Suporterii timisoreni isi rafineaza doleantele: vor protesta mai ales impotriva Legii Dragomir

De M.H.
Reactualizat la:
Fanii din Peluza Sud au decis ca de miercuri, incepand cu ora 18, sa demonstreze impotriva celebrei Legi Dragomir
Fanii din Peluza Sud au decis ca de miercuri, incepand cu ora 18, sa demonstreze impotriva celebrei Legi Dragomir
Pornite ca un protest împotriva forţării demisiei lui Raed Arafat, demonstraţiile din întreaga ţară au cuprins tot mai multe „domenii”. În prim planul acţiunilor din ultimele zile au fost suporterii echipelor de fotbal, de cele mai multe ori acuzaţi de tot ce e mai rău. Iată că fanii din Peluza Sud au decis ca de miercuri, începând cu ora 18, să demonstreze împotriva celebrei „Legi Dragomir”, cea care îngrădeşte puternic libertatea fanilor echipelor de fotbal şi stabileşte pedepse exagerate pentru această categorie socială.

Lansată prin intermediul reţelei sociale Facebook, decizia celor din Peluza Sud a devenit „virală”, răspândindu-se în rândul fanilor echipei Poli. Membrii galeriei consideră că libertăţile cetăţeneşti sunt grav îngrădite şi că Legea 4 este neavenită. În consecinţă, membrii organizaţiei au decis ca de miercuri, 18 ianuarie, cu începere de la ora 18, la protestele din Piaţa Victoriei să se ceară eliminarea acestui act legislativ restrictiv.

„În toată această vânătoare de vrăjitoare pornită împotriva suporterilor de către mass-media şi forţele de (dez)ordine, ne simţim datori să venim cu un punct de vedere. Ne place să credem că România anului 2012 este o ţară liberă, în care drepturile nu sunt îngrădite în niciun fel şi în care se pune preţ pe libertatea de exprimare. Faptele de zi cu zi ne demonstrează, însă, că valorile supreme garantate prin articolul 1 al Constituţiei României sunt date uitării tocmai de către reprezentanţii statului, de către braţul lung al legii. Faptele de abuz flagrante comise în Bucureşti în zilele de 13-16 ianuarie 2012 ne obligă să ieşim în stradă şi să tragem un semnal de alarmă asupra unor încălcări evidente ale celor mai elementare drepturi”, spun membrii Peluza Sud.

„Nu suntem adepţii violenţei gratuite, nejustificate. Dar atunci când semeni vânt trebuie să fii pregătit să culegi furtună. Ne-am săturat să fim priviţi ca nişte animale, ne-am săturat să fim puşi o treaptă mai jos faţă de infractorii de rând. Ne-am săturat ca în societate să fim priviţi ca nişte paria, în ciuda faptului că de multe ori, tocmai suporterii sunt cei care iau atitudine. În loc să fie priviţi ca nişte stâlpi ai fragilei societăţi civile româneşti, suporterii („ultraşii”, „huliganii”, „golanii” – termenii preferaţi de mass-media) sunt stigmatizaţi, aruncaţi în mizerie de minţi pline de prejudecăţi”, continuă comunicatul fanilor lui Poli.

Reprezentanţii suporterilor acceptă că „uneori există şi derapaje, de acord că uneori se întrece măsura. Însă e regretabil că aceste derapaje sunt prezentate într-un mod exagerat atunci când se întâmplă de o parte şi minimizate, aruncate în derizoriu, atunci când se produc de partea cealaltă”.

„Vom ieşi în stradă, la fel ca şi ceilalţi cetăţeni ai României, pentru a ne striga nemulţumirile. Vom ieşi, pentru că e dreptul nostru. Vom ieşi, pentru că modificările aduse Legii 4/2008 ne deranjează. Vom ieşi pentru că nu ni se pare corect ce se întâmplă. Nu ni se pare corect ca un reprezentant al Jandarmeriei să aibă drept de viaţă şi de moarte asupra unui suporter, doar pentru faptul că acesta e suporter. Nu ni se pare corect ca un violator sau un tâlhar să poată primi LEGAL o pedeapsă mai mică decât un suporter care a aprins o torţă pe un stadion. Dar bineînţeles că nu Legea 4 e singura noastră problemă. Nici măcar nu e cea mai mare, dacă stăm să ne gândim la restul lucrurilor care nu merg în ţara noastră. Condiţiile mizere de trai, salariile, sistemele nefuncţionale (sanitar, educaţional, etc.), taxele, promovarea non-valorilor, etc, etc, etc… Mult prea multe „etc.” – uri. Nu asta este România pe care ne-o dorim, nu asta este viaţa pe care vrem să o oferim copiilor noştri. Însă trebuie să luptăm pentru ce e al nostru, nepăsarea şi ignoranţa nu aduce niciodată nimic bun, cu atât mai mult schimbări!”

În aceste condiţii, suporterii din Peluza Sud Timişoara anunţă că nu pot sta nepăsători. Iar din acest motiv vor ieşi în fiecare zi în Piaţa Operei, începând de miercuri (18.01.2012), de la ora 18, aşa cum au făcut-o şi zilele trecute. Fără să fie influenţaţi de partide politice!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !