Proiecția pregătită pentru elevi în această lună este a filmului „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”. Acesta va putea fi vizionat miercuri, 12 martie, de la ora 18, la Cinema Studio. Proiecția va fi urmată de o discuție despre filmul vizionat alături de echipa cineclubului.
Documentarul-portret, regizat de Carla Teaha, ne invită să descoperim natura acestui erotism, felul în care încă îi influențează Norei scrisul și perspectiva asupra vieții, dar și să aflăm secretul tinereții fără bătrânețe. La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie.
Elevii vor afla povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comuniști pentru „erotism morbid” și a unei femei care trăiește poezia.
Nora Iuga, născută în 1931, este o scriitoare, poetă și traducătoare română, cunoscută pentru stilul său avangardist și pentru contribuțiile sale semnificative la literatura contemporană. Activitatea sa a fost marcată de lupta pentru libertatea de expresie, fiind o voce importantă în perioada post-comunistă. De asemenea, a activat și în domeniul traducerilor literare, contribuind la popularizarea unor autori străini în România. Nora Iuga rămâne o figură de referință în cultura țării noastre.
Proiecția este deschisă și adulților. Biletele pentru film pot fi achiziționate AICI.
Citiți principiile noastre de moderare aici!