Se cere din nou evacuarea PSD Timis din sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu

De B.A.M
9Comentarii
Se cere din nou evacuarea PSD Timis din sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu
© TION - Se cere din nou evacuarea PSD Timis din sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu
Epopeea evacuării sediului PSD Timiş este departe de a se fi încheiat, deşi filiala şi-a achitat, între timp, chiria restantă pe mai bine de doi ani, precum şi penalităţile aferente, în total peste 44.000 de lei. Consilierul local PNL Petrică Folică, cel care a şi împiedicat vânzarea acestui sediu la preţul de doar 100.000 de euro, cere Primăriei Timişoara să nu renunţe la acţiunea în instanţă şi să evacueze partidul din sediul de aproape 1.100 mp de pe splaiul Tudor Vladimirescu.


O scurtă recapitulare. O fostă clădire a ADP, situată pe splaiul Tudor Vladimirescu a fost închiriată de Primăria Timişoara filialei PSD Timiş în 2013, era de glorie a USL. Chiria pentru clădirea de aproape 1.100 de metri pătraţi a fost stabilită la circa 300 de euro. După închiriere, social-democraţii au investit în noul sediu şi, la finalul lucrărilor – după o evaluare comandată de viceprimarul Traian Stoia (PSD) care pe atunci superviza direcţia care se ocupă de imobilele municipalităţii timişorene – au cerut să cumpere clădirea de patru nivele cu circa 100.000 de euro. Cum PSD şi PNL erau încă în alianţă, hotărârea era foarte aproape să fie adoptată într-o şedinţă a Consiliului Local Timişoara, însă a căzut la un singur vot, cel al consilierului local Petrică Folică, pe atunci membru PP-DD.

După ruperea USL, primarul Nicolae Robu şi-a dat seama subit ce greşeală era să facă şi a comandat o nouă evaluare a sediului, dând vina pentru eroarea iniţială pe viceprimarul PSD Traian Stoia şi pe încrederea pe care a avut-o în acesta. Noua evaluare, culmea, făcută de aceeaşi firmă care o făcuse şi pe prima, a arătat că valoarea imobilului respectiv ar fi de circa 700.000 de euro, deci de şapte ori mai mare decât fusese iniţial. În aceste condiţii, social-democraţii au cerut să li se scadă investiţiile făcute acolo şi au cerut, din nou, să o cumpere cu 100.000 de euro. Primarul a refuzat, iar subiectul părea îngropat.

A fost, însă, readus în discuţie la începutul lunii mai, când acelaşi Petrică Folică a intervenit într-o şedinţă a Consiliului Local Timişoara şi a susţinut că PSD nu şi-a achitat niciodată chiria de 300 de euro lunar pentru acel sediu, restanţele şi penalizările faţă de municipalitate ajungând la aproape 10.000 de euro.

După mai multe zile, social-democraţii au recunoscut datoriile către Primăria Timişoara şi s-au angajat să le şi plătească, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat în urmă cu o săptămână şi jumătate, iar scandalul părea, din nou, să fie dat uitării. Problema e că, pe 24 aprilie, Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara a dat în judecată PSD Timiş pentru recuperarea datoriilor. Contactat de reporterii tion.ro, directorul acestei direcţii, Adrian Bodo, cel care a semnat referatul de trimitere în judecată, a declarat că odată achitate datoriile şi penalităţile aferente nu are de ce să continue acţiunea în instanţă şi va cere retragerea ei.

Declaraţiile lui Bodo nu îi convin, însă, consilierului Petrică Folică. Sâmbătă, acesta a transmis un comunicat de presă prin care îi cere directorului Direcţiei Fiscale să nu renunţe la procesul împotriva PSD Timiş. Folică susţine că în contractul de închiriere încheiat între Primăria Timişoara şi PSD se stipulează că dacă social-democraţii nu îşi achită chiria la timp, după 60 de zile contractul devine nul.

„Mai mult, a fost dovedit că PSD Timiş foloseşte abuziv patrimoniul Timişoarei, în detrimentul interesului public, iar acest lucru a fost trecut cu vederea de către Direcţia Fiscală, timp de 1 an şi 6 luni. În contractul de închiriere la Art. 6 este stipulat: ‘Nerespectarea termenului de plată, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizează cu 0,5% pe zi întârziere din suma datorată. După perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept. În termen de 7 zile chiriaşul se obligă să pună la dispoziţia locatorului spaţiul în cauză’. PSD Timiş era restant la plata chiriei din septembrie 2013, deci contractul de închiriere este reziliat de drept, din noiembrie 2013”, susţine Folică.

El spune acum că PSD Timiş nu are cum să scape de evacuare, nici dacă şi-a achitat chiria restantă şi penalităţile şi că, în mod normal, social-democraţii ar trebui să ceară din nou Primăriei Timişoara acordarea unui spaţiu pentru sediul de partid, deoarece au acest drept legal. Spaţiul respectiv poate, însă, să nu fie cel de pe splaiul T. Vladimirescu.

„Acel spaţiu poate fi dat, de exemplu, Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, care acum plăteşte o chirie de mii de euro pe lună. PSD Timiş poate primi alt spaţiu, deoarece domnul Traian Stoia, pe vremea când se ocupa de Direcţia Clădiri şi Terenuri, a mărit chiriile şi acum sunt foarte multe spaţii ale Primăriei Timişoara goale”, a spus Folică.

În replică faţă de afirmaţiile lui Folică, cei de la PSD Timiş îi spun acestuia să îşi vadă de treabă, deoarece faţă de el nu au nicio datorie.

„Noi faţă de dl. Folică nu avem nicio datorie! Dl. Folică văd că nu se mai opreşte. Are o problemă personală, discută cu noi prin comunicate. Dacă are o problemă să vină la noi personal să discute. Noi suntem cu plăţile şi datoriile achitate. Îl rog pe dl. Folică să nu ne mai dea ordine şi să nu ne explice cum se fac regulamentele. Atitudinea asta de detectiv dăunează grav. Că detectăm pe zi ce trece mici defecţiuni ale domnului Folică şi ale staţiilor de filtrare a aerului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu.

Totul depinde acum de ceea ce vor decide cei din Primăria Timişoara, împreună cu preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu: va fi evacuat PSD din sediu, sau nu?

Articole pe aceeași temă:

Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin

Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local

PSD Timis ar putea sa piarda sediul din Timisoara chiar daca isi achita integral chiria restanta!

PSD Timis scapa de evacuare. Si-a platit chiria pentru sediul din Timisoara9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor