Spitalul Judetean Timisoara a primit diploma de Ziua Transplantului

Spitalul Judetean Timisoara
Spitalul Judetean Timisoara
Marcată anual în 15 aprilie, Ziua Naţională a Transplantului a adus Spitalului Judeţean Timişoara o diplomă pentru activitatea deosebită desfăşurată în 2010 în domeniu, iar placheta a fost primită vineri, la Bucureşti, de asistent Dan Ilincariu, coordonatorul Programului de transplant de la Timişoara. Membrii Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest au împărţit pliante cu informaţii despre donarea de organe.

Gheorghe Berinde şi Gheorghe Marin, coordonatorii Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest au împărţit, vineri, în holul Spitalului Judetean Timisoara, mai multe pliante cu informaţii legate de asociaţie, dar şi de importanţa donării de organe. A fost o acţiune organizată pentru a marca Ziua Naţională a Transplantului.

Cu acelaşi prilej, la Bucureşti, Agenţia Naţională de Transplant a acordat Spitalului Judetean Timisoara – reprezentată la eveniment de asistent medical Dan Ilincariu, coordonator al programului de transplant în Timiş – o diplomă şi plachetă în semn de apreciere faţă de activitatea desfăşurată în acest domeniu în 2010 şi 2011. „Ne dorim ca anul acesta şi pe viitor să avem o activitate cel puţin la fel de intensă ca şi până acum şi să avem cât mai multe prelevări de organe pentru că aceasta ar însemna să salvăm cât mai multe vieţi, ţinând cont de faptul că, de la un donator aflat în moarte cerebrală poţi recolta şase-şapte organe care pot da viaţă tot atâtor oameni aflaţi pe liste de transplant”, a precizat asistent medical Dan Ilincariu.

Anul acesta, în Spitalul Judetean Timisoara au avut loc 12 prelevări de organe. În prezent, pe secţiile spitalului se fac lucrări de reamenajare şi dotare, de recompartimentare astfel încât, în viitorul apropiat la Timişoara să fie reluat transplantul renal.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor