Universitatea de Vest Timisoara vrea sapte milioane de euro din fonduri europene

De Marcel Hoster
3Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara vrea sapte milioane de euro din fonduri europene
© Tion:Universitatea de Vest Timisoara vrea sapte milioane de euro din fonduri europene
Universitatea de Vest Timişoara are planuri mari atunci când discută despre investiţiile pe acest an. Instituţia vrea să depună mai multe proiecte pentru a obţine finanţări din fonduri europene, fiind vorba despre milioane de euro.

Una dintre cele mai importante soluţii de finanţare pentru dezvoltarea instituţională a învăţământului superior este în prim planul celor de la Universitatea de Vest din Timișoara. Aceasta își propune să investească, prin accesarea de fonduri europene, șapte milioane de euro.

Direcțiile vizate de proiectele pe care le va lansa în 2017 sunt stimularea activității de cercetare prin acordarea de burse doctorale și postdoctorale, dar şi îmbunătățirea și dezvoltarea derulării stagiilor de practică în vederea creșterii gradului de angajare a absolvenților universității. Se vor investi sume considerabile și în infrastructura educațională, prin renovarea, amenajarea și modernizarea spațiilor/clădirilor. Un alt deziderat este implicarea în stimularea și dezvoltarea antreprenoriatului la nivel regional.

Proiectele vor viza accesarea de fonduri prin Programul Operațional Capital Uman, Programul Operațional Regional, Programul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria și Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

„În contextul în care bugetul educației în 2017 este mai mic, iar cheltuielile cu personalul cresc, primele care au de suferit sunt investițiile. Vom reuși să compensăm din aceste neajunsuri prin accesarea de fonduri europene, nu ne permitem să stagnăm. Singura noastră opțiune este să investim continuu, mai ales că avem destule decalaje de recuperat față de universitățile din Vestul Europei. Suntem optimiști în ceea ce privește sumele pe care le putem obține, având în vedere experiența noastră pozitivă cu fondurile europene în ciclul financiar anterior”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.

Cele șapte milioane de euro estimate a fi accesate în 2017 pentru dezvoltare instituțională nu includ fondurile care vor fi atrase pe segmentul cercetării. În plus, facultățile vor implementa la rândul lor diverse proiecte europene, în funcție de necesitățile educaționale.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor