Tura Licuricilor lumineaza Timisoara. Alergare nocturna cu startul din Piata Unirii

De Adrian Panduru
Tura Licuricilor lumineaza Timisoara. Alergare nocturna cu startul din Piata Unirii
© Tion: Tura Licuricilor lumineaza Timisoara. Alergare nocturna cu startul din Piata Unirii
În Timișoara se va da din nou startul în Tura Licuricilor – o alergare nocturnă la care fiecare participant vine cu o… luminiță. O lanternă, o frontală, toate sunt bune pentru a lumina orașul care în 2021 este Capitală Culturală a Europei.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iulie, cu pornire din Piața Unirii. Sunteți așteptați acolo cu luminițe și cu poftă de mișcare. Sutele de alergători care vor veni la start vor forma o undă de lumină în mișcare.

Startul se va da în Piața Unirii, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 21.30, când va începe încălzirea. Atunci, toți cei prezenți vor începe să folosească obiectele de iluminat, va avea loc un flashmob ad-hoc, în care rolul principal îl va avea lumina.

La fel ca la ediția din 2016, organizatorii intenționează să realizeze un video al evenimentului, care să poată fi folosit pentru promovarea Timișoarei ca viitoare Capitală Europeană a Culturii. Filmul ediției din 2016 poate fi vizionat la acest link.

Evenimentul organizat de Alergotura este accesibil și celor mai puțin antrenați, distanța unei ture fiind de 2,5 km. Cei care doresc pot alerga două ture.

„Tura Licuricilor a fost dedicată Timișoarei în 2016, când timișorenii au trăit cu emoție candidatura și competiția națională, pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. În semn de susținere pentru oraș, Alergotura a organizat această alergare nocturnă, în care fiecare participant își va evidenția prezența și susținerea prin purtarea unei luminițe – lanternă sau frontală. Anul acesta, la Tura Licuricilor sărbătorim Timișoara și succesul de anul trecut. Așteptăm cât mai mulți participanți, îi așteptăm pe toți cei care au răspuns apelului de susținere de anul trecut să primească un suvenir binemeritat – tricoul cu mesajul Timișoara Light Up! Va fi un eveniment al bucuriei, prieteniei, în care vom arăta că împreună putem obține ceea ce ne dorim, că Timișoara este însuflețită de cei care o locuiesc”, a spus Valentin Mureșan, coordonatorul evenimentului.

Participanții vor primi tricouri galbene inscripționate cu negru, cu mesajul Timișoara Light Up! Cele 300 de tricouri se vor distribui după criteriul „primul venit, primul servit” cu condiția ca participanții să aibă o lanternă sau o frontală, care să fie aprinse permanent pe traseul de alergare.

„Nu vor primi tricouri cei care vor avea doar lanterna telefonului mobil, acest obiect putând fi folosit suplimentar pentru mai multe luminițe pe parcursul alergării”, transmit organizatorii.

Tura Licuricilor este organizată Alergotura, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și în colaborare cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !