tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Dialoguri Sănătoase
Proteina din carne si garnitura potrivita?

Proteina din carne si garnitura potrivita?

la 9 October 2017 09:16 Reactualizat la: 22 September 2018 14:48

Proteina din carne si garnitura potrivita?

9 October 2017 09:16 Reactualizat la: 22 September 2018 14:48
Cea mai frecventă întrebare, atunci când vorbim despre combinații alimentare: ”Cu ce este corect a combina la masă CARNEA?” Răspunsul meu este direct și simplu, printr-o altă întrebare: ”Cum, încă mai consumi carne?” Glumesc, evident! Revenind…
Scris de Lavinia Bratu Ceuță - Cea mai frecventă întrebare, atunci când vorbim despre combinații alimentare: ”Cu ce este corect a combina la masă CARNEA?” Răspunsul meu este direct și simplu, printr-o altă întrebare: ”Cum, încă mai consumi carne?” Glumesc, evident! Revenind…

Trimite articolul

X

Alimentele bogate în proteine – cum este carnea – NU se combină niciodată cu legumele care conțin amidon si cerealele! Adică, nu se combină cu:
– cartofi;
– leguminoase – mazăre, fasole, năut, linte, soia;
– orez, de orice fel;
– cereale sau pseudocereale: quinoa, amarath, hrișcă, porumb, secară, orz, ovăz, grâu;
– pâine, fie ea și integrală;
– nici asocierea proteine – grăsime nu este compatibilă, niciodată nu se combină proteine cu uleiuri, mai exact carne prajită (mai ales cea roșie!). Se spune de peste 8 ani că acest produs este carcinogen… În schimb, proteina de origine vegetală cu lipidele nu este devastatoare ca și cea de origine animală, asta pe când veți fi interesați a consuma mai multe proteine vegetale…

O masă ce conține carne poate fi combinată doar cu câteva alimente, spre buna asimilare și digestie. Iată-le:

– frunze verzi, ca și salată – salată verde, kale, rucola – sau puțin opărite, cum ar fi frunzele de spanac. Acizii din carne pot fi ușor neutralizați de frunze și legume;
– rădăcinoase – morcovi, sfeclă, țelină – sub formă de salate sau fierte/coapte la grătar;
– legume fără amidon, sub formă de salate sau făcute pe grătar: roșii, castraveți, ceapă, ardei;
– asocierea carne – apă minerală este compatibilă, deoarece digestia proteinelor se efectuează și prin hidroliză. Condiția este ca apa să fie consumată în cantități mici, ca să nu dilueze prea mult sucurile digestive și să întârzie digestia.

Cu ce merge excelent carnea și, aparte de cele scrise mai sus, ar merge să o ”combinăm”, întotdeauna? Cu o salată mare de crudități formată din frunze verzi și legume! Asta-i tot! Dacă avem o bucată de carne (și, ar fi bine să evitați carnea roșie, mai ales cea din animalele crescute industrial!), să o servim cu o porție de 3 ori mai mare din legume și verdețuri crude. Și, când decideți să renunțați la carne, să-mi scrieți… Am să vin în întâmpinarea dorinței voastre cu tot ce studiez despre ”mâncare” de peste 10 ani!

Pentru digestia legumelor și cerealelor este nevoie de enzime care acționează într-un mediu alcalin și se numesc amilaze. Proteazele sunt enzimele specifice digestiei proteinelor. O secreție din ambele tipuri de enzime va face imposibilă digestia completă, în ambele categorii de alimente. Rezultatul? O digestie mult mai lungă și cu stază dublă ca și timp, la nivelul stomacului – iar stomacul nu este un organ care trebuie să stea plin!!! Ce este cel mai rău – rezultă o digestie nefinalizată. Intestinul va primi un material nedigerat optim care va aduce un tranzit defectuos și poate da reziduri reținute de pliurile intestinale. De ce toate acestea, când ”le putem avea pe toate”, doar un pic să fim cumpătați!

Multă sănătate și mereu alegeri bune, spre buna stare și bucurie!

Foto ext: pixabay.com

Citat-Carte-IV-600x280

Trimite articolul

X
Taguri:
combinatii de alimente ,
cu ce consumam carnea ,
garnitura pentru carne ,
nutritie
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Idee de weekend. Două festivaluri, o mulțime de savori ale Banatului, la Buziaș și Jamu Mare
    2
    Interviu cu Radu Trifan, noul manager al Muzeului Satului Bănățean: „Avem o întârziere istorică de câteva decenii în care nu ne-am îmbogățit colecția”
    3
    Educație prin ateliere practice și incluziune pentru copii în Săptămâna Verde, la Timișoara
    4
    FOTO. Al-Khwarizmi, un savant deschizător de drumuri în matematică
    5
    Lucrările de consolidare a râului Timiș, de la Lugoj la frontiera cu Serbia, au ajuns la 70%
    6
    VIDEO. Reabilitarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara, aproape la jumătate
    7
    Vești bune pentru Dumbrăvița. Primăria a reușit să obțină finanțare europeană pentru continuarea lucrărilor la noua grădiniță
    8
    Tragedie la Madrid: patru persoane au murit și mai multe sunt rănite după prăbușirea unei clădiri aflate în renovare
    9
    Timișoara devine gazda filmelor premiate la Cannes 2025: proiecții speciale și întâlniri cu producția
    10
    „Am fost la notar” sau „am fost la Tribunal cu o citație”, în topul scuzelor oferite polițiștilor locali de cei care parchează ilegal

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 7 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    VIDEO. Magia iernii prinde viață la Muzeul Satului Bănățean. S-a deschis Lights of the Village!

    Mapamond

    FOTO. Al-Khwarizmi, un savant deschizător de drumuri în matematică

    Eveniment

    Tragedie într-un sat din Timiș: bărbat găsit mort în casă din cauza scăpărilor de gaz

    Ştiri din Timiș

    „Colind și bucurie”. Artiști consacrați aduc magia sărbătorilor la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

    Eveniment

    FOTO. Tânăr rănit după ce a lovit parapetul pe DN 6, în Calea Lugojului

    Ştiri din Timiș

    Casierie închisă, restricții la taxe și urbanism. Program modificat la final de an la Primăria Dumbrăvița

    Capitală Culturală

    Tradiția continuă. Concertul de Crăciun 2025 al comunității italiene, în decorul Bisericii Millennium

    Ştiri din Timiș

    Toleranță zero la articole pirotehnice. Poliția Locală Moșnița Nouă anunță amenzi mari și pedepse cu închisoarea

    Ştiri din Timiș

    „Iubirea”, noua carte a părintelui Octavian Blaga, prezentată la UMF Timișoara alături de o reflecție asupra morții bune
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici