Pedalare „Masa Critică” – cu pornire din Piața Libertății, la ora 18:30. Participarea este gratuită, însă trebuie să vă prezentați din timp pentru a vă putea fi explicate condițiile și regulile noului brevet.
-
„Revenim cu un alt traseu de pedalare pentru Masa Critică, dar de această dată vom comemora 2 ani de la trecerea în neființă a unui biciclist care a suferit un accident nefericit în intersecția de pe Calea Sever Bocu. Zilele trecute a fost încă un accident sever în aceeași intersecție cu un utilizator de trotinetă electrică. Vrem pe această cale să reamintim participanților că noi prin aceste întâlniri dorim pe deoparte să mărim conștientizarea șoferilor în legătură cu prezența noastră în trafic, dar și atenționarea utilizatorilor de transport alternativ (biciclete, trotinete etc.), de riscurile posibile ce pot apărea și necesitatea respectării regulilor de circulație. Vă propunem în continuare aplicația 𝐂𝐫𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐌𝐚𝐩𝐬 pentru cei ce nu pot ajunge la timp, dar vor să ne prindă din urmă. Ea arată în timp real unde ne vom afla pe hartă.”, spun organizatorii.
- Pentru a fi cât mai vizibili în trafic, trebuie să aveți luminițe. Asta va include obligatoriu: far, stop, ochi de pisică, elemente reflectorizante(și alte artificii). Vremea fiind și ea dificil de preconizat, vi se recomandă să vă îmbrăcați adecvat.
- Masa Critică este un marș în masă cu bicicletele sau alte mijloace de deplasare nemotorizate, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.
the (future) garden – de la ora 19, în Indecis – Artist Run Space (Str. Coriolan Brediceanu nr. 2, et. 1, interfon 08) are loc finisajul expoziției „the (future) garden” care include un artist talk susținut de M. Martelli, parte din colectivul just wondering…
- Cum ne putem imagina grădina viitoare? În mijlocul crizelor climatice, ecologice, politice, epidemiologice, în societăți tot mai militarizate, în care discursurile publice devin tot mai conservatoare și fățiș fasciste, cum putem reveni la grădină, la un spațiu mai sigur, comunitar? Este gândul acesta prea visător? Pentru scriitoarea feministă de science-fiction Ursula K. Le Guin, utopia nu poate fi locuită. Ea este o modalitate, o dorință, o întindere-spre, așa cum tulpinile se lungesc spre soare.
- În seara de vineri, în care schimbările climatice se fac simțite, vor fi aduse în atenție aceste întrebări: cum putem găsi recunoștință într-o lume atât de violentă? cum ne poate hrăni această recunoștință, cum poate fi ea revoluționară? cum putem învăța de la cunoașterile indigene, de la plante și de la animale non-umane? care ar putea fi drumurile spre acel spațiu utopic în care, deja, trăim parțial, întinzându-ne spre el?
Karaoke Party – în Josefin Pub, cu DJ Edi Niculescu, de la ora 20. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0758.474.067. Intrarea este gratuită.
Karaoke Night – în Charlie’s Pub, de la ora 22. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0755.087.360. Intrarea este gratuită.
N00stalgia Party – la Berărescu, de la ora 18, alături de DJ Victor Diaz. Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Poți rezerva o masă pentru tine și prietenii tăi la 0740.221.482.
- de la ora 11, la Cinema Victoria va rula filmul „Guiț/Oink” (+6 ani).
- de la ora 19, la Cinema Victoria va fi prezentat filmul „Nimic despre dragoste”, în prezența lui Florin Piersic Jr., regizorul și scenaristul peliculei.
- de la ora 21:30, la Filarmonica Banatul puteți asista la un Cine-Concert Malombra, acompaniament LIVE Simona Strungaru.
Latino Night – la La Pisici Cafe, de la ora 19. Intrarea este gratuită.
-
„În curtea noastră va fi amenajat un loc special, dedicat ringului… de dans. Pentru a dansa noi vă recomandăm: Aqua de Valencia, Margarita sau Tequila Sunrise. Promitem un playlist trăsnet cu piese pe care le știți și piese care o să vă placă. Se you there!”, transmit organizatorii.
Flight Cinema in My Town – proiecții de film în parcul Iulius Town Timișoara. Accesul este gratuit. O masă poate fi rezervată completând acest formular. Rezervările se fac până în ora 15 și sunt valabile până la ora 19:30.
- Vineri, 29 iulie, va rula filmul A Dog’s Way Home.
- Programul serilor este: de la 19 – Sunset Warm-up & Check-in, 20 – Movie Time, 21:30 – After Party.
Lansarea catalogului expoziției de artă japoneză „Celebrities of the Floating World 2022″ – de la ora 17, la Muzeul Național de Artă Timișoara. Accesul este gratuit.
- Concepută în spațiile Palatului Baroc și vernisată în 28 ianuarie 2022, expoziția de stampe japoneze din perioada Edo reprezintă un eveniment important pentru muzeu, care prin intermediul acesteia a devenit un pol cultural și pentru iubitorii de artă niponă, ce au avut ocazia să întâlnească în sălile dedicate expoziției și prin intermediul evenimentelor conexe, creațiile aparținând unor mari artiști precum: Utamaro Kitagawa (1753- 1806), Eisen Keisai (1791-1848), Hosoda Eishi (1756-1829) Katsushika Hokusai (1760 – 1849) etc.
- Lansarea volumului dedicat frumoasei colecții de xilogravuri și expoziției de la Timișoara va avea loc în Sala Barocă a Muzeului timișorean din Piața Unirii, în prezența colecționarului George Șerban și a curatorilor Dr. Alexandru Chituță (Muzeul Național Brukenthal din Sibiu) și Dr. Andreea Foanene (Muzeul Național de Artă din Timișoara).
- Expoziția „Celebrities of the Floating World 2022” va mai rămâne pe simezele muzeului până la mijlocul lunii august 2022.
Muzeul Național al Banatului
- Schimb de gardă, ora 20:00 (Bastionul Maria Theresia), acțiune în cadrul evenimentului „Ziua Județului”;
- Expoziția permanentă Ștefan Popa Popa’s (Bastionul Maria Theresia);
- Exponatul lunii iulie „Acvilă țipătoare mare” (Bastionul Maria Theresia, hol);
- Expoziția „O privire asupra viitorului – 100 ani de Pier Paolo Pasolini” (Bastionul Maria Theresia, Mansarda B1);
- Expoziția temporară „Îndrăgostiți de amintiri” (Bastionul Maria Theresia, hol).
- Expoziția temporară „150 ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului” (Bastionul Maria Theresia, Mansarda B1);
- Expoziția temporară „Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara. Cartierul Cetate – o lume în oglindă”.
Muzeul Național de Artă Timișoara
- Expoziția de stampe japoneze Celebrities on floating worlds;
- MNArT Open View: lucrarea „Accident” a artistului Aurel Vlad;
- Micro-Folie- reprezintă un muzeu digital mobil ce reunește colecții impresionante de capodopere din 12 instituții culturale și muzee de prestigiu din Franța;
- Expoziția permanentă Artă bănățeană modernă și icoane tradiționale;
- Expoziția permanentă Corneliu Baba;
- Expoziția permanentă Artă românească;
- Expoziția permanentă Artă europeană.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
- Expoziția temporară Icoane pe sticlă bănățene din colecția Muzeului Satului Bănățean Timișoara – holul bibliotecii;
- Pictură naivă Viorel Cristea – Sala de expoziție a muzeului;
- Expoziții permanente: Centre de ceramică din Banat, Podoabe bănățene, Costum popular – Sala de expoziții a muzeului.
Planetariu – la Iulius Town, până pe 31 iulie, între orele 11-21, curioșii de toate vârstele vor putea „explora” spațiul prin intermediul unui planetariu gonflabil. Prețul unui bilet este de 25 de lei. Spectacolul durează 30 de minute. Planetariul este amplasat în zona Food Court.
- „Turiștii spațiali” vor fi purtați spre imensitatea inimaginabilă a miliardelor de galaxii, către locurile de naștere ale stelelor, dar și unde acestea s-au stins. Vor mai vedea și cea mai mare stea din Univers, satelitul Pământului și multe alte curiozități.
- Principala proiecție este spectacolul fulldome „De pe Terra în Univers”, ce reprezintă o călătorie uimitoare prin Universul Observabil.
- Planetariul are un diametru de 8 m și dispune de un proiector digital special, ce poate oferi un spectacol pentru 30 de spectatori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!