tion.ro Web analytics

La cinci zile de când a anunțat că E.ON oprește robinetul de gaz pentru Colterm, Primăria Timișoara și reprezentanții societății de termoficare încă negociază cu furnizorii de ultimă instanță un nou contract. Reprezentanții primăriei tac mâlc atunci când sunt întrebați dacă cele 56.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat de încălzire rămân fără apă caldă și căldură. Am reușit să obținem informații de la Colterm, iar E.ON încă nu a tăiat gazul. UPDATE. Dominic Fritz vine cu lămuriri. E.ON livrează gaz până marți
Situație incertă la Timișoara, care ar putea rămâne, de luni, fără căldură și apă caldă. Aproximativ 56.000 de familii sunt afectate de criza căldurii de la Colterm, care nu mai primește, din 25 octombrie, combustibil de la E.ON, principalul furnizor de gaz. Societatea trece pe cărbune, dar tot are nevoie de gaz să îl ardă. Reprezentanții companiei spun că motivul principal pentru care s-a decis „tăierea” gazului îl reprezintă datoriile acumulate.
Timișorenii ar putea rămâne, de marți, fără căldură și apă caldă, pentru că stocurile Colterm ajung până luni. Negocierile pentru un nou contract sunt încă în desfășurare, iar E.ON acceptă doar plata în avans sau o garanție. Reprezentanții furnizorului de gaz au confirmat pentru TION că datoriile istorice sunt uriașe și spun că întreruperea gazului ar fi o „soluție extremă”.

România

Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie
Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în 1 iulie 2022 intră în vigoare un nou regulament privind roamingul în interiorul UE, care extinde regulile actuale și aduce noi completări.

România

Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade
Reprezentanții CFR SA au anunțat că în perioada în care sunt preconizate temperaturi care vor depăși 37-38 de grade Celsius, vor fi luate măsuri speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță. Una dintre măsuri se referă la reducerea vitezei dacă temperatura în șine depășește 50 de grade.

Ştiri din Timiș

Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii
Universitatea de Vest din Timișoara deschide în 4 iulie procesul admiterii de vară 2022. Studenții din țară și de peste hotare pot opta pentru oferta prezentată de cele 11 facultăți din cadrul universității. Se dă admitere la toate facultățile.

Ştiri sportive

Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri
Inițiativă pentru copii din partea unui tânăr de 35 de ani, polițist de penitenciare din forțele de intervenție, la Lovrin. Tânărul a deschis un club de box pentru copii, iar după patru luni cei mici au câștigat și primele meciuri.

România

Tabără anti-bullying pentru tineri
În martie, în județul Caraș-Severin a fost organizată o tabără pentru 42 de tineri, din șase țări, în care aceștia și-au dezvoltat cunoștințele și abilitățile legate de identificarea și combaterea fenomenului de bullying. Tinerii au dezvoltat mai multe instrumente ce vor fi folosite pe viitor în campanii pentru combaterea acestui fenomen.

Ştiri din Timiș

O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989
Traseul Revoluției este un proiect cu o valoare totală estimată la aproape 4,3 milioane de euro. Deocamdată, municipalitatea oferă 792.999,99 lei (TVA inclus) pentru serviciile de proiectare.

România

Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori
Miercuri, 29 iunie, senatorii au adoptat un proiect legislativ care crește pedeapsa cu închisoarea pentru abuz sexual asupra unui minor, dar și pragul de vârstă în ceea ce privește consimțământul sexual. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

Ştiri din Timiș

Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând
Cea de-a 6-a ediție Arad Open Air are loc în perioada 8-10 iulie, în locul deja cunoscut petrecăreților din vestul țării - Aeroportul Arad. AOA este este cel mai mare festival de muzică electronică din zona Banatului și sărbătorește anul acesta cea de-a 6-a ediție împreună cu melomanii arădeni și nu numai.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici