PSD Timis scapa de evacuare. Si-a platit chiria pentru sediul din Timisoara

De B.A.M
Reactualizat la:
2Comentarii
PSD Timis scapa de evacuare. Si-a platit chiria pentru sediul din Timisoara
© TION: PSD Timis scapa de evacuare. Si-a plătit chiria pentru sediul din Timisoara
Filiala PSD Timiș și-a plătit chiria pe care o datora Primăriei Timișoara pentru ocuparea sediului de partid de pe splaiul Nicolae Titulescu. Totul s-a întâmplat după ce un consilier local a dezvăluit că social-democrații aveau datorii ce se ridicau la peste 44.000 de lei, dar și după ce municipalitatea a dat partidul în judecată pentru recuperarea restanțelor şi ameninţa cu evacuarea.

Vă reamintim că, în urmă cu trei ani, în era de glorie a USL, PSD Timiș se muta pe splaiul Nicolae Titulescu, într-o clădire ce a aparținut ADP. Social-democrații susțin că au descoperit că imobilul se afla într-o stare avansată de degradare și ar fi investit circa 300.000 de lei pentru renovarea acestuia. Ulterior, PSD Timiș a cerut cumpărarea sediului cu 100.000 de euro, însă planurile au fost blocate în Consiliului Local Timișoara de votul unui consilier: Petrică Folică, pe atunci membru PP-DD, acum PNL.

Chiar dacă liberalii, pe atunci în alianță cu PSD, au fost de acord cu suma cu care Primăria Timișoara trebuia să înstrăineze acea clădire, ulterior, după ce USL a încetat să existe, au dispărut și speranțele social-democraților de a cumpăra imobilul. Primarul Nicolae Robu a cerut o nouă evaluare, care a arătat că valoarea imobilului respectiv ar fi de 700.000 de euro și a refuzat să le vândă social-democraților clădirea pe mai puțini bani.

La începutul lunii mai, același Petrică Folică, acum consilier local PNL, a anunțat în ședința de plen a Consiliului Local Timișoara că PSD Timiș are datorii mari către municipalitatea timișoreană, deoarece nu a achitat niciodată chiria de doar 300 de euro pe lună stabilită pentru acel sediu. Suma, cu tot cu penalități, a ajuns la 44.527 de lei. Atunci, primarul Nicolae Robu s-a arătat extrem de surprins de cele aflate, susțind pe tot parcursul acestui scandal că nu a fost informat de direcția de specialitate din Primăria Timișoara despre aceste restanțe și că va lua chiar măsuri disciplinare împotriva celor care nu au vegheat ca această chirie să fie plătită la timp.

Mai mult, Robu nu excludea ca PSD Timiș să fie evacuat din sediu, deoarece contractul prevede că neplata chiriei timp de 60 de zile atrage după sine rezilierea acestuia. Primarul susținea că nu dorește evacuarea PSD, însă va face ceea ce prevede legea.

Interesant este că, la finele lunii aprilie, mai exact pe 24 aprilie, deci înainte ca acest scandal să ajungă în atenția publică, Primăria Timișoara, prin primarul Nicolae Robu, a dat în judecată PSD Timiș pentru neplata acestor datorii.

Confruntați cu atacuri din toate părțile, cei de la PSD Timiș au anunțat că își vor plăti datoria către Primăria Timișoara. Miercuri dimineața, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, Lucian Ursulețu, a confirmat faptul că social-democrații au achitat atât chiria restantă, cât și penalitățile.

„Am plătit tot: chiria plus penalităţi, în jur de 40.000 de lei, ca să nu mai existe abordări politicianiste pe subiect. Nu am vorbit cu cei de la primărie să îşi retragă chemarea în judecată, dar cred că în acest moment dosarul se loveşte de nulitate. Nu mai are motiv chemarea în instanţă. Repet, este un joc politicianist al unor oameni care şi-au cumpărat sediul cu 15 euro (PNL Timiş a cumpărat sediul din Piaţa Unirii cu aproximativ 15 euro – n.r.). Moralitate maximă în abordarea subiectului din partea lor”, a spus Ursuleţu.

Plata a fost confirmată și de oficialii Primăriei Timișoara. Directorul Direcției Fiscale, Adrian Bodo, spune că odată înregistrată plata, nu se mai impune evacuarea celor de la PSD.

„Au plătit chiria, mi s-a comunicat ordinul de plată, care este făcut încă de miercurea trecută, valoarea era de circa 44.000 de lei. S-a încasat suma, voi face o adresă către Serviciul Juridic în care le voi transmite că renunţăm la acţiune, pentru că nu mai are obiect, dar să vedem banii intraţi în cont. Eu m-am dus pe două direcţii: am trimis, în noiembrie, să se facă acţiune în justiţie, după care am trimis somaţie şi am început executarea silită. Am procedat la fel în toate cazurile după ce am preluat noi această activitate de la Patrimoniu în vara anului trecut. Ni s-a transmis situaţia facturilor aflate în sold neachitate, am făcut verificări privind încasarea chiriilor şi a concesiunilor, am constatat că erau datorii şi am luat măsurile care se impun”, a explicat Adrian Bodo.

Alte articole pe aceeași temă:

Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local

Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin

PSD Timis ar putea sa piarda sediul din Timisoara chiar daca isi achita integral chiria restanta!

Ultima oferta: 700.000 de euro pentru vanzarea sediului PSD Timis. Robu acuza presiuni

Sediul ultracentral al PNL Timis, cumparat cu… 15 euro. Nici primarului Robu nu ii vine sa creada

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor