Situatia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva a fost deblocata: Ministerul Transporturilor a emis o noua autorizatie de constructie

De Marcel Hoster
10Comentarii
Situatia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva a fost deblocata: Ministerul Transporturilor a emis o noua autorizatie de constructie
Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie pentru continuarea lucrărilor la lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, pentru o serie de terenuri expropriate suplimentar. Probleme au fost cu autorizaţia la noul nod rutier de la Holdea, dar ultimele informaţii arată că acolo s-a lucrat intens în ultimele zile.

În urmă cu câteva zile, în 13 iunie, Ministerul Transporturilor a reuşit să emită o nouă autorizaţie de construcţie pentru continuarea lucrărilor la lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Este vorba despre un culoar expropriat suplimentar, conform „Proiectului Tehnic – intrare ieşire provizorie din autostradă/ieşire defininitivă autostradă km 56+500”. Acel coridor era necesar pentru realizarea unui nod rutier suplimentar la Holdea, necesar pentru a se putea intra pe lotul 3 când acesta va deveni circulabil, pentru că nu va exista încă o legătură cu lotul 2, aici urmând să fie realizate ulterior două tuneluri.

Deşi iniţial nu era prevăzut în proiect un nod la Holdea, acesta a fost gândit special pentru a nu se ajunge în situaţia de pe lotul 1, unde luni bune mai mult de zece kilometri de autostradă finalizată nu au putut fi utilizaţi pentru că nu exista o cale de acces. În mod normal, lotul 2 ar fi trebuit finalizat şi să se conecteze cu lotul 3 chiar în zona Holdea, dar introducerea în proiect a două tuneluri, cunoscutele ecoducte, nu vor permite terminarea lotului 2 între Margina şi Holdea, porţiune pe care şoferii vor fi nevoiţi să o parcurgă pe vechiul drum naţional. Noul proiect pentru nodul de la Holdea va permite urcarea pe autostradă mai repede nu doar unde era prevăzut iniţial un alt nod rutier. Lucrările, conform autorizaţiei, trebuie executate în şapte luni. Cei care au trecut prin zona Holdea în ultimele zile au putut observa că în zonă se lucrează intens după emiterea autorizaţiei.

Contractul pentru Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva km 56+220 – km 77+361 – lot 3 a fost semnat pe 21 octombrie 2013 cu asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes. Valoarea contractului este de 579,93 milioane de lei, fără TVA, din care 492,94 milioane de lei din fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis 27 noiembrie 2013, iar durata contractului era iniţial de 30 de luni (proiectare – şase luni şi execuţie – 24 de luni).

Articole pe aceeași temă:

Continua lucrarile pe lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva. Se lucreaza la spatiile de servicii

Punct final in disputa ecoductelor de pe autostrada Lugoj – Deva10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor