Societatea Timisoara solicita dialog in locul violentei

De Delia S. Barbu
Societatea Timisoara solicita dialog in locul violentei
Societatea „Timişoara“ face apel la liderii partidelor politice pentru a se responsabiliza în raport cu situaţia creată în prezent în România, astfel încât dialogul şi negocierea să înlocuiască escaldarea violenţei din stradă. De asemenea, membrii societăţii se arată îngrijoraţi de starea de sănătate a lui Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Într-un comunicat trimis redacţiei, consiliul de conducere al Societăţii Timişoara solicită dialogul în locul violenţei şi se arată îngrijoraţi de starea de sănătate a lui Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989. „Societatea Timişoara face apel la liderii partidelor politice şi la clasa politică in general pentru a se responsabiliza în raport cu situaţia creată în prezent în România, astfel încât dialogul şi negocierea să înlocuiască escaldarea violenţei din stradă, iar interesele respectării şi funcţionării democraţiei să primeze asupra celorlalte”, se arată în comunicatul asociaţiei.

În plus, consiliul de conducere al Societăţii Timişoara precizează că „Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, membru al Societăţii Timişoara şi, mai mult, distins cu Premiul Speranţa pe anul 2009, ne este, înainte de toate, prieten. Dincolo de principiile pentru care protestează în absenţa oricărui interes personal, prin greva foamei începută în 21 noiembrie 2011, suntem îngrijoraţi profund de starea sănătăţii lui. Ieri, 16 ianuarie 2012, între reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari, conduşi de către Teodor Mărieş, şi un grup de membri marcanţi ai Partidului Democrat Liberal, a fost iniţiat un dialog concret pe tema esenţială a nemulţumirilor celor dintâi: neaplicarea Legii Recunoştinţei. Ne exprimăm nădejdea în accelerarea acestui schimb de opinii şi într-un rezultat care să ducă la ieşirea din grevă a lui Teodor Mărieş, a cărui sănătate era deja şubrezită după alte două lungi perioade de autoînfometare.”

A patra zi de proteste anti-Basescu la Timisoara

Zeci de timisoreni scandeaza Jos Basescu in Piata Victoriei

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !