ura rasială/religioasă/de gen etc.

Potrivit HotNews.ro, România, Cehia, Irlanda, Slovacia și Spania sunt statele membre UE care nu au transpus în legislația națională această Directivă a Uniunii. Astfel, Comisia Europeană a spus că din cauza întârzierii este posibil ca cetățenii și firmele din aceste cinci țări să nu fie în măsură să beneficieze de toate dispozițiile directivei.

Statele membre UE trebuiau să transpună această directivă și să comunice măsurile luate Comisiei Europene până pe 19 septembrie 2020.

Inițial, în noiembrie 2020, Comisia Europeană a trimis unui număr de 23 de state membre scrisori de punere în întârziere, urmate de nouă avize motivate în septembrie și două în noiembrie 2021.

România, Cehia, Irlanda, Slovacia și Spania au rămas singurele care nu și-au îndeplinit obligația de a transpune această directivă. Prin urmare, Comisia Europeană a decis să trimită aceste cazuri în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

5 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ROMANIA says:

  Despre ce este vorba in directiva, ca nu se intelege! Rostogoliti acelasi text venind cu sinonime si nu spuneti nimic!

 2. M@ryws says:

  Cum s.ar definii ura de gen!!?? Daca nu sunt de.acord ca, copiii mei sa primească materiale și valori de gen, nu înseamnă că îi urăsc!!!!

 3. Idiocracy says:

  Sper că nu e aia cu parinte1 și părinte2 in loc de mama și tata…….

 4. Miclos says:

  Deci – ca să încep cu o concluzie = pe activenews a aparut lista cu sumele primite de mass-media ca sa intretina terorismul in cei 2 ani de pandemonie sau pandilie.

 5. Rumburak says:

  haha, pina si recensamantul nu respecta hotararea ue cu privire la identitatea de gen

 6. Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici